Anteeksi miljoonasti hiljaiseloni! Meillä on nautittu upeasta kesästä ja Eetun pitkästä kesälomasta, aika vaan humisee ohitse! Liljakin on ollut kesälomalla toukokuusta saakka. Ollaan käyty Heurekassa, Titi-Nallejen uudessa talossa, laivalla seilaamassa, kylpylässä, Puuhamaassa ja Puuhapuisto Veijarissa, polskittu järvessä ja grillailtu kotipihassa vatsat pyöreiksi. Ihana kesä takana!

IMG_20180809_183321.jpgIMG_20180628_151350.jpgIMG_20180730_162422.jpg


Alvin on jo kohta 6kk, aurinkoinen hurmurimies! Kun Alvinia katsoo, saa oitis hymyjä vastalahjaksi. Refluksi on ollut riesana mutta kiinteiden aloittamisen myötä oireilu on helpottanut. Nyt menee jo perunaa, porkkanaa, päärynää, naudanlihaa ja kaurapuuroa. Siitä se lähtee! Hän osaa jo kääntyä vatsalleen ja takaisin selälleen, tarttua leluihin ja vaihtaa niitä kädestä toiseen. Toki aina kädet eivät vielä tottele. Konttausasennossa heijaillaan jo kovasti. Syöttötuolissa on jo lupa istua lyhyitä aikoja, kylpeminen on huippukivaa! Sisarusten touhut naurattavat äärettömän paljon ja heitä onkin kivaa seurailla leikkimatolta.

Alvin Leos leikkimaassa

IMG_20180814_105132.jpgIMG_20180814_105957.jpg


Lilja ja Venni ovat todella haltioissaan pikkuveljestä eikä mustasukkaisuutta ole onneksi ollut nimeksikään. Joskus mummon ja isomummon huomio Alvinille on tosin liikaa, rajansa katsos kaikella! Meidän syksyyn liittyy jokunen uusi asia kuten se että Venni aloittaa Liljan ohella päiväkodin! Hoitopäiviä tulee kuukaudessa noin 14. Venni täyttää marraskuussa 3 vuotta mutta puheentuottamisen vuoksi aloitellaan nyt päiväkotia. Toivottavasti saadaan edistystä asiaan. Meillä käytetään tällä hetkellä Vennin kanssa jonkin verran pcs-kuvia ja tukiviittomia jotta saisi itsensä ymmärretyksi ja isoimmilta raivareilta ja turhautumiselta vältyttäisiin. Jonkin verran tulee sanoja muttei paljoa..esim. mummu, hauhau, puu, ankka, joo, ei. Toivottavasti päiväkodissa lähtee sujumaan mukavasti. Ainakin Venni tykkäsi kun käytiin tutustumassa ja on kysellyt milloin pääsee uudestaan. Seuraavaksi olisi tarkoitus jättää pieneksi hetkeksi yksin. Muuttuukohan ääni kellossa?

Kotikylällä Eloriehassa (Huomaa uusi reppu ja Batmanin viitta!)

IMG_20180810_183818.jpg

IMG_20180809_150919.jpg

Lilja on samassa päiväkodissa myös tuon n.14vrk/kk ja odottaa päiväkodin alkua kovasti. Kaverit on tosi tärkeitä ja uuden oppiminen. Lilja on oppinut kesän aikana jonkin verran kirjoittamaan ja kirjaimet ja numerot kiinnostaa kovasti. Tehtäväkirjat sauhuaa! Lilja täytti juuri 5 vuotta ja on olevinaan muka niiiiiiin iso tyttö jo. No onhan se...jo "pikkueskari" omien sanojensa mukaan. Meillä oli ekat "kaverisynttärit" ja ne olivat menestys! Oli ongintaa, rikkinäistä puhelinta, yksisarviselle sarvi-kisaa, avaimen piilotusta... prinsessahameita vaan vilisi tupa täynnä! Lilja aloittaa syksyllä nappulatanssissa ja haluaa äkkiä 7-vuotiaaksi että pääsee balettitunneille. Balettitossut jo odottaa, saa nähdä vieläkö ne 7 vuotiaana mahtuu jalkaan, heh.

5-vuotias Lilja-neito

IMG_20180812_133728.jpgMinä olen koittanut kovasti miettiä mitä haluaisin isona alkaa tekemään. Jäin Liljan odotusaikana kotiin pienluokan ohjaajan töistä ja minulla on virka odottamassa. Jotenkin vaan tuntuu että aikansa kutakin ja kaipaan uusia tuulia. Lilja tuumasi että "Älä huoli, me voidaan äiti aina olla vaan prinsessoita!" No niin...!

Itse kävin alkukesästä siskon kanssa Puolan Gdanskissa pitkällä viikonloppureissulla. Oli kyllä ihana paikka, suosittelen! Kaunista, edullista ja paljon nähtävää! Syötiin hyvin, nukuttiin ja shoppailtiin!

Gdansk <3

IMG_20180519_114805.jpg

Ronjan kanssa tärkeimmän äärellä

IMG_20180520_201053.jpg


Aloitin nyt sosiaalityön opinnot avoimessa yliopistossa, saa nähdä antaako Alvin äidin opiskella päivisin vai meneekö yötöiksi! Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään tukiperhelasta joten aikaa on vapautunut sitä kautta muihin juttuihin. Stressiä en ajatellut opinnoista ottaa, perusopinnot suoritan vuoden sisällä mikäli se jouhevasti meidän arjessa onnistuu. Luottamustehtävien pariin pääsen taas lujemmin kun kokoukset starttaavat kesätauoltaan, mukavaa! Olen koittanut miettiä äkkirikastumista ja töitä jotka eivät veisi perheeltä aikaa 8-16 mutta vielä ei ole lotto napannut! Jatketaan aivoriihen parissa!

Minulla on myös  ajatuksena alkaa pitämään blogia taas aktiivisemmin ja alkaa jakamaan taas vähän syvällisempiä asioita kuten aiemmin oli tapana. Mitäpä tuumaatte olisiko kiva jos kokeilisin vloggaamista eli videoblogia?