Meillä on Vennillä ollut käytössä Maxi-Cosin CabrioFix-turvakaukalo Maxi-Cosin Easyfix-jalustalla.

 

Ollaan tykätty kovasti kaukalosta ja varsinkin tuo jalusta on on ollut kyllä aivan ehdoton! Olen nähnyt samaa kaukaloa todella monilla ihmisillä, se on varmasti hinta-laatu suhteeltaan passeli.

 

Tässä turvakaukalo jalustassa. Vihreä väri jalustan lätkässä tarkoittaa että istuin on oikein asennettu, punainen että se on väärin. Jalustan jalka asettuu aina itsellään hyvin vasten auton lattiaa mutta siihenkin on sama systeemi kertomassa onko se hyvin paikoillaan. Otin kuvan niin ettei istuin ole autossa jotta sen näkee paremmin ja selvemmin.

Toinen kuva pelkästä jalustasta. Harmaasta isosta osiosta painamalla turvakaukalo irtoaa jalustasta, helppoa!

 

IMG_9778.jpg

 

IMG_9779.jpg

 

 

Kyseistä kaukaloa voi käyttää vastasyntyneestä 13kg saakka eli Vennilläkin se vielä menee. Venni on nyt 7kk ja painaa 9kg. Pää ei ole vielä lähelläkään yläreunaa. (Olen ymmärtänyt että jalat saavat mennä reunan yli mutta pää ei).

 

Tässä Vennin eka kerta kaukalossa. Miljoonat vaatekerrokset ja lämpöpussi. Venni painoi tuolloin muistaakseni n.2300g kun lähdimme sairaalasta kotiin.

 

IMG_8147.jpg

 

Cabriofix kiinnitetään aina selkä menosuuntaan auton 3-pisteturvavöillä tai Maxi-Cosi Easyfix/Familyfix/2wayFix tai isofix jalustalla. Meillä siis käytössä tuo Easyfix mikä taas kiinnitetään autoon auton turvavyöllä (tai isofix-kiinnikkeisiin).

 

Linkki jalustaan:

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Jalustat/Maxi-Cosi-Easy-Fix-jalusta.html

 

Kaukalo on nopea ja turvallinen loksauttaa aina vain kiinni ja irti jalustasta, eikä aikaa vievää turvavyön kanssa taiteilua tarvita. Ennen kaikkea jalustan käyttö lisää turvallisuutta kun riittää että jalusta on kerran laitettu paikoilleen oikein. Jalustassa on myös merkki, joka on vihreällä aina kun kaukalo on siinä oikein ja hyvin paikoillaan, merkin ollessa punainen, on jokin vialla. Moni luulee että jalustan saa vain isofixiin mutta se ei siis onneksi pidä paikkaansa! Toki kyseinen kaukalo on mahdollista kiinnittää myös pelkillä turvavöillä, ilman jalustaa. Kaukalossa itsessään on pehmustetut 3-pistevyöt.

 

Talvinen Pikku-Venninen lähdössä neuvolaan painokontrolliin.

 

IMG_3258.jpg

 

Vähän isompana lämpöpussissa...

 

WP_20160324_10_15_10_Pro.jpg

 

 

 

Kyseinen kaukalo on muuten ensimmäinen joka sai 5 tähden turvaluokituksen ja se on myös ECE R44/04 -hyväksytty. Side protection system turvaa hyvin sivukolareissa.

 

 

 

Kaukalossa on integroitu aurinkosuoja mikä on ollut todella hyvä käytännössä! Alussa meillä oli käytössä kaukalon oma pääntuki mikä myöhemmin irroitettiin pois. Venni on tosiaan nyt 9kg ja hienosti mahtuu edelleen! Turvakaukaloon saatavissa myös sadesuoja. Tekstiilit voidaan irroittaa pesuun ilman vöiden irroitusta mikä on todella kätevää!

 

Sopii moniin rattaisiin. Meillä Emmaljungan Super Vikingeissä adaptereilla olleet todella paljon käytössä! Helpot painikkeet joilla saa näppärästi irti rattaista. Painikkeet myös kantokahvan siirtämiseen pois edestä kun nostat/lasket vauvan kaukaloon, annat tuttipulloa tms.

Kaukalon paino 3,5 kg, pituus 71 cm, korkeus (kantokahva ylhäällä) 57 cm ja leveys 44 cm.

 

Tässä mennään kaukalo kiinni Emmaljungan Super Vikingeissä: 

 

 

 

GetAttachment.aspx.jpg

 

Linkki vaunujen runkoon :

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Rattaat/Emmaljunga-Runko-Super-Viking,-Musta-AIR-runko.html

 

ja adaptereihin:

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Turvaistuinadapterit/Emmaljunga-Adapteri-Maxi-Cosi.html

 

Tässä kuva adaptereista mitkä kulkee vaikka laukussa mukana! ->

 

adapteritkaukaloon.jpg

 

Venni 7kk/9kg mahtuu vielä vallan mainiosti Maxi-Cosin Cabriofixiin. Kuvassa integroitu aurinkosuoja auki.

 

IMG_9770.jpg

 

Aurinkosuoja/kantokahva alhaalla. Kaukalossa keinutoiminto. ->

 

IMG_9769.jpg

 

Helppo kaukalon vöiden kiinnitys ja säätö. Edessä on painike josta vyö löystyy, vyölenkistä vetämällä kiristyy. Takana on kätevä säilytyslokero. Mielestäni oikein näppärä peruskaukalo joka on myös edullinen. Tässäpä linkki jos haluat kurkata:

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Turvakaukalot/Maxi-Cosi-CabrioFix-0-,-Black-Raven.html

Olen alkanut miettiä millaisen turvaistuimen hankisin Vennille seuraavaksi. Onko teillä hyviä kokemuksia jostain istuimesta kaukalon jälkeen?

Liljalla on käytössä Maxi-Cosin Rodi AirProtect. Tuo istuin on todella yksinkertainen ja selkeä käyttää ja mielestäni ulkonäöltään ajattoman tyylikäs. Se on tarkoitettu 15kg- 36kg lapsille. Istuimen pääntukeen on sijoitettu molemmin puolin AirProtect -tyynyt, jotka pienentävät kolarissa päähän kohdistuvia voimia. Toki tyynyt lisäävät myös matkustusmukavuutta. Istuimen saa helposti myös lepo-asentoon. Hyvä puoli istuimessa on myös se että sitä saa helposti säädettyä matkustajalleen sopivaksi, koska selkänojan mittaa voi kasvattaa niin pituus-kuin leveyssuunnassa. Mielestäni edullinen ja hyvä perusistuin. On todella kevyt siirrellä esimerkiksi autosta toiseen ja kuka vaan osaa laittaa turvavyöllä kiinni autoon. Tässäpä linkki tähän istuimeen jos haluat vilkaista:

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Turvavy%C3%B6istuimet/Maxi-Cosi-Rodi-Airprotect-15-36kg,-Black-Raven.html

Turvavyö laitetaan noista punaisista läviköistä. Niskatuen alla on myös sellaiset lovet mistä ne laitetaan ja annetaan olla myös kun lapsi poistuu istuimesta.

IMG_9775.jpg

IMG_9777.jpg

Miinus-puolena ehdottomasti se, ettei istuinta voi käyttää selkä menosuuntaan. Haluaisinkin nyt teiltä lukijat vinkkejä istuimista joita voisi käyttää kumminkin päin! Olen itse miettinyt esimerkiksi BeSafe Izi Combia. Onko jollain siitä kokemuksia? Tässä linkki siihen:

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Turvaistuimet/BeSafe-Izi-Combi,-Fresh-Black-Cab.html