hengarissa.jpg

Pehmeästä alumiinilangasta väännettyyn hengariin on kiinnitetty kuviopapereista leikattuja kravatteja. Hengarin voi myös vaikka piirtää ja kravatit liimata suoraan paperiin.

Kuvan kortti on kaksiosainen eli taitettu ja naru on laitettu taitekohtaan ja solmittu rusetti yläreunaan. Onnittelulle on varattu tila sisäpuolellakin.

 

2019664.jpg

Kiva, helppo ja nopea kortti esimerkiksi yhteiseksi kortiksi papalle kaikilta lapsenlapsilta tai iskälle koko perheen muksuilta. Kynällä vaan kädenjälki rajaten kartonkiin ja sitten liimataan paperiliimalla tai erikeepperillä aina pienempi isomman päälle.

Voi myös laittaa nitojalla ranteista kiinni ja jokainen jättää omaan kädenkuvaansa oman tervehdyksensä, kuten kuvassa. Käytä erivärisiä kartonkeja niin kädet erottuvat parhaiten toisistaan.

RUUVIT-JA-MUTTERIT-217x300.jpg

Tämä kortti onnistuu aika pientenkin lasten kanssa. Tarvitset muovailuvahaa, pullovärejä, kartonkia ja välineitä joiden kuvia haluat korttiin kuten ruuveja ja muttereita.

Pyöritä vahasta pallo ja muotoile se alustaa vasten sileäpohjaiseksi neliöksi, ympäräksi tai millaiseksi nyt haluatkaan. Käännä pohjapuoli ylös ja asettele kevyesti painamalla valitsemasi esineet. Tässä osaa pienikin auttaa!  Vahaan voit myös kaivertaa kuvioita vaikkapa tulitikulla, viimeistellä reunat loveamalla tms

Paina vielä vaha alustaa vasten, jotta pohja säilyttää tasaisuutensa.  Jos vaha on liian pehmeää, käytä sitä jääkaapissa.

Irroita välineet ja maalaa pinta pensselillä tai pienemmät voi maalta myös ihan sormin. Käännä kartonkia vasten ja paina heiluttamatta. Anna kuivua.

 

 

blogger-image--1737608751.jpg

Helppo kravattikortti jonka koristelussa vain mielikuvitus rajana! Kuvassa paksummasta kartongista leikattu kravatti ja ohuesta  paperista päälle vähän pienempi. Onnistuu helpommin niin että piirrät ensin pienemmän kravatin ja leikkaamisen jälkeen liimaat sen suorakaiteen muotoiselle kartongille. Sitten on helpompi leikata vähän reunojen yli tuo isompi kartonki, jossa pienempi siis jo kiinni.

Tämän kravatin malli on tyylikkään linjakas ja mustavalkoinen koristelupaperi seuraa selkeää linjaa. Millainen sopii teidän iskälle?

Koristeluun voi käyttää myös esimerkiksi sanomalehden palasia (pieniä paloja voi repiä tai leikata ja sitten paperiliimalla liimata), tapetin palasia , huopaa, silkkipaperia jne. Pienempien kanssa koristelun voi toteuttaa esimerkiksi sormilla maalaamalla. Voit myös käyttää glitteriä, hileitä, helmiä, periaatteessa mitä vain!

 

07651935d236c0daa4be645806cc4557.jpg

 

Tarvitset mustan korttipohjan (tai kartonkia), keltaista ja sinistä kartonkia, isot  irtosilmät tai vaihtoehtoisesti valkoista kartonkia/paperia sekä mustan tussin ja sakset sekä paperiliimaa.

Piirrä mukia tai harppia apuna käyttäen ympyrä keltaiseen kartonkiin ja leikkaa se puoliksi. Leikkaa keltaisesta kartongista myös suorakaiteen muotoinen pala joka on korttipohjaa ihan hiukan kapeampi. Leikkaa saman levyinen osio suorakaiteen muotoon sinisestä kartongista sekä halutessasin tasku (pieni suorakaide) myöskin sinisestä kartongista. Taskun voit tehdä myös vaikkapa sinisestä huopakankaasta niin se erottuu paremmin.

Liimaa puoliympyrä (eli  pää) korttipohjan yläosaan ja jätä vähän väliä keltaiseen suorakaiteeseen. Sen alle vielä sininen suorakaide. Liimaa silmät kohtaan jossa näkyy mustaa kortipohjaa ja piirrä tussilla suu silmien alle keltaiseen osioon. Siniseen kaistaleeseen ja taskuun voit piirtää kynällä tikkaukset. Tätä korttia saa helposti tehtyä samalla kertaa kaksi.

 

luetuimmat-lehdet.jpg

Anna lapsen etsiä lehdistä kuvia joista isi tykkäisi. Löytyykö lehdistä kulkuneuvoja? Harrastusjuttuja? Herkkuruokia? Leikatkaa ja liimatkaa niitä kartongille ja syntyy juuri sinun isäsi näköinen kortti! Isommat lapset voivat etsiä lehdistä myös kirjaimet onnittelun kirjoittamiseksi korttiin!

 

IMG_4928.jpg

Jokaisella iskällä pitäisi olla isänpäivänä oma kruunu! Sellaisen teet helposti ISOSTA pahvilautasesta. Onnistuu niin matalasta kuin syvästäkin lautasesta. Kuvan kruunu on tehty syvästä lautasesta, matalassa lautasessa sakarat osoittaisivat suoraan ylös.

Maalaa pahvilautanen haluamallasi värillä. Sopisiko iskälle vihreä, sininen, ruskea tai vaikkapa keltainen kruunu? Kun maali on kuivunut, taita lautanen. Leikka lautasen keskeltä säteittäin pitkälle kohti lautasen reunoja. Mitä pidemmälle leikkaat, sitä isompaan päähän kruunu mahtuu.  Kruunun voit koristella periaatteesa millä vain! Löytyykö kaapeista glitteriä, hileitä, helmiä vai askarteletko niitä itse esimerkiksi kartongista, huovasta, silkkipaperista? Kruunuun saa oivia timantteja ja rubiineja esimerkiksi yksinäisistä napeista!

Voit kirjoittaa onittelun kruunun sisäreunaan.

Kuva leikkausvaiheesta alla.

IMG_4925.jpg

 

Muutama onnitteluruno korttiin laitettavaksi:

 

"Päiväkodissa kuulin, ettei supermiehiä oo vaikka luulin...

Asuuhan meilläkin yks, ehkä se laji on nyt tullut vasta löydetyks?

Äitikin sen ties, meidän iskä ON supermies!"

 

"Meidän iskä on taikuri suuri,

korjas meidän autonkin juuri.

Osaa kolhut parantaa,

kun vaan vähän puhaltaa."

 

"Iskän kanssa on kivaa leikkiä,

sisällä ja ulkona.

Meillä surisee autot ja junat,

nukeille taiotaan huulipunat.

Saan myös kainaloon kiiruhtaa,

kun kaipaan suojaa tai iskää vaan".