Suokaa anteeksi hiljaiselo, sairastelua ja arjen kiireitä! Kuten lähes jokaisessa lapsiperheessä, meilläkin flunssapöpöt ovat jyllänneet. Sinä iltana kun Venni pääsi osastolta eli 1.1 sairastui hän flunssaan ja on nyt sairastanut sen kahdesti kuten siskonsa, minä kolmesti ja Eetu kerran. Liljalla meni ihan keuhkokuumeeksi asti ja oli tosi huonossakin kunnossa. Nyt ollaan siis tälle vuodelle oltu toista viikkoa vasta koko porukka terveenä, välissä jokunen terve päivä yhdessä.

 

Nomi-tuolin vauvasetti on Vennistä mukava keksintö! Näkee mitä ympärillä tapahtuu!

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Ruokailu/Sy%C3%B6tt%C3%B6tuolit/Nomi-Sy%C3%B6tt%C3%B6tuoli,-Valkoinen.html

IMG_9032.jpg

 

Eetu aloitti myös työt uuden projektin parissa, Äänekoskelle tulee suuri Biotuotetehdas. Illat on välillä aika haipakkaa jos halutaan käydä vaikka porukalla Eetun työpäivän jälkeen kaupassa ja kylpemässä. Sitten onkin jo iltatoimet ja äiti sen verran poikki että sänky on usein kutsunut. Ollaan myös Eetun kanssa ”jääty koukkuun” Orange is the new black”-sarjaan Netflixissä ja sitä joskus sohvan nurkassa tapitetaan iltaisin kun lapset on saatu unille. Meidän laatuaikaa, heh. Toinen lemppari on The Walking dead ja Californication. Siinäpä ne tv:n katselut sitten onkin paitsi minä seurasin itsekseni Selviytyjiä, heh. Mitäs sarjoja te seuraatte?

 

Venni on taas nukkunut vähän huonommin yöt vaikka jonkin aikaa meni paremmin kun jätin kahvin ja teen pois (pakurikahvia ja teetä juon kyllä). Menee aina hyvin nukkumaan siinä 21 tienoilla ja nukkuu noin 24 saakka, saatttaa senkin jälkeen nukua toiset 3h mutta sitten voikin valvoa pari tuntia ja nukkua loppuyön pienissä pätkissä ja herää silloin kun Liljakin, 7-9. Lilja nukkui aiemmin helposti 12h eli 21-09 mutta nykyään herää seiskan pintaan kun isi lähtee töihin eikä ole nukkunut päiväunia yli vuoteen. Joskus nukahtaa rattaisiin ja autoon.

 

Tästä tulikin mieleeni ihana Liljan lausahdus kun nukahtivat rataslenkillä molemmat vaunuihin ja Lilja heräsi sieltä aiemmin sisälle ja Venni jäi nukkumaan. Lilja huudahti sisällä hädissään ”Äiti! Venni on yksin ulkona! Hae se heti sisälle!! Ihana, huolehtivainen isosisko. Huomatkaa edistysaskel, uskallan nukuttaa muksuja taas pihalla! Ellin odotusaikana sen jouduin pelkojeni vuoksi lopettamaan vaikka Lilja tykkäsi ulkona nukkua. Yksi päivä Lilja myös sanoi Venniä katsoen ”Äiti, eihän kukaan vie Venniä pois? Se on meidän Venni!”. Sanoin ettei tietenkään vie. Samalla mieleeni hiipi ajatus että miettikö Lilja sitä kun Elli-vauva meiltä ”vietiin”. Taisi siisnä äidillä kyynel jos toinenkin vierehtää.

 

IMG_9144.jpg

IMG_9148.jpg

 

Venni on perustyytyväinen vauva kuitenkin, hymyilee kovasti ja seuraa ympäristöään tarkkaavaisena. Lyhyitä aikoja viihtyy vatsallaan laikkimatolla muttei vielä erikoisemmin siitä touhusta välitä. Yöllä monesti nukkuisi vatsallaan paremmin kun ei herää käsiensä heilumiseen. Välillä olen antanutkin mahallaan nukkua kun osaa kuitenkin hyvin nostaa ja kannatella jo päätään. Tiedostan kyllä liiankin hyvin että vatsallaan nukuttaminen on todistettavasti yksi syy mikä lisää kätkytkuolemia. Ehkä tämä on osa omien haavojen parantelua kun uskaltaa vähän uhmata suosituksia mikä ei sinänsä ole minun tyylistäni.

 

Vennin kasvojen ihon kanssa taistelemme edelleen, herkästi vetää punaiseksi ja näpylle vaikka pidetään puhtaana. Olen lähes varma että hänellä on atooppinen iho niinkuin siskollaan. Paino ja pituus katsotaan taas 3kk-neuvolassa mutta tosi hyvin poika on kyllä kasvanut. Veikkaan ainakin kuutta kiloa ja reilua 60cm.

 

Täytyy joskus tehdä postaus tästä Tiny Loven Gymini Developlace-leikkimatosta kun oli kyllä positiivinen yllätys miten erilaiseksi muuntautuu! Ostettu lastentarvikkeesta

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/

 

IMG_3415.jpg

 

Pari kertaa Venni on kääntynyt tarkoituksen mukaisesti vatsalta selälleen muttei vielä toisinpäin. Poikahan täyttää 23.2 3kk. En muista missä vaiheessa Lilja kääntyi, selältä vatsalleen kuitenkin noin 4kk iässä. Venni tykkää kovasti viedä käsiä suuhun, leluun ei vielä tartu vaikka katseella kyllä seuraa. Tuttia syö välillä, aina ei kelpaa. Pelkällä tissimaidolla mennään, isikin antaa ”ämmää” jos olen toisaalla, esimerkiksi eilen lähdettiin Liljan kanssa uimahalliin illaksi kahdestaan. Liljan kanssa käydään kahdestaan myös esimerkiksi muskarissa. Mielestäni on tärkeää antaa Liljalle sitä jakamatonta omaa aikaa ja hän selkeästi sitä myös kaipaa. Venni nukkuu sein vaunuissa päivällä sen parikin tuntia niin silloinkin on hyvää aikaa touhuilla kaksin. Yksi päivä rakennettiin lumiukko ja leivottiin sämpylöitä. Ei sen tarvitse aina mitään ihmeellistä olla.

 

Mikäs muukaan kuin Lumiukko-prinsessa! Onko se sit lumiakka?

 

IMG_3695.jpg

 

Vennin ja Liljan kanssa käymme arkisin porukalla seurakunnan järjestämässä perhekerhossa ja olemme koittaneet vähän ryhdistäytyä näkemään myös toisia lapsiperheitä. Kotiin on vaan liian helppo jäädä ja sielläkin olisi aina tuhat ja yksi asiaa tehtävänä. Noina kotipäivinä ollaan pyritty kuitenkin käymään edes rattailla kävelyllä ja isi ottaa monesti Liljaa illasta sitten ulos vaikka pulkkailemaan. Ulkoillaanko teillä joka päivä? Me oltiin niin pitkään sairaana neljän seinän sisällä että nyt on ollut ihanaa päästä ulos! Olihan niitä paukkupakkasiakin tuossa viime kuussa ettei olisi kyllä oikein niidenkään puolesta voinut pieniä lapsia ulos tyrkätä.

 

Super-Vikingit on nyt kahdella muksullakin erittäin hyviksi koettu! http://www.lastentarvike.fi/kotisivu/Emmaljunga-Super-Viking.html

 

IMG_3540.jpg

IMG_3541.jpg

IMG_3550.jpg

 

Kylillä herkuttelee... ei noi kameran puoleiset mun oo...heh.

 

IMG_3661.jpg

 

Olen kokenut vauva-arjen paljon helpompana kuin esikoisen aikaan vaikka lapsia onkin nyt hoidettavana kaksi. Ehkä se johtuu siitä ettei kaikkea tarvitse enää opetella alusta alkaen? Toisaalta olen myös vahvasti sitä mieltä että raskausaikani oli henkisesti niin kuormittava (toki myös fyysisesti) että nyt on ollut siitäkin syystä helpompaa kun vauva on kuitenkin sylissä ja kotona. Tätä raskautta edelsi vielä kuormittavampi raskausaika joten ehkä siksikin nyt tuntuu helpommalta!

 

Toki on niitä arjen sudenkuoppia jolloin ajattelen että ”voi kun olikin helppoa kun oli vain yksi lapsi” esimerkiksi ulos lähtiessä saa olla äiti ripeä liikkeissään ja ennakoida hyvin mitä milläkin sekunnilla tekee jotta saa ulos kaksi hyväntuulista lasta naama punaisina huutavien hirviöiden sijaan. Onneksi Liljasta on tullut tosi reipas, pukee ulkovaatteita jne jo paljon itse. Joskus kun tuntuu ettei kädet riitä niin mietin suurperheitä ja pidän suuni kiinni. Aina sitä jotenkin luovitaan ja mitä sitten jos se villasukka on siellä kengän sisässä väärinpäin? Olen pikkuhiljaa alkanut käsittää ettei kaiken tarvitse aina olla täydellistä mutta asiat menee silti hyvin. Asioilla on tapana järjestyä-ei ole tuulesta temmattua!

 

Murunen!

 

IMG_3579.jpg

 

Usein kuulee puhuttavan että lapsien myötä pariskunta osaltaan kaipaa sitä ”alkuaikojen huumaa ja toiseen panostamista”. Minä olen tässä eri linjoilla. Päivä päivältä vaan rakastun tuohon mieheeni enemmän ja arvostan sitä millainen hän on. Ihana mies, loistava isä. En todellakaan kaipaa aikaamme ennen lapsia, lapset ovat tehneet meidät erottamattomaksi yhtenäiseksi rintamaksi. Aiemmin oltiin jotenkin kaksi irrallista haahuilevaa tyyppiä jotka halusi kuitenkin pitää toisistaan kiinni.

 

Uskon että isänä ja äitinä meistä on kuoriutunut ne parhaat puolet esiin, molemmista. Minulle on tosi tärkeää että kiireisenkin arjen keskellä on aina aikaa kuunnella toista ja halata. Meidän arkea helpottaa suunnattomasti se että ollaan niin hyvin samoilla linjoilla kaikesta. Toki yhteistä aikaa saisi olla enemmän mutta ehkä sitäkin alkaa siunaantua enemmän kun Venni vielä vähän kasvaa ja tohtii turvautua hoitajiin. Yhdelle stand up-keikalle olen ostanut meille illaksi liput mutta eipä sielläkään kovin montaa tuntia mene kunnes hipsitään kotiin. Voisihan sitä toki lähteä yksin vaikka tyttöjen kanssa iltaa istumaan mutta...ehkä joku ilta!

 

Minun omaa hemmotteluani on kirpparit ja hierojalla käynti jonne menen taas tänään. Imetän välillä huonoissa asennoissa ja lavat menee jumiin. Tässä yksi hauska kuva hierontakäynniltäni:

 

IMG_3409.jpg

 

Olen myös hurahtanut lastenvaatteisiin. Ennen Vennin syntymää ja heti syntymän jälkeen hommasin pääsääntöisesti mustavalkoista vaatetta Vennille koska ne oli jotenkin tyylikkäitä. Hyvin pian tylsistyin ja nyt kaapit pursuavat kaikkia ihania pirteitä värejä! (myös sitä sinistä mitä en voinut varsinkaan raskausaikana sietää!) Liekkö kevään tulolla osansa? Muutenkin on ihana kun lapsilla on värikästä päällä. Pääsääntöisesti ostelen kirppareilta mutta olen nyt hairahtanut ostelemaan myös esimerkiksi alennusmyynneistä uutena. Vanhat laitan jemmaan tai kiertoon ystäville ja tuttaville tai nettikirpparille. Onko sinulla lemppari vaatemerkkejä lastenvaatteissa? Itse tyykkään sisävaatteissa esimerkiksi Me&I ja Maxomorra, ulkovaatteissa Molo Kids. Toki menee mikä vaan jos on käytännöllinen/ kivan näköinen.

 

Uusimpia löytöjä!

 

IMG_9138.jpg

 

Kirppislöytöjä netistä ja livekirppareilta esim. välikausipuvut molemmille rakkahille!

 

IMG_9139.jpg

 

Minulta kysyttiin miten kilpirauhasen vajaatoiminta on pysynyt raskauksien mukana matkassa ja vastaus on että heittelehtien. Nyt esimerkiksi on tilanne se että arvot ovat liikatoiminnalla mutta oireet vajaatoiminnalla. Minua esimerkiksi palelee kovasti lähes kokoajan. Edelleen kilot ovat tiukassa ja nyt olenkin koittanut aloittaa pääsemään niistä taas eroon mitä raskaana kertyi. On niitä toki jonkin verran karissutkin mutta vielä olisi matkaa sinne minne haluan. Jäi vähän taas nuo joulusuklaat päälle tai jotain, heh.

 

En myöskään ollut ihan palautunut jälkitarkastuksessa joten treenaamista en ole vielä aloittanut vaunulenkkejä enempää. Nyt olisi varmasti jo senkin aika! Marjo Kuitusen Summer Camp-pienryhmän starttaamista odotan taas kovasti, se on niin älyttömän tehokasta työskentelyä kun ammattilainen ohjaa ja katsoo tekemiset. Olin tuossa ryhmässä siis kesän läpi silloin personal trainer-käyntien jälkeen vuosi taaksepäin. Marjo on avannut uuden kuntosalin Jyväskylän Kirriin ja sinne olisi myös tarkoitus mennä hikoilemaan. Miten sinä olet karistanut raskauskilosi? Erityisesti kiinnostaisi kuulla kokemuksia teiltä jotka kamppailette kilppariongelmien parissa!

 

Atlas on parasta reippailuseuraa!

 

IMG_3458%20%282%29.jpg

 

Apua mua jännittää. Pakko nyt jakaa tämäkin sitten tänne..heh...mulla löytyi rinnasta patti ja rintaa myös vihloo. Näin on ollut jo jonkin aikaa. Ei tunnu yhtään samalta kuin tukokset imetykseen liittyen mutta toivon todella että siitä nyt kuitenkin olisi kyse! Menen tänään yksityiselle naistentautien erikoislääkärille, julkisella olisin joutunut odottamaan melki kuukauden lääkärille pääsyä, miettikää! Peukku pystyyn että ois ihan vaaratonta..rasvapatti tai tukos. Oon mä tässä jo kaikki ehtinyt miettiä..miten lapset kasvaa ilman äitiä enkä nää sitä ja tätä niiden elämässä. Hyi kauheeta. Ehkä tää ois asia mikä nyt ei kuitenkaan mee sen pahimman mukaan. Hope so…!

 

Nyt kuuluu tuhinaa itkuhälyttimestä joten kirjoittelen taas kun on sopiva rako! Aurinkoista kevättä ihanille lukijoille!