Meidän perheen arki on ollut todella hetkistä, joten kirjoittamisesta olen edelleen joutunut pihistämään. Anteeksi lukijoille mutta nyt mennään näillä eväillä.

Olen torstaina menossa sosiaalityöntekijän pääsykokeisiin Jyväskylän yliopistolle, lukeminen on kyllä jäänyt melko vähälle. Kahden pienen lapsen kanssa keskittyminen päiväsaikaan on aika mahdotonta. Vennin nukkuessa Lilja pitää äidin kiireisenä ja tuolle ajalle on aina suunniteltuna jo monta muutakin tehtävää. Valoisuus tekee sen, että lapset menevät vähän myöhemmin nukkumaan iltaisin, joten siinä vaiheessa, kun tupa vihdoin hiljenee, ei aina jaksa enää muuta kuin pakolliset asunnon siivoukset ja muut välttämättömät touhut. En ole aiemmin käynyt kuin toisen asteen pääsykokeissa, joten otetaan oppimiskokemuksena! Pääsin sinne kunnanvaltuustoon, joten sitäkin kautta kyllä työtä ja touhuamista riittää, vaikkei opiskelupaikkaa vielä saisikaan. Venni täyttää tänä vuonna vasta kaksi vuotta, joten voi ihan hyvin vielä olla kotona ainakin sen vuoden.

Valtuusto-vaikuttamista odotan innolla. Kunnassamme on edessä paljon uusia asioita ja hankkeita, joiden suuntaan saan nyt olla vaikuttamassa. Toivon ihmisläheisempää, hyvinvointiin suuntaavaa otetta, jatkuvan talouskasvun ja rahan tuijottamisen sijaan. Tietenkään nämä kaksi asiaa eivät koskaan poissulje toisiaan. Tällä hetkellä elämme jännittäviä aikoja ajatellen lautakuntapaikkoja ja muita vastuutehtäviä jaettaessa. Itse olen ilmaissut kiinnostukseni toimiin, joissa pääsisin vaikuttamaan kuntalaisten asioihin omia vahvuuksiani hyväksikäyttäen mahdollisimman laajasti. Toki minua harmittaa, että olen jäävi Kasvun ja oppimisen lautakuntaan, koska se olisi ominta aluettani. Taas huomaamme konkreettisesti, miten vaikuttaminen on tehty vaikeaksi. Paikallisen vaikuttamisen lisäksi minua kiinnostaisi kovasti esimerkiksi käräjäoikeuden lautamiehen työ, saa nähdä kuinka käy! No onhan sekin toisaalta osaltaan paikallista vaikuttamista.

Olen lähtenyt mukaan kunnassamme toimivaan Perhekeskustoiminnan suunnitteluryhmään, sitä kautta saan konkreettista ensikäden tuntumaa ja vaikutuspintaa lapsiperheiden palveluita suunnitellessa ja toteutettaessa eri yhteistyötahojen kanssa. Millaista käytännöntyötä sinun kuntasi Perhekeskustoiminta järjestää? Millaisia kokemuksia sinulla on esimerkiksi avoimesta päiväkodista? Omalla paikkakunnallani sellaista ei vielä toimi mutta uskoisin kysyntää olevan.

Eilen vietimme äitienpäivää ihanan aurinkoisessa säässä. Muuten täällä Äänekoskella ollaan vielä elelty kuin kevättalvea, välillä sataa edelleen räntää ja on pakkasta. Jospa tällä viikolla päästäisiin jo nauttimaan lämmöstä laajemminkin. Meidän äitienpäiväämme liittyy minun puoleni suvun kanssa lounastaminen. Aiempina vuosina mummoni on halunnut taikoa lounaan koko suvulle, mutta iän myötä olemme jo jokusen vuoden vieneet hänet suvun kanssa nauttimaan valmiin lounaspöydän antimista. On tärkeää, että koko suku pyrkii mahdollisuuksien mukaan kokoontumaan yhteen. Lilja ja Venni nauttivat suuresti, kun pääsevät näkemään läheisiään.

Venni Ravintola-Willessä

IMG_20170514_125713.jpg


Oman perheen kesken minulle on tärkeää, että saan viettää lasteni kanssa aikaa. Lilja oli askarrellut kerhossa ihanan muistilappuperhosen ja piirtänyt kuvan. Kuvassa on auringonkukkia, joita me kasvatamme parhaillaan oikeasti siemenistä taimiksi, ja kohta saamme viedä ne ulos kasvamaan suuriksi ja näyttäviksi.

Liljan tekemä perhonen

IMG_20170514_085826.jpg

Liljan piirustus auringonkukista

IMG_20170514_085850.jpg

Taimikasvatus on ollut minun ja Liljan yhteinen juttu tänä keväänä ja on ollut ihana huomata, miten tohkeissaan Lilja on touhusta ollut. Samalla Lilja oppii että siemenestä alkaa kasvaa ihan oikea kasvi. Siitä täytyy myös huolehtia, jotta se pärjää. Olemme kasvattaneet avomaan kurkkua, kesäkurpitsaa, mansikkaa, ruohosipulia, auringonkukkia ja kirksikkatomaatteja. Ulos kylvämme jotain myös suoraan. Äitienpäivänä kävimme kääntämässä maata sipulille ja salaatille. Lilja löysi upean lemmikkikotilon ja minä ajattelin salaa, että on äkkiä juostava ostamaan jotain kotiloiden karkoitusainetta. Venni haravoi isin kanssa pihaa pienellä haravallaan ja selvitti siinä sivussa miltä havunneulaset oikeastaan maistuvatkaan.

Taimikasvatusta

IMG_20170426_121859.jpg

Vensku pihahommissa

IMG_20170424_094046.jpg

Venniä kiinnostaa nykyään kovasti kirjat ja asioiden nimeäminen, joten kirjoja lueskellaan useampi päivässä. Minuakin helpottaa, kun alkaa löytyä asioita jotka pitävät tuon pienen miehen edes hetken tyytyväisenä. Äitienpäivä on minulle tärkeä juhla, lapset ovat tuoneet elämääni todella arvokasta ja tärkeää sisältöä ja olen muuttunut ihmisenä lasten myötä todella paljon. Toki äitienpäivässä on aina minulle myös se haikea kaihomielinen puoli, ikävä enkelityttöäni. Lilja on alkanut puhua Ellistä huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Lilja toivoo kovasti pikkusiskoa ja puhuu esimerkiksi siitä, että hänellä on Elliä ikävä. Hän haluaa muistuttaa minua siitä, että Elli on hänen pikkusiskonsa, hänellä siis ON pikkusisko mutta ei täällä kotona. Lilja myös halusi Ellin kuvan omaan huoneeseensa, ei esille mutta niin että voi sitä välillä itse katsella. Lilja on muutenkin alkanut miettiä välillä tosi tarkkaan eri asioita. Yksi päivä hän esimerkiksi kysyi ruokapöydässä, että mistä nakit kasvaa?

Kuva vapulta...

IMG_20170502_102109.jpg

Eetun kanssa menee tosi mukavasti, päästiin taannoin tuossa yhden yön yli lomallekin kahdestaan! Ajelimme harrikalla kevätauringossa kylpylään ja nautimme valmiista ruoasta ja kävimme hohtokeilaamassa. Oltiin jo kympin aikaan nukkumassa ja aamulla oli oikeasti ihanan levännyt olo! Moottoripyöräilyyn kaipaisin aikaa, mutta harvoin on mahdollista kahdestaan lähteä minnekään ainakaan kovin extempore.

Prmmm...

IMG_20170506_131630.jpg