Tänään olisi ollut virallisesti pojan laskettuaika. Hän on kuitenkin ilahduttanut meitä vatsan ulkopuolella jo 12 vuorokautta! Kaikki on sujunut oikein mukavasti, paino alkoi tosiaan alku kankeuden jälkeen nousta hyvin ja eilen punnituksessa oltiin jo ylitetty syntymäpaino mikä on yleisesti ottaen tavoite  kahden viikon ikään mennessä. Vuorokaudessa olisi kuulema tavoite 20g, pojulla tuo ylittyi yli tuplaten. Eilen painoa 2680g! (syntymäpaino 2635g ja alimmillaan n.2300g)

Jätkänpätkä "sai luvan" myös alkaa tutustumaan ulkopuoliseen maailmaan ja eilen uskallauduimme koko perhe yhdessä kauppaan. Liljasta oli varsinkin tosi jännää kun vauva lähti mukaan! Flunssapöpöt jylläävät kovasti tähän aikaan vuodesta joten ihan joka syliin äiti ei tohdi pientä miestä antaa suukoteltavaksi ihan heti. Toki tärkeintä huolehtia omasta ja Liljan käsihygieniasta.


IMG_8327.jpg

GetAttachment.aspx.jpg

Vauva jaksaa olla jo hiukan pidempiä aikoja kerrallaan hereillä ja silloin kovasti höpötellään ja hellitellään sylissä. Äidistä tuntuu välillä että hän olisi kävelevä zombie jolla on tissit. Kaikki kietoutuu vauvan imetyksen ympärille mutta ehkä se on tätä alun opettelua ja rutiinien hakemista, nyt jo tuntuu jouhevammalta kuin alkuviikosta. Edelleen pidämme 3h maksimiruokavälit mutta usein vauva kyllä herää jo aiemmin itse rinnalle. Maitomäärät ovat kasvussa ja tankkailua on varsinkin iltaisin. Joka imetyksellä vaihdetaan likainen vaippa, pulauttelua jonkun verran ruokailujen jälkeen. Pyykkikone pyörii harva se päivä. Kaiken keskellä on ihanaa kun pieni rakas on niin onnellisen näköinen siinä rinnalla, hymyilee ja ja jatkaa imemistä tyytyväisenä. Tässä sitä ollaan, yhdessä, onnellisesti ja lujasti. Tavallista vauva-arkea siis!

Nimiäiset päätettiin pitää vielä tässä kuussa, nimi on päätetty! Ennen meidän vauvan nimiäisiä jännätään myös siskoni tytön ristiäisiä ja mikä mahtaa neidille tulla nimeksi. Pappani hautajaisetkin ovat jossain välissä. Touhua riittää siis joulutohinoiden rinnalle ihan mukavasti. Onneksi Liljan kanssa laitettiin kotia jouluun jo marraskuun puolella ja itse hommailin joululahjoja ennen käynnistyspäivää jotta saan keskittyä nyt pääsääntöisesti vaan tähän arkeen: vauvaan, Liljaan, Eetuun ja Atlakseen <3

Lilja ottaa edelleen vauvan oikein mukavasti. Kun Eetu ei ole kotona  vaan esimerkiksi Atlaksen kanssa metsälenkillä saattaa äidin huomion hakeminen olla kovempaa kuin normaalisti. Omalla rauhallisuudella ja ottamalla Liljan mahdollisimman paljon mukaan vauvan hoitoon kaikista tilanteista on selvitty kyllä toistaiseksi todella helposti. Pyrin myös aina keksimään Liljalle touhua imetyksen ajaksi esim. muumitaloleikki, piirtely, tarratouhut, kotileikki, vauvanuken hoito, taikahiekka, muovailuvahat...Lilja haluaa myös usein katsoa Risto Räppääjää dvd:ltä. On aivan rakastunut Ristoon. Ne on muuten tosi hauskoja elokuvia näin aikuisenkin näkövinkkelistä!  Lilja bongaa kaupungilla kaikki "Riston kypärä", "Riston takki", "Riston pyörä" jos on yhtään samanlaisia, heh. Lilja nukkuu yöt tosi hyvin eikä herää vauvan kitinään tai hoitotoimenpiteisiin yöllä, nukkuvat tosin omissa huoneissaan niin se varmasti auttaa asiaan.


IMG_8331.jpg

Atlas ei vauvasta ole moksiskaan, välillä käy nuuhkimassa. Ei esimerkiksi reagoi itkuun tai vaikka yöllä liikutaan kotona vauvaa hoitelemassa. Kuorsaa vaan omassa punkassaan joka muuten alkaa käydä pieneksi!


IMG_8316.jpg