Tänä aamuna suuntasin taas äitiyspoliklinikalle Jyväskylään, vuorossa oli nt-ultra. Ensimmäistä kertaa Eetu ei päässyt mukaan koska lapset sairastuivat ja heidän kanssaan oli jäätävä kotiin. Sain onneksi ystäväni mukaan tueksi ja turvaksi.

Menin ultraan melko kevyin mielin koska Nipt-tutkimuksen tulokset olivat puhtaat. Toisaalta tiedostaen kyllä, että on lukuisia asioita tuon testin ulkopuolelta mitkä voivat olla vinossa.

Ruudulla loikoili tyytyväisen oloinen pieni vauva kuin rantalomalla konsanaan. Kädet pään alla ja jalat koukussa pötkötellen. Ihana pieni ihminen! Minun poikaseni! Lääkäri sanoi, että hän oli oikein mallioppilas kuvattavana olemisesta, kaikki saatiin katsottua tarkasti. Aivopuoliskot olivat täydellisen symmetriset, munuaiset ja virtsarakko näkyivät hyvin. Niin täydellinen vaikka vielä niin pikkuinen! Jos oikein ymmärsin, niin kokoa on tällä hetkellä 7cm. Jalat ja kädet alkoivat vipeltää ruudulla ja me ihastelimme pientä mönkijää. Isikin sai kotiin neljä kuvaa pojastaan.

Vauva vastasi viikkoa isompaa kuin varhaisultrassa, 13+2. Aiemmin kyllä todettiinkin, ettei niin aikaisilla viikoilla voi vielä laskettua-aikaa varmistaa, kun vauvat ovat niin eri kokoisia. Virallinen laskettu-aika on nyt sitten 12.3 2018.

Tällä kertaa osallistuimme sikiöseulontaan, jotta saimme selville myös istukkaan liittyvät arvot. Vennin raskaudessa jouduttiin käymään painokontrolleissa, emme olleet osallistuneet ns. perus-seulontoihin. Nyt nuo istukka-arvot näyttivät normaaleilta. Trisomioihin liittyen meillä on tässä raskaudessa matalat riskit. Trisomia-21 (Down) riskiluku 1: 14 000, Trisomia-13 & -18 (Patau ja Edwards) 1: 100 000. Niskaturvotus oli 1,4mm.

Saimme ajan rakenneultraan lokakuun loppuun sekä painokontrolliin joulukuulle. Painokontrolli tuli johtuen Venni-veljen sirosta rakenteesta. Halutaan ettei ns. vahingossa kasva pienenä. Ihan hyvä! Sain myös itse valita, haluanko rakenneultraan kätilön vai lääkärin, halusin lääkärin.

Ihania uutisia siis tänään <3

21392561_10214411220976358_1233328279_o.