Reiki, Usuin luonnollisen parantamisen menetelmä

Taustaa:

Reikihoidon löysi alunperin japanilainen liikemies Mikao Usui (1865–1926) 1920-luvun alussa. Usui tarkoitti menetelmän fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon sekä yleisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen.

Usuilla oli tohtorinarvo ja hän oli hyvin perehtynyt länsimaiseen lääketieteeseen, teologiaan, psykologiaan ja filosofiaan. Nuorena hän sai opetusta buddhalaisessa Tendai-luostarikoulussa. Usui oli kovin kiinnostunut, miten eri uskonnot liittyivät toisiinsa, kuinka ”pyhät miehet” kykenivät ihmeiden tekemiseen ja mistä oikein ylipäätään oli kyse.

 Yllä mainitun vuoksi Mikao Usui aloitti vaativan 21 päivää kestävän meditaatio- ja henkisen puhdistautumisjakson Kioton läheisyydessä sijaitsevalla Kuraman vuorella maaliskuussa 1922. Kun Usui oli ”luovuttanut” ettei mitään ns. valaistumista asian suhteen olisi tulossa, oivalsi hän yliluonnollisella tavalla jotain syvää paranemisesta, elämästä ja sen voimasta. Siten syntyi reikiksi kutsuttu hoitomuoto, jolla voidaan aktivoida kaikkialla olevaa elämänenergiaa.

 

Reiki on…

voima joka herättelee ja vahvistaa kaikkea sitä mikä jo on. Elämän energia, eli reiki, tuo esille sen mikä juuri sinussa on parasta.

Reiki on loistava apu ja tuki henkiseen kasvuun ja herkkyyden lisäämiseen.

Saat elämän energiaa joka auttaa keskittymään, tasapainottaa, antaa iloa ja harmoniaa elämään. Reikin kautta saat rakkautta, voimaa ja iloa ja positiivinen elämänasenne vahvistuu.

Vaikka reiki ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon, voi se valaista tietä henkisyyteen ja uskonnollisuuteen.

Hyväntekeväisyydellä eli apua tarvitsevien auttamisella on suuri merkitys.

Reiki-hoidon vaikutuksia ovat…

syvärentoutus jolloin energiatukokset aukeavat ja stressitaso laskee. Tuolloin esimerkiksi monet fyysiset paranemisprosessit nopeutuvat (esim. kipu/särky poistuu). Värähtelytaajuuden kohoaminen johon koko kokonaisvaltainen positiivinen kokemus perustuu. Elämänenergian lisääntyminen joka vaikuttaa esimerkiksi luovuuteen ja yleisesti omiin voimavaroihin. Reikihoitoa käytetään jopa sairaaloissa tukevana hoitomuotona.

Reiki-faktaa:

Reikillä ei voi tehdä mitään väärää tai pahaa. Reikihoidossa hoitaja toimii vain energiakanavana eikä anna eteenpäin omaa energiaansa eikä vastaanota hoidettavan energiaa. Reiki kulkee hoitajan kautta joten hän saa myös itse reiki-hoitoa kanavoidessaan energiaa hoidettavaan käsiensä kautta.

Reikihoitoa toteutetaan niin kontakti-kuin etähoitona sekä ensisijaisesti itsehoitona.

 

Kukaan ei voi oppia saamaan yksinään yhteyttä Reikin lähteeseen, siihen tarvitaan vihkimys. (!!!)  Tuossa vihkimyksessä reikiopettaja avaa energiakanavia ns. virityksillä jotta reiki pääsee vapaasti virtaamaan eli hoitaja toimii kanavana kun elämänenergia yhdistyy vastaanottajaan.

Ilman vihkimystä reiki ei yksinkertaisesti virtaa. Reiki-nimitys kuuluisi liittää vain alkuperäiseen Mikao Usuin hoitomenetelmään eikä sillä ole mitään tekemistä muiden energiahoitojen kanssa! Oikea oppi saadaan suullisena perimätietona masterilta masterille ja tekemällä tietyt viritykset oikein ja oikeassa järjestyksessä.

Korvaus hoidosta kuuluu reikiin koska ei ole hyväksi jäädä kenellekään kiitollisuuden velkaan.

Sana reiki muodostuu sanoista rei, eli henki ja ki, eli elämän energia tai elämän voima.

Usui Reiki Ryoho ry on suomalainen reikiyhteisö, joka toiminnallaan sekä opetuksellaan tuo Suomessa esiin Japanista tuotuja alkuperäisen Usuin reikin kaikkia eri keinoja itsehoitoa, muiden hoitoa ja henkistä harjoittelua varten. Olen itse saanut reiki-vihkimyksen suorittaessani ensimmäisen asteen ja voin antaa reiki-hoitoa. Reiki-asteita on kaikkiaan kolme.

 

Periaate:

”Juuri tänä päivänä,

älä ole huolissasi.

Juuri tänä päivänä,

älä ole vihoissasi.

Arvosta vanhempiasi, opettajiasi

ja kaikenikäisiä ihmisiä.

Ansaitse elantosi rehellisesti.

Osoita kiitollisuutta kaikkea elävää kohtaan”

 

reiki.jpg