Olemme nyt käyttäneet Emmaljungan Super Vikingejä kohta kaksi vuotta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Rattaat ovat olleet monikäyttöiset hyvän muunneltavuuden vuoksi. Olemme käyttäneet yhdistelmiä vaunukoppa-ratasosa, ratasosa-ratasosa ja ratasosa-seisomalauta sekä ratasosa-turvakaukalo. Vaunukoppa-seisomalauta yhdistelmällä tilaa seisovalle jää mielestäni liian vähän, joten niin meillä ei siksi ole ollut käytössä. Vaunukoppa-vaunukoppa tarvetta ei ole ollut.

Kaikilla käytössä olleilla yhdistelmillä meno on ollut sujuvaa, kelillä millä hyvänsä. Tietyllä nuoskalumi-kelillä lumi tarttuu jonkin verran eturenkaiden yläosaan missä renkaissa sijaitsee lukitusmekanismi.  Emme ole kuitenkaan kokeneet, että pitäisi varta vasten ostaa saatavilla olevat isommat eturenkaat talveksi. Meidän SV:ssä on siis irroitettavat eturenkaat ja ilmakumit. Olemme käyttäneet rattaita erilaisissa maastoissa, hiekkateillä, asfaltilla, kauppakeskuksissa ja pujotelleet kirppishyllyjen välissä. Tykkään siitä, ettei minun ole koskaan tarvinnut miettiä mahdummeko rattailla jonnekin ja ne kääntyvät todella näppärästi myös tuplina kääntyvien etupyörien ansiosta. Lapsilla on myös oma rauha, kun ovat päällekkäisissä rataosissa. Seisomalautaa käytettäessä rataosan saa joko poispäin tai itseen päin mikä on myös hyvä asia.

Kerran on mennyt rikki tuo eturenkaan lukitusmekanismi jolla renkaan saa kulkemaan suoraan. Huomasin asian, kun runko alkoi puoltaa. Tämä hoitui todella näppärästi hakemalla uusi klipsi lähimmästä Lastentarvikeliikkeestä. Muita ongelmia ei ole ollut. Kun olemme laittaneet rungon autoon niin emme ole käyttäneet rungon kasassa pysymistä varten olevaa klipsiä, koska huomasimme heti alussa, että se naarmutti runkoa kerättyään hiekkaa sisälleen.

Tällä hetkellä Lilja on 3v8kk(n.18kg) ja Venni 1v 5kk (n.12kg) ja pääsääntöisesti kuljemme ratasosa+seisomalauta yhdistelmällä. Tämä on todella näppärä vaihtoehto! Joskus kun lähdemme pidemmälle tai haluan että Liljakin ottaa nokoset reissun päällä niin menemme kahdella ratasistuimella. En edelleenkään koe ratasistuinta ahtaaksi Liljalle sen ollessa alimmaisena, vaikka talvella oli luonnollisesti toppapuvut päällä. Välillä meillä on talvella olleet käytössä ratasosissa Emmaljungan oma duopussi ja se on ollut todella hyvä hankinta! Pussin etuosan saa helposti pois jolloin se pehmentää istuinosaa (voi käyttää myös kesäisin!)  tai ei ole kuuma esimerkiksi kauppaan sisälle tultaessa. Tämä on hyvä ja toimiva arkikäyttöön. Helppo myös heittää pesuun.

Toisena lämpöpussina meillä on ollut ihastuttava Voksi city. Tuo pussi on niin muhkea, että sitä on käytetty vain kovimmilla pakkasilla ja siksi jäänyt Emmaljungan duopussiin verraten vähemmälle käytölle. Tuota pussia on helppo käyttää eri pituisilla lapsilla koska siihen saa jatkokappaleen ja tarvittaessa pohjaosan irroitettua kenkien kohdalta. Voksin saa myös avattua kätevästi peitoksi päälle tai lämpöiseksi istuin- /tai leikkialuseksi retkellä. Materiaali on todella laadukas ja on kestänyt meillä täysin uudenveroisessa kunnossa, oltuaan kuitenkin käytössä kaksi talvea. Tätä lämpöpussia suosittelen, jos haluaa pitkäikäisen, monikäyttöisen ja taatusti lämpöisen pussin! Onhan tämä myös tyylikäs ja sopii erilaisiin rattaisiin ja vaunuun. Käytännönkokemuksena myös plussaa vetskaritaskusta pikkutavaralle sekä turvallisuutta lisäävät heijastimet kun käytetään ratasosassa.

Pussien suojissa

IMG_20161013_091504.jpg

Ratasosa ja seisomalauta

IMG_20161109_091254.jpg

 

Kyselkää ihmeessä edelleen Super Viikkareihin liittyviä kysymyksiä, vastaan mielelläni!

Linkki Super Vikingeihin: http://www.lastentarvike.fi/kotisivu/Emmaljunga-Super-Viking.html

Linkki duopussiin: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/L%C3%A4mp%C3%B6pussit-ja-pehmusteet

/-Emmaljunga-Duopussi,-Competition-White.html

Linkki Voksi Cityyn: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/L%C3%A4mp%C3%B6pussit-ja-pehmusteet/-Voksi-City,-Black.html