Varmasti moni tietää kuinka ärsyttävältä tuntuu vetää sitä turvavyötä aina takaisin ja taas takaisin raskausvatsan alle jotta se ei puristaisi ja kiristäisi.

 

Moni siis miettii omaa mielekästä matkustamistaan mutta olisi hyvä muistaa että turvavyön paikka on myös iso asia vatsassa olevalle sikiölle vaikkei hän siihen kykene kantaansa ilmaisemaankaan.

 

Tavallista turvavyötä käytettäessä vatsaan ja lapseen kohdistuva paine voi olla jopa 3-5 tonnia! Käyttämällä Be Safe Pregnant turvavyönalenninta turvavyönpaine ohjautuu turvallisesti alemmas, lantioluiden päälle. Kolaritilanteessa alas vedetty tavallinen turvavyö ei siellä pysy eikä se yleensä käytännössä ole niin alhaalla kuin turvavyönalennin vaan se jää alavatsalle.

 

Paljon sattuu esimerkiksi nokkakolareita jolloin raskaana olevia äitejä kiikutetaan näytille vauvaan kohdistuneen paineen vuoksi. Tuttavani lapsi menehtyi kohdussa viimeisillä viikolla tästä syystä ja siinä yksi syy joka minut herätti ajattelemaan että tämä ei todellakaan ole mikään rahastusmielessä tehty turhake vaan edullinen apuväline jolla on tilanteen omalle kohdalle sattuessa mahdollisesti hyvinkin suuri merkitys.

 

Tietenkään turvavyönalennin ei pelasta lasta kaikissa kolareissa, sehän on itsestään selvää mutta se estää tavallisen turvavyön aiheuttaman paineen vatsaan niin vakavissa kuin pienemmissäkin kolareissa ja äkkijarrutuksissa.

 

Itselläni oli myös ensimmäisessä raskaudessa hyvin herkästi supisteleva kohtu. En voinut pitää edes kireitä paitoja koska ne aiheuttivat minulle ennenaikaisia supistuksia. Voitte vain kuvitella kuinka vaikeaa autossa matkustaminen oli turvavyön takia! Ilman turvavyötä en kuitenkaan tohtinut matkustaa tai ajella joten pidin toisella kädellä vyötä poissa vatsani päältä. Voi kun olisin tiennyt silloin BeSafe turvavyöalentimen olemassaolosta!

 

Useissa liikenneonnettomuuksissa , joissa on ollut mukana raskaana olevia naisia, sikiö on säilynyt vahingoitumattomana sen ansiosta että raskaana oleva nainen on käyttänyt ylimääräistä vyönohjainta.

Olen itse alkuvaiheessa raskautta ja minulla on jo nyt vyö käytössäni. Sen käyttö on todella helppoa ja yksinkertaista ja minulla on hyvä mieli siitä että kolaritilanteessa tiedän että voin suojella pientä lastani mahdolliselta keskenmenolta näinkin helpolla ja yksinkertaisella tavalla! Vyötä suositellaan otettavaksi käyttöön toisesta raskauskuukaudesta alkaen. Kerron kokemuksiani vyön käytöstä pitkin raskautta vatsan kasvaessa. Nyt ainakin tuntuu todella miellyttävältä ja uskon että on sitä vielä isonkin vatsan kanssa, eritoten!

 

Tulipa mieleeni että tässä olisi muuten hyvä ja käytännöllinen Baby Shower-lahja tulevalle äidille?

 

Meillä ei ole autossamme ISOFIXiä mutta uusi ISOFIX-koukuilla varustettu vyönalennin voidaan kiinnittää ISOFIX-kiinnikkeisiin niillä auton istuinpaikoilla joissa sellaiset löytyvät.

Hinta nyt alessa 39e, normaalisti 59e. Osamaksu onnistuu.

 

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/%C3%84itiys/Odotusajan-tarvikkeet/BeSafe--FIX-Pregnant-vy%C3%B6nalennin.html

 

 

Oma vyöni on siis BeSafe Gravid-turvavyönalennin Lastentarvikeliikkeestä. Hinta vain 49e. (ilman ISOFIX) Osamaksu onnistuu.

https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/%C3%84itiys/Odotusajan-tarvikkeet/BeSafe--Pregnant-vy%C3%B6nalennin.html

 

BeSafe_Pregnant_turvavyonalennin_7043485

Kuvat lainattu netistä.

BeSafe..jpg

 

Suosittelen lämpimästi!

HUOM Vyönalennin nyt tarjouksessa 39e tästä linkistä :


https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Äitiys/Odotusajan-tarvikkeet/BeSafe--FIX-Pregnant-vyönalennin.html