Jätkänpätkän kanssa on mennyt hyvin. Arki alkaa loksahdella uomiinsa pikkuhiljaa. Poika nukkuu ja syö kuten vastasyntyneillä tapana, ihan lyhyitä hetkiä kuullostelee ja töllistelee ympäröivää maailmaa kunnes uni vie taas voiton. En muistanutkaan kuinka ihania nuo tahattomat hymyt ja hassun hauskat ilmeet ovat, vauvaa voisi vaan katsella 24/7. Kahden tyttövauvan jälkeen äiti unohtaa vaipassa lymyilevän viisarin päivittäin ja väistelee suihkuja minkä ehtii. Pieniä vaatteita hankittiin vähän nettikirppareilta lisää ja kaksi toukkapussiakin löysivät meiltä uuden kodin. Kiitos kovasti niistä, ovat jatkuvassa käytössä helposti kylmettyvällä pikkuprinssillämme. Tai no aina silloin kun ei olla ihokontaktissa.


Isi ja äiti ovat niiiiiiin helpottuneita kun paino on nyt ilmeisesti lähtenyt nousuun. Asia taisi olla juuri niin kuin lääkärit sanoivatkin että pienillä se voi vaan viedä tovin kauemmin. Toissapäivänä paino oli 2440g, eilen 2458g ja tänään 2550g! Kahden viikon iässä tulisi normaalisti saavuttaa syntymäpaino (2635g) ja tätä menoa se varmasti ylittyykin!


Lastenosastolla kirurgi katsoi pojan jalat uudestaan ja totesi sen minkä aiempikin kirurgi eli ne ovat täysin normaalit. Asento vatsassa vaan on ollut pitkään sama ja siksi tykkää pitää jalkoja sisäkierrossa, vähenemässä määrin tosin.


Lilja on suhtautunut vauvaan edelleen tosi hienosti. Ei ole juuri mitään mustasukkaisuuteen viittaavaa ollut, kerran olisi pitänyt päästä äidin syliin juuri silloin kun äidillä oli vauva tissillä, no kainaloon mahtuu silloinkin onneksi. Helpottaa myös kun isi on nyt pääsääntöisesti kotona päivät meidän kanssa kun on lomalla. Kasasimme äsken pikkuveljelle oman pienen joulukuusen hänen huoneeseensa, samanlaisen kuin isosiskollakin on. Isomummu oli sellaiset hankkinut pienille rakkailleen. Pakko jakaa teille kuva kun Lilja koristeli meidän olkkarin joulukuusen, siitä tuli niin hellyyttävä! Äitikin sai kyllä pari koristetta laittaa. Atlas on pari palloa käynyt nyysimässä omiin leikkeihinsä.


Lilja koristeli kuusen, arvaisitko?


IMG_8299.jpg


Muistan tähän aikaan viime vuonna kun jännitin Elli vatsassani kuinka tilanne etenee. Tiesin että kohta raskaus on ohi tavalla tai toisella. Päivästä toiseen siirryttiin menettämisenpelon kanssa taistellessa, kuuluuko huomenna vielä sydänäänet? Onko minulla jouluna kaksi tytärtä vai yksi täällä ja toinen pilven päällä? Jatkuuko raskaus joulun yli ja onko minulla seuraavana jouluna kotona kaksi tonttutyttöä vai haikean sävyinen joulu ilman Elliäni? En olisi koskaan voinut kuvitella että meillä on kotona pieni tonttupoika!


Uskon että tämä joulu tulee olemaan iloinen onnen joulu, kaikki on hyvin meidän perheellä. Elli sydämessä ja ajatuksissa mukana kohtaamme tulevan uuden vuoden joka toivottavasti on huomattavasti helpompi ja tasaisempi kuin kulunut vuosi.

Alkuvuoden vuosipäivät ovat varmasti minulle vaikeita mutta elämä on jatkunut, niin sen kuuluukin olla. Elli on varmasti iloinen ja hyvillään kun olemme osanneet ja kyenneet jatkamaan elämää vaikka sydämestämme vietiinkin iso palanen koko loppu elämäksi, helppoa se ei ole ollut. Ei mene päivääkään etten tyttöäni ajattelisi. Tuntuu hullulle että kohta on kulunut vuosi elämästämme Ellin kanssa, VUOSI! Tuli muuten mieleeni kun pappani kuoli eilen että oletteko kuulleet sanontaa ”kun sukuun syntyy uusi niin toinen aina lähtee? ”


Minulta on useasti kysytty haluaisimmeko vielä lisää lapsia. Vastaus on selvä, haluamme mutta nyt tuntuu siltä että on aika keskittyä näihin kahteen kullanmuruun jonkin aikaa ilman raskausajan pelkoja tai huolia. Kuten olen nyt saanut huomata, esimerkiksi vuosi kuluu kuitenkin todella nopeasti ja ensi vuonna tähän aikaan voi tilanne ja ajatukset olla taas toiset. Katsotaan kuinka käy. Nyt keskitytään kuitenkin hetkin vain toisiimme ja tuntuu myös siltä että voisin välillä nauttia myös omasta itsestäni ja keskittyä itseeni ja hyvinvointiini perheeni ohella. Stressi, menettämisenpelko ja ihan vaan peräkkäin olevat raskaudet ovat jättäneet jälkensä minuun. Aamuun voi herätä myös huolia vailla, pelkästään onnellisena siitä mitä kaikkea on ympärillä. Tai ei mitä kaikkea vaan ketä kaikia. Siitähän joulussakin on kyse, rauhallista joulun odotusta kaikille lukijoille, nauttikaa juuri tästä päivästä ja kertokaa rakkaillenne kuinka paljon he teille merkitsevät!


IMG_8264.jpg


Murunen!


IMG_8284.jpg