Tässäpä vähän kuvia ja muuta meidän pääsiäisestä. Ensi vuonna Vennikin pääsee virpomaan.

Onko teillä joitain pääsiäisperinteitä? Mitä mieltä olette virpomisesta? Lilja on saanut käydä virpomassa sukulaisissa, se taitaa olla muuallakin tänä pävänä yleisempää kuin ventovieraiden ovilla virpominen, meillä ei ainakaan käynyt yhtään virpojaa vaikka kovasti odotimme. Omassa lapsuudessani kierrettiin pitkin poikin virpomassa, ovelta toiselle keskenään kavereiden kanssa. Jotenkin en kyllä enää uskaltaisi yksin lasta päästää.

Seuraavana sunnuntaina virpomisesta sitten tipu muni yön aikana hattuun suklaapupun/tai-munan, tosi loogista sinänsä, eikö? Lilja oli aivan haltioissaan, mikä tärkeintä. Tuo tapa on perinne minun lapsuuteni pääsiäisestä. Eetun mökillä, piti Liljan tuona sunnuntaina seurata punaista lankaa jonka päästä löytyi lopulta suklaamuna. Eetun puolella on ollut tapana piirtää vaikkapa kartta jonka avulla suklaamuna löytyy.

Me leivoimme Liljan kanssa pellillisen kinderpiirakkaa ja kutsuttiin kavereita kahvittelemaan pitki pääsiäistä. Lilja tykkää edelleen kovasti leipomisesta..niin äitikin, muttei tohtisi syödä makeita ihan joka päivä!

Ihanaa Kinder-piirakkaa! Tähän käytettiin kindereitä joita jäi paljon palmusunnuntailta ja Lilja uhrasi pari suklaapupuaan. Lilja sanoi ihanasti kun rikoimme puput kulhoon."Äiti nyt niitä varmaan pelottaa. Tuleeko niistä nyt enkeleitä?" Mistä tuo lapsi noita juttuja aina keksiikään...ihan tippa tuli linssiin.

IMG_9248.jpg

Löydettiin Tokmannilta höyheniä joissa oli nauhat mitkä kiristyivät pientä helmeä vetämällä pajunoksan ympärille. Liljasta oli helppoa siten niitä itse laittaa. Vinkiksi ensi pääsiäiseksi, jos haluaa pienten kanssa tehdä helppoja oksia!

IMG_9241.jpg

Virvon, varvon tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks, valoisaks kevääks, lämpimäks suveks, pääsiäispyhäks ja juhannustuleks. Vitsa sulle, palkka mulle!

WP_20160320_09_40_11_Pro.jpg

Liljalla oli huoli siitä kun ei veli saanut syödä yhtään suklaamunaa. Koetin muistutella että todennäköisesti ensivuonna joudut syömään niitä kilpaa Vennin kanssa, tai ainakin pitämään visusti puolesi!

WP_20160322_07_59_32_Pro.jpg

Tässä vielä Kinder-piirakan ohje:

Pohja:

-6 dl sokeria

-5 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

-2 tl vaniliinisokeria

-4 tl leivinjauhetta

-6 rkl kaakaojauhetta

-3 dl kuumaa vettä (korvasin osan vahvalla kahvilla)

-300 g voita (sulatettu)

-4 kpl munia

Voikreemi:

-150 g voita

-5 dl tomusokeria

-4 tl vaniliinisokeria

-2 keltuaista kuorrutus

Kuorrute:

-200 g maitosuklaata sulatettuna


Ohjeet

Pohja: 1. Sekoita kuivat aineet .

2. Lisää kiehuva vesi/kahvi ja sulatettu rasva vuorotellen

3. Sekoita munat puuhaarukalla taikinan joukkoon.

4.  Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista 200´C noin 30-35 min

5. Jäähdytä hyvin.

Voikreemi:

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vatkaa vielä hetki.

2. Levitä piirakan päälle ja nosta pohja kylmään hetkeksi jottei kreemi ja suklaakuorrute sekoitu keskenään.

Kuorrutus:

Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada piirakan päälle. Itse kaadoin pienissä osissa jotta kuorrutus riittää joka kohtaan varmasti. Päälle voi murentaa kindermunia, kinderpatukoita...