Ollessani lapsi, muistan odottaneeni kesää koska silloin tehtiin aina jokin kiva reissu esimerkiksi huvipuistoon. Haluan että omatkin lapseni saavat samaisia mukavia muistoja lapsuudesta ja siksi olemmekin vierailleet eri paikoissa varsinkin näin kesäisin. Kaiken pointti on mielestäni yhdessä tekeminen ja kokeminen.

Ihania elämyksiä saa kyllä levittämällä viltin omalle takapihalle ja syömällä siinä piknik-eväät, mutta Suomessa on paljon hauskoja paikkoja joissa vierailla lasten kanssa, tässäpä niistä muutama!

Ensimmäisellä kesäreissullamme suuntasimme Ysitien Lemmikkiin, Leppälahteen, Jyväskylän kupeeseen. Ihanan pieni ja tunnelmallinen eläinpuisto jossa sai tutustua lampaisiin, aasiin, laamoihin, pitää sylissä kissanpentuja ja silittää lammasta sekä ratsastaa ilmaiseksi ponilla. Lisäksi sai ihastella esimerkiksi silkkikanoja, pupuja, poroja ja villisikoja.

Tosi kiva paikka pienille lapsille, kun etäisyydet ovat lyhyitä. Venni 1,5v tykkäsi todella paljon ja Lilja 4v myös.  Omien eväiden syöminen on sallittua ja budjetti pysyy näin pienenä. Kahvion antimet olivat kyllä myös saatavilla edulliseen hintaan. Me grillasimme itse kodassa makkaraa ja se jo oli elämys sinänsä!

Omia rattaita ei tarvinnut koska puistossa oli lainattavana kärryjä, joihin sai myös omat reput yms. Maasto on hankala esimerkiksi pyörätuolille.

Hinnat:

1v-4v 5e,

5v ylöspäin 10e

IMG_20170608_104136.jpgIMG_20170608_104806.jpg

 

 

Seuraava erillinen reissu tehtiin Ikaalisiin Titi-Nallen Taloon sekä Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylään. Kylpylässä on aivan loistava lastenallas pienine liukumäkineen ja vesisuihkuineen. Lämmin ja matala vesi jossa tarkeni pulikoida pitkään. Ulkoaltaassa oli jännää käydä viilentymässä ja sitten laskea iskän sylissä isommasta liukumäestä. Useampi poreallas oli hyvä,  jottei tarvinnut istua vieraan ihmisen kainalossa. En yhtään ihmettele, että kylpylä on valittu Suomen parhaaksi vuonna 2016.

Saunaosasto oli kaunis ja viihtyisä. Kylpylässä kiva leikkihuone ja hyvät ravintolat josta löytyi mukavasti ruokaa myös lapsille. Kylpylä sijaitsee Kyrösjärven rannassa ja hiekkarannat pomppupaikkoineen kannattaa hyödyntää, jos aika sallii!

Hinnat Kylpylään:

Aikuinen 18e/ plussakortilla 16e,

 4v-14v 13e/plussakortilla 11e

Perhelippu (2 aikuista+ 1-3 alle 15v lasta) 41e tai plussakortilla 37e

Titi-Nallen Talo sijaitsee aivan kylpylän vieressä eli matka kylpylältä sujui kävellen. Titi-Nallen Talo on kaksi kerroksinen ja käytössä on myös invahissi sitä tarvitseville. Talosta löytyy Isä-Nallen nikkarointihuone puutöille, prinsessahuone prinsessaleikkeihin, leikkihuone monenlaiseen touhuun jossa voit ihastella esimerkiksi Tiri-vauvan tuttikokoelmaa, Äiti-Nallen taiteilijahuone jossa pääsee itse maalaamaan sekä varsinkin meidän Venni-poikaa kiinnostanut Turvallisuushuone jossa voi tutustua esimerkiksi palomiesten varusteisiin. Lisäksi löytyy mm. Hiljaisuudelle rauhoitettu huone, Tarinahuone, Musiikkihuone sekä Kaikuhuone!

Taun kanssa lampaita ihastelemassa

IMG_1046.jpg

Palomiesten välineistön kimppuun pääsi ulkonakin

IMG_1068.jpg

Talosta löytyy toki myös myymälä, josta löytyy kaikkea mahdollista Titi-Nalle tavaraa ja kyllä, hintaa on. Alakerrassa voi käydä kahvilla, sämpylöillä tai syömässä Äiti-Nallen nakkikeittoa. Alapihalla ja talon sisällä törmäsimme myös eri nalleihin ja saimme pehmeitä halauksia. Nallet pitivät ohjattuja tuokioita ja tanssiesityksiä Riitan ja muiden ohjaajien vetämänä niin talossa kuin alapihallakin. Riitta-päivät näet nettisivuilta.

Mielestäni kylpylä ja Titi-talo kannattaa ehdottomasti yhdistää samalle päivälle, koska talo on loppupeleissä melko nopeasti kierretty ja koluttu, joten pelkästään sitä varten en lähtisi kovin kaukaa ajelemaan. Ehkä neiti 4v olisi saanut aikaa kulumaan, vaikka koko päivän talon syövereissä mutta 1,5v määräsi tahdin tällä kertaa.

Hinnat:

Alle 2v ilmaiseksi

14e per ranneke, jos 4 rannekkeesta maksavaa niin 12e/kpl

2 päivän ranneke 21e

 

Sea life Helsingin Linnanmäellä oli kohde, jota isi ja äitikin odottivat innolla. Tähän reissuun yhdistettiin Linnanmäen huvipuisto sekä Korkeasaaren eläinpuisto.

SEA LIFEn oman hyväntekeväisyysjärjestön, The SEA LIFE Trustin tarkoituksena on tukea kampanjoita ja projekteja, jotka auttavat merieläimiä ja merten suojelua.

Sea Life opetti meille paljon yksittäisistä eläimistä ja niiden elinympäristöistä. Saimme nähdä sellaisia eläimiä mitä ei olisi välttämättä mahdollista nähdä muualla. Työntekijät olivat todella helposti lähestyttäviä ja kertoivat kattavasti ja mielellään eri lajien ominaispiirteistä ja vastailivat kysymyksiin.

Ihmeteltävää riitti niin isommille kuin pienemmillekin vierailijoille

IMG_1140.jpg

 

Saimme tunnustella merisiilin piikkejä ja kikatimme hassulle merimakkaralle. Ihmettelimme millaisia luomuksia luonto pitääkään sisällään, sähköä tuottava sähköankerias ja kauniin hauraat merihevoset. Kirkkaan oranssit meritähdet ja sateenkaaren väreissä hohtavat kalat! Voi miten kaunista! Liljan lemppari oli pinkki pikkukala, ja Venni löysi ilmielävän Nemon! Iskää ihmetytti sähköankerias ja äiti ihasteli jopa hiukan kammottavia pään yläpuolella lipuvia haita!

Sulavaliikkeiset hait herättivät kunnioitusta ja ihastusta

IMG_1173%20%282%29.jpg

Upean värisiä kaloja oli vaikka millä mitalla!

IMG_1168.jpg

Merisiiliä sai koskea varovasti yhdellä sormella, pestyään ensin kädet. Kuvassa myös meritähti.

IMG_1179.jpg

Meduusoja

IMG_1185.jpg

Kaikki päätyi tietenkin matkamuistokauppaan, joka oli täynnä kaikkea krääsää liittyen aiemmin nähtyihin eläimiin ja vähän muuhunkin. Urheat Sea Life-kiertäjät saivat myös kaulaansa roikkumaan mitalit ja ne olivat kyllä todella tärkeät jutut ainakin meidän muksuille. Ihan ensimmäiset omat mitalit laitettiin kotona muistojenlaatikoihin! Oikein mukava paikka mutta mielestäni kuitenkin verraten melko kallis. Aikaa kiertämiseen ei mennyt kuin reilu tunti.

Hinnat:

3-14v: 13e (netistä ostettuna 12e)

15v -> 16e (netistä ostettuna 14,50e)

Lisäksi kausikortteja yms. sekä Tuplahupi-paketteja Lintsi + Sea Life

Mitalit Sea Life-kävijöille

IMG_1187.jpg

 

Linnanmäki on samassa yhteydessä Sea Lifen kanssa, joten menimme samalla pyörähtämään siellä. Linnanmäen huvipuiston alueelle on vapaa pääsy, joten kauniina päivänä ihan mukava paikka kiertelyyn ja ihmettelyynkin. Mukava yllätys oli, että alueella oli pienille lapsille myös ilmaisia laitteita! Venniä tosin harmitti, kun moniin laitteisiin oli 100cm pituusrajoitus. Valot, äänet, tuoksut ja vilinä olivat varmasti se ykkösjuttu ja kun pääsi pelihalliin räpeltämään motskareita ja autonratteja. Olimme Lintsillä klo 11 jälkeen (tiistai)  ja ihmettelyä aiheutti se ettei monikaan koju tai paikka ollut vielä auki.

Lintsillä riitti ihasteltavaa

IMG_1192.jpg

IMG_1197.jpg

IMG_1200.jpg

IMG_1203.jpg

Lilja voitti narunvedosta keijukaisen.

IMG_1215.jpg

Hinnat:

Sisäänpääsy ilmainen ja 10 ilmaista laitetta

Ranneke 39e (pituudesta riippumatta, voimassa 1vrk)

Netistä ostettuna 37e

S-etukortilla ennakkomyyntipisteestä 37e

Iltaranneke (voimassa päivän 3 viimeisintä tuntia) 30e

Rannekkeen päivitys seuraavalle päivälle 10e

1 laitelippu 8e

 

Korkeasaaren eläinpuisto oli melko lyhyen automatkan päässä Linnanmäeltä. Jo ison sillan ylitys oli lapsista jännää. Meille sattui aurinkoinen hellepäivä ja olimme siitä hyvillämme. Perillä kuitenkin huomasimme, että ehkä viileämpi sää olisi ollut otollisempi bongata eläimiä. Moni eläin oli auringonpaistetta piilossa luolissa ja pesäkoloissa.

Näimme kuitenkin kameleita, vapaana kulkevia riikinkukkoja, kilpikonnia, vuohia, apinoita, hirviä, liskoja sekä esimerkiksi kuningasmerikotkia eli kaikkea laidasta laitaan! Molemmat lapset tykkäsivät kovasti ja vanhemmillekin paikka oli mielenkiintoinen ja kiva elämys! Vennin lemppareita olivat nopeasti kipittävät magnustit, Lilja tykkäsi pienestä kultaisesta apinasta (kultatamariini), isi valtavasta merikotkasta ja äiti hauskoista berberiapinoista.

Berberiapinat tuli moikkaamaan Venniä...

IMG_1083.jpg

...ja riikinkukkokin!

IMG_1110%20%282%29.jpg

Maasto oli hyvää ja liuskoja rattaille oli tarvittaessa. Meillä 1,5v jaksoi kävellä yllättävän paljon, kun oli mielenkiintoista nähtävää.Puiston vieressä olisi ollut myös uimaranta mutta jätimme sen tällä kertaa väliin. Ruokapaikka löytyy myös mutta me soimme keskustassa ennen puistoon menemistä.

Kamelia väsytti helle!

IMG_1090.jpg

Kerrottakoot vielä, että Helsingin reissulla yövyimme Scandic Paasissa, aivan Hakaniemen torin vieressä. Sijainti ole todella passeli vieraillessamme aiemmin mainituissa kohteissa. Huone oli oikein tyylikäs ja toimiva, lapset rakastuivat kylpyammeeseen! Hotellissa oli pieni leikkihuone ja aamupala oli oikein kattava ja maittava ja erityisruokavaliot oli huomioitu hyvin, suosittelen! Aamulla piipahdimme Hakaniemen torilla ja kauppahallissa ihastelemassa ja ostoksilla. Illalla söimme aivan vieressä olevassa ravintolassa, Kuja bar & Bistrossa, jota suosittelen 10+! Lapset otettiin loistavasti huomioon ja ruoka oli taivaallista! Palvelu oli nopeaa, rentoa ja toimivaa!

Scandic Paasi

IMG_1111.jpg

IMG_1114.jpg

Kuja Bar & Bistro

IMG_20170710_180537.jpg

IMG_20170710_180528.jpg

IMG_20170710_180540.jpg

* postaus EI sisällä yhteistyökuvioita blogin kanssa *