Istuin Terveystalon odotushuoneessa ja tuijotin itseäni peilistä. Mietin, että kohta olen joko todella huojentunut tai todella huolissani. On ollut pitkät viikot odottaa ultraan pääsyä, tosin julkisella puolella olisin päässyt vasta lääkärin puheille tässä ajassa. Vaikka intuitioni koitti sanoa minulle että kaikki on kunnossa niin ehdin useaan kertaan miettiä että näinkö sitä taas joudutaan jännittämään jonkun asian kanssa kun sieltä rinnasta vielä kasvain löytyy.

Onneksi kuitenkin lääkärisetä ultrasi tarkkaan ja kertoi minulle ettei havainnut rinnassa ylimääräistä massaa joten mitään pahalaatuista siellä ei ole. Huokaisuni kuului varmaan odotusaulaan asti. Kyseessä on ilmeisesti rintakudoksen kovettuminen joka lähtee imetystaipaleen päätyttyä tai sitten ei, haittaa siitä ei kuitenkaan pitäisi olla. Palkitsin itseni Amarillon ruoalla, kun olin ollut niin urhea ja selvisin järjissäni.

Nyt meillä tosin jännätään mitä Liljan tutkimuksien taustalta alkaa löytyä. Liljalla on aina vatsa sekaisin, valittelee masuaan ja on iho-oireita. Liljan pituuskasvu oli myös hidastunut. Aiemmin Lilja sai yksityiseltä ihotautien erikoislääkäriltä atooppisen ihon diagnoosin, mutta olemme itse alkaneet epäillä keliakiaa, jota meillä on suvussa.

Terveyskeskuslääkäri määräsi Liljan verikokeisiin ja niiden pohjalta ei keliakiaa löytynyt eikä myöskään laktoosi-intoleranssia joka oli myös epäilylistalla. Joitain muita arvoja tosin oli koholla kuten esimerkiksi kilpirauhasarvo tsh. Lääkäri ei tästä maininnut itse mitään, vaikka olin pytänyt nuo kilpirauhasarvot tarkkkaan katsomaan koska itse poden kilpirauhasen vajaatoimintaa ja sairaus on perinnöllinen. Kysyin puhelimessa että oliko kaikki sitten ihan ok niin kuulema oli. Jotenkin minua itseäni jäi kuitenkin asia vaivaamaan, ja soittelin uudestaan noista kokeiden tuloksista. Siten alkoikin selvitä, ettei kaikki nyt "ihan ok" ollutkaan.

Lääkäri oli laittanut Liljalle lähetteen suoliston tähystykseen koska epäili keliakiaa verikoetuloksista huolimatta. Lastenpoliklinikan lääkäri oli kuitenkin sitä mieltä että ensin tulisi tehdä erilaisia kokeita. Nuo muut kokeet olivat suolistotulehduksien selvittäminen ulostenäytteistä sekä hikikoe jolla testataan kystista fibroosia. Ei olisi taas äidin kannattanut mennä googlaamaan koska tuo edellä mainittu sairaus sattuu olemaan kuolemaan johtava keuhkosairaus. Koetan vaan miettiä että tuo sairaus on niin helppo testata että siksi varmasti sen haluavat heti poissulkea. Liljalla on tosin ollut keuhkokuumetta, flunssia jne. joten ymmärrän miksi lääkäri on tuota kystista fibroosia ajatellut. Kamalaa...hui! Menemme lastenpoliklinikalle kuun lopussa.

Perheen pojat voivat oikein hyvin. Atlas täyttää kohta vuoden ja juuri olimme 1v-synttäreillä kasvattajan luona, moikkaamassa sisaruksia ja Coco-äitiä. Kyllä Irlanninsusikoirat ovat niin ihania koiria että olen lähes varma ettei meille tule enää koskaan mitään toista rotua. Jos asuntokaupat loksahtelevat paikoilleen, niin ollaankin varmaan muuttamassa isompaan omakotitaloon jossain vaiheessa joten ehkä Atlas saa jonain päivänä sinne kaverin toisesta irliksestä, saa nähdä!

Venniltä terveisiä :)

IMG_9229.jpg