Meillä oli tänään Vennin kanssa ensimmäinen lastenneuvola 1kk:n iän kunniaksi! Vastaanottajana oli tuttu terveydenhoitaja.

Painoa oli tullut hienosti, jo 3510g! Pituuttakin  51,7cm ja päänympärys 35,6cm. Hienosti Venni tissillä viihtyykin joten ei ihme että kasvua on tapahtunut noin reippaasti. Hyvillä mielin voimme jäädä joulun viettoon!

Nimiäisten kunniaksi Venni sai kasvoilleen ryppään hormoninäppyjä mutta koitetaan niitä muistaa vedellä putsailla pukluista jne. Itsellään varmasti siitä ajan kanssa häviävät. Kevyt vaalea utu on kielen päällä muttei kuitenkan sammasta. Vähän vedellä kuulema kannattaa suuta huuhtoa aina kun muistaa tissittelyn jälkeen jottei sammas pääsisi kehittymään.

D-tippoja on annettu 2 viikon ikäisestä alkaen ja nyt menee 4 tippaa vuorokaudessa, 5 asti nostetaan. Käytössä Gefilus D3-tipat ja hoitajan mukaan ne ovatkin parhaiten siedetyt tipat. Noista tipoistakin saa kyllä niin paljon eri tietoa..minulle esimerkiksi Liljan aikaan sanottiin että sillä ei ole mitään merkitystä ovatko tipat öljy-vai vesipohjaisia koska niin pieni määrä öljyä ei voi aiheuttaa vatsavaivoja kenellekkään. Yksi terveydenhoitaja taas sanoi että ei kannata antaa neuvolan antamia tippoja vaan vaihtaa oitis vesipohjaiseen tai ainakin sellaiseen missä on maitohappobakteerit mukana jottei ota vatsaan. Noh, nämä Gefilukset ovat ainakin Vennille sopineet, en ole huomannut isompia ilmavaivoja tai muutakaan.

Sain neuvolasta itse synnytyksen jälkeiseen masennukseen liittyvän kyselyn. En ole kyllä huomannut itsessäni mitään viitteitä moiseen vaan mieli on ollut oikein hyvä! Välillä toki päivisin väsyttää kun vauva tuppaa tykätä valvomaan öisin ja nukkuisi sitten aamusta vasta. Ehkä se ajan myötä kääntyy kun rutiineita tulee enempi. Eihän näin pienellävoi mitään rytmiä vielä niin ollakkaan. Meillä saattaa mennä usein koko päivä ilman tuttia mutta yöllä sitten annan että rauhoittuu tissittely jälkeen sänkyynsä ja nukahtaa. Tuttia saa vaan sitten olla vähän väliä laittamassa takaisin suuhun kun se putoaa ja silläkin jää omat unet väliin. varmaan olisi parempi koittaa nukuttaa muuten kuin tuttiin...tai odottaa että oppii paremmin tuon tutin...saa nähdä.

Vauvan lempipuuha on suihkussa käyminen, ei niinkään vannassa kylpeminen. Sen jälkeen uni maistaa mukavasti. Sitten vaihdetaan yökkäri ja sammutellaan valoja niin että yö ja rauhoittuminen voi alkaa. Siitä ne rutiinit alkavat hahmottua!

Ihanaa joulua !!!!

Uni maistuu neuvolan jälkeen...

IMG_8496.jpg

Kääntelee päätä äänen suuntaan :) Välillä ollaan jo pidempiä aikoja hereilläkin!

IMG_8491.jpg