Täytin eilen kolmekymmentä, hui! Muistan esimerkiksi oman isäni kolmekymppiset ja nyt vietin omia...aika tosiaan juoksee!


Päivä oli ihana ja sukulaisia kahviteltiin sankka joukko. Iloa ei voi koskaan olla liikaa, varsinkin kun aiempana päivänä suvussani vietettiin hautajaisia , jo kolmansia tälle vuodelle.


Sain lapsuudenystävältäni aivan mahtavan lahjan, Nomination rannekorun jossa oli valmiina Liljan ja Ellin syntymäkuukauden mukaiset kivet. Liljan kivi on vihreä elokuu ja Ellin punainen tammikuu. Ostetaan pikkuveikalle sitten oma kun on syntynyt.


IMG_7274.jpg


Oli kiva päästä kokkailemaan, sitä harrastaisin enemmän jos olisi enemmän aikaa.


Tässä yksi uusi kokeiluni, voileipäpiirakka minkä voisi tehdä myös nopeasti esimerkiksi illanistujaisiin tai pienempiin juhliin voileipäkakun tilalle. Tämä on käsittääkseni ”moderni versio voileipäkakusta”.


IMG_7264.jpg


OHJE:


Pohja: 24cm halkaisijaltaan pyöreän vuoan pohjalle paahtoleipää kerros. Esim. ruis- tai täysjyväleipää. Leikkaa reunat pois.

Kostutus:
2 dl maitoa tai kasvis/lihalientä
Pohjan päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
100 g kermaviiliä
Kinkku-meetvurstitäyte (½ piirakkaan):
50 g palvikinkkua
50 g meetvurstia
1 punainen suippopaprika

Kasvistäyte (½ piirakkaan):
n. 200 g minitomaatteja
50 g minimozzarellapalloja

Pinnalle ja koristeluun:
tuorekurkkua
runsaasti basilikanlehtiä
kevätsipulinvarsia
¼ dl oliiviöljyä
½ pientä valkosipulinkynttä
mustapippuria

Kasaaminen:

Lihapuolisko: Kuutioi palvikinkku ja meetvursti ja levitä tuorejuustoseoksen päälle. Leikkaa suippopaprikasta siivuja ja levitä ne pinnalle.

Kasvispuolisko: Halkaise minitomaatit ja levitä toiselle puoliskolle minimozzarellapallojen kanssa.

Leikkaa kevätsipulinvarsista ja basilikanlehdistä silppua täytteiden päälle. Erityisesti kasvispuoliskolle kannattaa laittaa runsaasti basilikaa makua antamaan.

Yhdistä oliiviöljy ja murskattu valkosipulinkynsi keskenään. Valuta seosta piirakan pinnalle. Viimeistele rouhimalla päälle mustapippuria.

(ohje löytyy http://www.kinuskikissa.fi/voileipapiirakka/?hakusivu=1)


Tässä Italialainen voileipäkakku mukaillen myöskin http://www.kinuskikissa.fi/kinkkuvoileipakakku-italialaisyrtein/?hakusivu=1


IMG_7271.jpg


Tässä ihana täytekakku kinuski-vadelmatäytteellä (tämä ei ole oma tekeleeni):


IMG_7269.jpg



Atlaksesta on tullut jo iso miäs. Painoa on kertynyt 36,5kg ja säkä on noin 73cm. Atlasta on käytetty nopean kasvun takia lääkärissä ja siellä jalat kuvattiin ja kaikki oli oikein mallikkaasti. Herra vaan on kasvanut niin hurjaa vauhtia ettei takapään lihakset ole pysyneet perässä. ”Isokokoinen” irlispentu totesi lääkäri. Olemme nyt käyneet kerran fysioterapeutilla ja hän oli samaa mieltä asian suhteen.

Varoivaisesti liikutetaan edelleen ja nyt kohdennettua tukea nimenomaan takapäähän, pikkuhiljaa. Saimme hyvin lyhyet ja ytimekkäät jumppaliikkeet aamuun ja iltaan. Atlas tykkää kovasti vaikka tehdäänkin vain ihan lyhyt hetki etteivät takajalat rasitu liikaa ja ala kipuilla. Tähän asti ei ole onneksi ollut minkäänlaisia kipuja. Pieniä ylämäki-alamäki kävelyitä (5-10min) pehmeällä maastolla ja metsässä vapaata kävelyä (5-10min) paristi viikossa. Vedessä kahlailua...pihassa saa olla vapaana kuten aiemminkin.


Iltaan lisätään hiukan ruokaa kun on niin hoikka poika ja saatiin nyt lupa liikkua vähän enemmän. Puntarilla käydään vaan sitten tiuhaan ettei painoa kerry rasitteeksi. Reilun viikon kuluttua mennään uudestaan fyssarille ja katsotaan mahdolliset edistykset ja lisäohjeet. Kolmen viikon kuluttua käydään vielä lääkärillä varulta näyttäytymässä.


IMG_7283.jpg


Eilen pyörähti myös täyteen raskausviikko 26. Vointini on ollut hyvä ja vauva liikkuu hyvin jos maltan vain hetkeksi pysähtyä kuullostelemaan. Vauva ei taida olla vieläkään kääntynyt pääalaspäin mutta onhan tässä vielä aikaa. Jos ei ole kymmenen viikonkaan kuluttua niin sitten alan ja hermoilla. Tavallisia raskausvaivoja minulla toki on kuten närästystä, suonenvetoja ja unettomuutta mutta mitäpä moisista!


Huomenna onkin todella jännittävä päivä! Menemme Eetun kanssa ultraan äitipolille mielenrauhan takia. Ultrat jännittävät minua tosi paljon! Postailen huomenna sitten käynnistä ja toivottavasti saadaan kuviakin mukaan, toisin kuin aiemmin. 


Ultran jälkeen olemme sopineet menevämme käymään vastasyntyneiden teholla, siellä missä olimme koko Elli-tyttäremme elämän. Soitin sinne taannoin ja itkultani en meinannut saada sanottua miksi ylipäätään soitin.

Onneksi langan toisessa päässä oli ymmärtäväinen osastonhoitaja joka muisti Ellin ja käsitti mitä ajoin takaa. Hänen mielestään käynti oli oikein hyvä idea jos koimme olevamme siihen valmiita. Hän myös totesi ettei itseään kuitenkaan kannattaisi kiusata ja voisimme jättää tulematta jos tuntuukin ettemme kykene. Viimeksihän kun yritimme mennä niin Eetu ei pystynyt. Katsotaan miten meidän huomenna käy.

Todennäköisesti vollotan koko tuon ajan ja varsinkin kun nään perhehuoneen jossa olimme tai Ellin omahoitajia. Tuo on kuitenkin asia mikä minun mielestäni ”täytyy tehdä” jotta saan jonkinlaisen mielenrauhan ja senkin asian ”päätökseen”. Kuka tietää vaikka tulevan vauvan kanssa sinne päätyisimme niin on parempi käydä siellä itse aiemmin. Paljon muistoja, kauniita ja surullisiakin.


Olemme myös ajatelleet että alamme pikkuhiljaa laittaa vauvan huonetta kuntoon. Äsken vähän katselin komeroihin mitä on tullut jo ostettua ja olen tosiaan jo sitä mieltä että olisi kiva saada tavarat paikoilleen. Hormooneissani huomaan muuten pian että olen ostanut samoja juttuja innostuksissani useita kun niitä nyt ”sullotaan sinne minne sopii”.


Millä viikoilla olette itse laittaneet vauvan juttuja valmiiksi? Minä varmaan jotenkin säikähdin kun esikoinen meinasi syntyä nin aikaisin että nyt tuntuu että pitäisi olla jo aikaisin kaikki valmiina kun olisi kurja juosta kaupoilla jos vauva syntyykin aiemmin tai päätyä taas vain nettishoppailemaan. Syntyihän Ellikin toki 1kk ennen la:ta.

Minun on myös välillä ollut vaikeaa käsittää että meille tosiaan tulee vauva näillä näkymin kotiin asti joten ehkä asia konkretisoituu paremmin ja osaan nauttia enemmän kun pesänrakennusvietti pääsee valloilleen.


Tälläisen ihanan Voksi City untuvalämpöpussin olen ostanut kun en tykännyt yhtään aiemmasta Eirsbärchenin ”jääkarhupussista” mikä on aika yleinen. Tämä Voksin lämpöpussi menee 0v jopa tuonne 6v asti koska mukaan tulee pidentävä jatko-osa.


IMG_7276.jpg


Edessä olevan kangasvetoketjun saa avattua niin, että pussia voidaan käyttää myös hoitoalustana tai huopana. Pussin alaosan saa avattua niin, että lapsen jalat tulevat pussista ulos. Pussin edessä on pieni tasku esimerkiksi tuteille, avoimille tms. Lisäksi edessä ja alhaalla on heijastimet. Kaikissa vetoketjuissa on tuulisuojat eivätkä ne pääse koskettamaan lapsen ihoa. “Anti-liuku”-materiaali on kiinnitetty lämpöpussin alapuolelle jotta pussi ei liukuisi vaunussa.
Vahvistusten ja selkeiden merkintöjen avulla pussi voidaan sopeuttaa eri vaunumalleihin.

Päänympäryksen saa muotoiltua suovaajaksi hupuksi.


IMG_7277.jpg


Pussi on valmistettu luonnonmateriaaleista eli untuvasta 90% ja höyhenistä 10%. Täyte on ommeltu siksak-tunneleihin, jotka estävät täytteiden liikkumisen. Sisävuori on pehmeää ja lämpöistä puuvillaflanellia. Tuo valkoinen osio kuvassa on pestävä fleesehuopa joka tulee mukana. Vyönreiät löytyy, voit itse avata reiät ”loppuun” kun niitä tarvitset käyttöön.


Tämä ostettu Lastentarvikkeesta ja hinnat ja lukuisat värivaihtoehdot täältä →https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/L%C3%A4mp%C3%B6pussit-ja-pehmusteet/Voksi-City,-Black.html


Liljalla on meidän Emmaljungan Super Viking yhdistelmavaunuihin kuosiltaan (Lilac) sopiva Emmaljungan duopussi jossa on ikäänkuin istuinpehmuste ja lämpöpussi yhdessä.

Siinä on aukot 5-pistevöille kahdella eri korkeudella, minkä ansiosta se istuu hyvin myös pienemmälle lapselle. Thermofill -täytteen ansiosta duopussia voidaan käyttää ympäri vuoden. Kesällä duopussin päälliosa voidaan irrottaa ja käyttää duopussia istuinpehmusteena, joka suojaa rattaan istuinosan kankaita. Klipsien avulla voit kiinnittää duopussin rattaisiin, kätevää!


IMG_7278.jpg


Duopussin hinnat ja värit →https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/L%C3%A4mp%C3%B6pussit-ja-pehmusteet/Emmaljunga-Duopussi,-Black-White.html


Palailen huomenna tai viimeistään ylihuomenna kertomaan miten meni ultrassa ja vastasyntyneiden teholla!