Atlakselle kuuluu tosi hyvää! Herra painaa n.49kg ja säkä on 83-84cm, meidän pieni jättiläinen. Atlas syö 2 litraa laadukasta nappulaa päivässä mutta on silti edelleen hoikka poika, saa toki kasvuiässä mielellään ollakin. Käymme säännöllisissä punnituksissa. Pieniä maistiaisia saa muistakin ruoista ja luita koluaa mielellään.

Atlas bongasi pihasta sopivan kokoisen juomakupin...

IMG_7819.jpg

IMG_7817.jpg

Viimeksi kun kävimme fysioterapeutilla jalkatreenin tiimoilta niin fyssarin mukaan emme enää tarvitse hänen apuaan. Jatketaan samaan malliin vaan niin hyvä tulee! Takareidet ovat saaneet nyt tosi hyvin lihaksia täsmätreenillä eli jumppapalloharjoituksilla ja rimakävelyllä. Atlas saa myös olla paljon metsässä vapaana jolloin jalat joutuu kovempaan työhön kuin narukävelyllä. Kävelyilläkin toki käydään. Nyt kun jalkojen lihakset on saatu kirittyä kasvun tueksi on parasta liikuntaa toisten koirien kanssa telmiminen. Vähän pitää vielä rajoittaa ja varoa kun kintut on kuitenkin isolla pennulla huterat eivätkä pysy aina ajatuksen perässä.

IMG_7789.jpg

Atlas rakastaa toisia koiria ja kaikkia ihmisiä. Nyt opetellaankin kovasti sitä että vieraat pääsisivät rauhassa sisälle ovesta koska Atlas menisi pentumaiseen tapaansa pussaamaan ja tutustumaan vähän liiankin iloisesti jokaista vierasta. Jotkut ihmiset arastelevat Atlaksen kokoa ja jäätyvät paikoilleen vaikka jätkä vaan tulee moikkaamaan. Välillä ihan huvittaa kun jotkut aikuiset ovat ihan kohmeessa ja Lilja 2vee tulee ja komentaa Atlasta tai antaa ison halin ystävälleen "Attas-vakas". Atlas ei kuitenkaan hypi eikä pompi kuten ihan pienenä meinasi välillä tehdä. Aika hienosti malttaa jo odottaa vähän kauempana kun vieras pääsee eteisestä pois, sitten saa mennä tutustumaan ja nuuhkimaan. Onhan se toki hyvätapaisempaa. Itse tuolle koolle tulee ilmeisesti sokeaksi.

IMG_7811.jpg

IMG_7800.jpg

Lapsi kun on, rakastaa hän omia lelujaan. Aktiivileluja joista taiteillaan herkkuja, palloja, nyörejä jne. Monta kertaa päivässä saan nyörin syliini "leikitäänkö?" Toisinaan Atlas menee Liljan huoneeseen katsomaan tytön leikkejä. Makaa ihan vieressä ja katsoo tarkkaan esimerkiksi kotileikkiä. Lilja tarjoileekin Atlakselle joskus useammat päiväkahvit ja ruoat leikkikeittiöstä, en tiedä kumpi on enempi tohkeissaan. Kivointa on kuitenkin leikkiä toisten koirien kanssa! Nyt kun Eetu on ottanut enemmän vetovastuuta Atlaksen liikunnasta ja treenistä niin on siitä tullut aika "Eetun-poika". Aiemmin kulki minun perässäni kuin sorsanpoikanen emonsa vanavedessä.

IMG_7807.jpg

IMG_7820.jpg

IMG_7826.jpg

Atlas ei tuhoa paikkoja edes yksinollessaan. Joskus taannoin kun joutui olemaan normaalia kauemman aikaa kotona yksin niin löytyi muutamat hampaanjäljet Eetun treenilenkkarista. Mikäköhän siinä on että mitä pahemman hajuinen kenkä niin sen parempi? Joskus jos Atlas on pitkästynyt kun emme ole kotona niin saattaa juurikin vaatteita kuletella jos johonkin on jäänyt esim sukat tyrkylle muttei niitä riko, kuolaa vaan.

Tässä Atlas ekana iltana meillä omalla pedillään..

051.jpg

Ja tässä nyt samaisella pedillään...

IMG_7934.jpg

Ollaan saatu tuosta nuoresta miehenalusta ihana ja herttainen perheenjäsen. Arjessa ei montaa asiaa ole missä ei olisi mukana, yrittäisi ainakin olla. Atlaksen pää ilmestyy joka väliin ja yksinäistä ei kotona ole koskaan. Välillä suorastaan ärsyttää kun olisi hetki aikaa vaan istua sohvalla lehden kanssa niin ei sekuntiakaan kun herran pää työntyy syliin lehden alta.

IMG_7812.jpg

En ole kertaakaan nähnyt Atlasta äkäisenä missään tilanteessa. Atlas ei tykkää korvien putsaamisesta eikä liiemmin kynsien leikkaamisestakaan mutta antaa ne silti hyvin tehdä. Saattaa haukottelemalla kovaäänisesti rauhoittaa tilannetta ja minä haukottelen takaisin. Tehdään aina ihan rauhassa nuo toimenpiteet ja paljon kehuja päälle.

IMG_7799.jpg

Atlaksella on monta lempinimeä kuten rakkaalla lapsella usein on tapana. Muutaman mainitakseni : "Muualle-Atlas", "Nyt muualle-Atlas", "Nyt PERKELE muualle-Atlas", "Irti-Atlas", "Hyi kun sää haiset-Atlas", "Miten sulla voi taas olla nälkä-Atlas", "Nyt oot kyllä joko pihalla tai sisällä- Atlas", "Nyt se lelu pois mun niskasta-Atlas", "Taas se on kaivanut metrin montun pihaan-Atlas", "Mulla on taas kaikki vaatteet kuolassa-Atlas", "Et sinä mahdu oikein enää syliin-Atlas..."... ja toki Liljan lempinimi "Attas-vakas" .

IMG_7815.jpg