Alkuun haluan painottaa etten ole Emmaljunga-asiantuntija, lastenvaunuasiantuntija, lastentarvike-ekspertti tai muuta vastaavaa vaan kerron omista käytännön kokemuksistani uusien Super Vikingien kanssa, 2 vuotiaan tytön äitinä. Meille odotetaan myös perheenlisäystä piakkoin. Jos on asiavirheitä niin kuulen niistä mielelläni jotta opin tuntemaan vaununi paremmin mutta olkaahan armollisia, jookos ;) Koitin kyllä olla tarkkana kirjoittaessani.


Kun aloimme odottaa Liljan pikkuveljeä ja mietimme mitä kaikkea tarvitsisimme kotiin vauvan myötä oli isoin ja tärkein hankinta ehdottamasti hyvät tuplarattaat joissa kuljettaa vauvaa ja taaperoa ja myöhemmin kahta isompaa lasta.


Meillä Lilja ei nuku enää päiväunia kuin rattailla kävellessämme ja vauvaa olisi tarkoitus myös nukuttaa päiväunia välillä raittiissa ilmassa ulkona joten halusin vaunut missä lapset ovat ”omissa oloissaan” eikä Lilja esimerkiksi pääsisi helposti vauvaa herättämään tylsyyden iskiessä. Myöhemmin olisi hyvä että toinen saa nukkua selkänoja alhaalla ja toinen istua selkänoja ylhäällä ratasistuimissaan. Kuljemme paljon eri maastoissa ja paikoissa rattailla, päivittäin.


Liljalla itsellään oli vanhan malliset Emmaljungan yhdistelmävaunut ja olimme niistä kovasti käytössä tykänneet. Nyt oli kuitenkin saatava myös vauva mukaan matkaan joten tarve tuplarattaille on väistämätön. En koe että me selviäisimme mitenkään arjesta ilman tuplarattaita, koiraakin pitää päästä ulkoiluttamaan miehen ollessa töissä. En ole innostunut kantoreppuilusta enkä liinailuista, toisinaan olen kyllä Manducaa miettinyt mutten koe että se voisi mitenkään meillä vaunuja korvata. Olin valmis katselemaan ja vertailemaan eri merkkejä avoimesti mutta lopulta Emmaljunga vei kuitenkin voiton  ajatuksissani. (Otimme selvää myös esim. Peg-Perego Duette SW, Britax B-Agile Double, Bob Sport SUS Duallie, Bumble ride Indie twin, 2me Los angeles, Baby Jogger city select sekä esimerkiksi Bugaboo Donkey duo).


Emmaljunga on laadukas ja arvostettu tuotemerkki, tuotteet säilyttävät lisäksi loistavasti jälleenmyyntiarvonsa. Emmaljunga Barnvagsfabrik on valmistanut Ruotsissa lastenvaunuja, lastenvaunujen lisävarusteita ja turvaistuimia jo vuodesta 1925. Suomessa varaosia ja erilaisia lisävarusteita on hyvin saatavissa. Tämä on yksi asia jonka huomioimme päätyessämme Emmaljungiin. Uskon että Emmaljungat ovat passeli valinta pohjoismaisiin keliolosuhteisiin, lämpimään ja kylmään.


Emme myöskään halunneet päätyä käytettyihin vaunuihin koska en esimerkiksi voi olla varma miten niitä on säilytetty. Toisin kuin usein luullaan, home ei aina näy päälle päin. Se ettei kangas ole mustien pilkkujen peittämä ei tarkoita sitä että vaunut olisivat homeettomat.Omalla nenällä toki pääsee aika hyvin homeen jäljille. Esikoisen aikaan olin aika tietämätön, en oikein osannut vertailla tai ajatella mitä kaikkea kannattaisi huomioida vaunuja ostettaessa. Liljan Emmaljungat olivat siis käytetyt, tuttavalta tosin. Uskalsin luottaa että kaikki on kunnossa.  Nyt olimme päättäneet että jos suinkin mahdollista niin uudet. Monia asioita ostelen kirppiksiltä mutta tämä hankinta olisi kuitenkin ainakin se mihin haluaisin "satsata" sekä turvatuotteet. Aiemman vauvan menetys vaikuttaa varmasti osaltaan siihen että haluan panostaa hankintoihin enemmän, Elli-enkelille kun en voinut pesää rakentaa normaaliin odottavan äidin tapaan.


Yleinen ongelma tuplarattaiden kanssa on se "ettei niillä mahdu mihinkään" ja ne eivät mahdu auton kyytiin. Huomasimme Emmaljungan Super Vikingit joissa lapset ovat hyvin kapeassa rungossa päällekkäin! Loistavaa! Super Vikingeissä rungon leveys on vain 57cm.

Lastentarvike-ketjun asiantuntija kertoi minulle kuinka hienosti Super Vikingit olivat muunneltavissa ja ymmärsin pian että juuri nämä vaunut vastaisivat hyvin tarpeitamme. Meidän vaunumme olivat löytyneet: tervetuloa Emmaljungan Super Vikingit!


Super Vikingit ovat nyt olleet Liljalla käytössä kesän yli ja olemme erittäin tyytyväisiä, aidosti tyytyväisiä vaikka kyseessä onkin myös yhteistyö Lastentarvike-ketjun kanssa. En vaihtaisi näitä rattaita mihinkään toisiin!

Hyvä puoli tässä valinnassa oli esimerkiksi se että vaunuja voi käyttää moitteettomasti myös vain yhdellä lapsella eikä niistä tuolloin edes huomaa että ne ovat muunneltavissa myös tuplarattaiksi. Kätevää myös silloin kun perheessä on useampi lapsi mutta haluan lähteä vain yhden kanssa ulos niin voin laittaa runkoon vain vaunukopan tai ratasituimen. Tuolloin voin käyttää myös Emmaljungan seisomalautaa. Pelkällä ratasosalla saimme Super Vikingit heti osaksi arkeamme ja ahkeraan käyttöön! Lisävarusteita voi hankkia kätevästi aina tarpeen mukaan.


Hankkimalla Emmaljungan Super Viking Go Double-adapterin voin kiinnittää runkoon samanaikaisesti ratasistuimen ja vaunukopan todella helposti ja näppärästi tai vaikkapa kaksi ratasosaa tai kaksi vaunukoppaa. (Huom!Go Double X -adapteri sopii irrotettavilla etupyörillä, X-merkinnällä varustettuihin Super Viking-runkoihin.)


Linkki GoDouble-adapteriin: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Muut-vaunutarvikkeet/Adapteri-Super-Viking---Go-Double-X.html


Go Double-adapterit:


IMG_7900.jpg


Helppo kiinnitys vaikka yhdellä kädellä! Klik!


GoDoubleAdapteri.jpg


Halusimme vaunuihimme myös ehdottomasti saatavilla olevan Travel System-version eli Emmaljungan Maxi-Cosi adapterin  vauvan turvakaukalolle. Adapterit itsessään kulkevat helposti mukana koska ovat pienet ja kevyet ”palikat”. Turvakaukaloksi valikoitui Maxi-Cosin CabrioFix, EasyFix-jalustalla. (jalusta kiinnitetään autoon joko turvavöillä tai auton omiin Isofix-kiinnikkeisiin). Käytetään vain selkä menosuuntaan, 0-13kg. Saatavilla oma hyttysverkko mikä suunniteltu juuri CabrioFixiin. Hyvä integroitu aurinkolippa ja sivutörmäyssuojat.


Linkki kaukaloon: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Turvakaukalot/Maxi-Cosi-CabrioFix-0-,-Black-Raven.html


Linkki Maxi-Cosi EasyFix-jalustaan: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Turvaistuimet/Jalustat/Maxi-Cosi-Easy-Fix-jalusta.html


CabrioFix-turvakaukalo:


MaxiCosiGabrioFx.jpg


EasyFix-jalustan ansiosta kaukalon käyttö autossa on turvallisempaa ja huomattavasti helpompaa kuin turvakaukalon laittaminen pelkkiin vöihin. Vihreä ilmaisin kertoo että kaukalo on turvallisesti kiinni. (kuva telakasta alla)


IMG_7318.jpg


Uskoisin että on todella näppärää laittaa kaupoilla ratasistuin alle ja loksauttaa vauvan turvakaukalo suoraan autosta runkoon. Ei tarvitse herätellä vauvaa eikä kannella kaukaloa käsipuolessa ja Liljakin on ”hollilla”. Postailen käyttökokemuksia sitten vauva-arjen keskeltä.


Turvakaukalo kiinnitetään aina työntöaisaan päin kun se asennetaan rattaiden runkoon. Irroitus adaptereista tapahtuu helposti vetämällä kiinnikkeissä sijaitsevista muovirenkaista ulospäin. Maxi-Cosin turvakaukalon lisäksi tällä adapterilla kiinnität BeSafe-kaukalon kaikkiin Emmaljungan vaunurunkoihin jotka on varustettu EasyFix -kiinnityksellä. (esim. Super Viking, Duo Edge, Duo Mondial, City Cross, Super Nitro sekä Nitro City.)


Matkarattaille meillä ei ole ollut enää käyttöä Super Vikingeiden saavuttua taloon vaikka aiemmin käytimme niitä lähes päivittäin, tuskin tarvitsemme myöskään sen jälkeen kun vauva syntyy. Super Vikingit ovat niin kapeat ja kevyet että meidän vanhat matkarattaatkin taisivat olla leveämmät ja painavammat!


Linkki turvaistuimen adaptereihin: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Turvaistuinadapterit/Emmaljunga-Adapteri-Maxi-Cosi.html


Adapterit turvakaukalolle jotta saat sen kiinni Emmaljunga-runkoon:


adapteritkaukaloon.jpg


Nekin vaikka yhdellä kädellä kiinni, kliks vain! Helppo irroitus kuvassa näkyvästä lenkistä adapterin vieressä.(kuva alla)


kaukaloGoDoubleen.jpg


Näppärää esim virastoissa, kaupoilla yms. Liljalla ratasituimessa hyvin tilaa olla. (kuva alla)


IMG_7695.jpgRattaat kestävät jopa 40kg:n painon. Painorajat eri yhdistelmissä:

turvakaukalo+turvakaukalo→ 13kg+13kg

turvakaukalo+vaunukoppa → 13kg+9kg

turvakaukalo+ratasistuin → 13kg+15kg

vaunukoppa+vaunukoppa → 9kg+9kg

vaunukoppa+ratasistuin→ 9kg+15kg

ratasistuin+ratasistuin → 15kg+15kg

+tavarakori max 10kg.

Ratasistuimen painoraja erikseen käytettynä 24kg.

Vaunukopan painoraja erikseen käytettynä 9kg.


Runkoa sai valita joko mustana Air-renkailla (ilmakumit) johon me päädyimme tai mustana tai valkoisena puhkeamattomilla Ecco-renkailla.

Ulkomitat kasaan taitettuna: 93x57x56 cm (sis. pyörät, pituus x leveys x korkeus). Isot takarenkaat ovat irroitettavissa jolloin runko mahtuu vielä pienempään tilaan. Meidän runkomallissamme myös eturenkaat saa irti.


Runko menee mielestäni todella näppärästi kasaan ja erillisellä kuljetuslukolla (”klipsi”) pysyy hyvin kasassa myös nosteltaessa. Nopeasti vain huomasimme että tuo erillinen irroitettava kuljetuslukko keräsi hiekkaa lukon ja rungon väliin aiheuttaen helposti naarmuuntumista joten olemme nyt sen poistaneet käytöstä, hyvin pysyy kasassa ilmankin. Tästä kuitenkin pieni käytännön miinus.

Minäkin jaksan helposti runkoa siirrellä esimerkiksi autoon ja pois koska runko painaa vain 7,3 kg! Rungossa säädettävä työntöaisa mikä on tietenkin hyvin käytännöllinen ominaisuus eri pituisille työntäjille. Työntöaisan saa käännettyä myös aivan alas saakka. Rungossa on jalkajarru eli ns. seisontajarru sekä tahattoman kasaan menemisen estävä turvalukko. Jalkajarrun lukitseminen vaatii hieman totuttelua silloin kun käytössä on seisomalauta siinä jarrun edessä. Minun käytössäni ostoskorin reuna likaantuu helposti kun painan jarrun päälle.


Linkki mustaan AIR-runkoon: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Rattaat/Emmaljunga-Runko-Super-Viking,-Musta-AIR-runko.html


Super Vikingeissä voin vaikuttaa lapsen matkustusmukavuuteen säädettävän istuinkulman ansiosta (”Comfort System”) niin ratasosaa kuin vaunukoppaa käytettäessä. Kallistuskulmia on kolme ja ne ovat hyvin yksinkertaisesti säädettävissä. Tärkeää on kuitenkin muistaa tarkistaa että säädetty kaltevuuskulma on molemmilla puolilla sama jottei runko kuormitu väärin ja rikkoudu. Kaltevuuskulma tulisi mieluiten vaihtaa rungon ollessa kasattuna jottei mekanismi kuluisi suotta. Itselläni asia ei kuitenkan muistu mieleen kun runko on kasassa vaan rattaita käytettäessä.


Vaaleanharmaasta osiosta kiinni ja veto ulospäin ja samalla voit vaihtaa kallistuskulmaa nuolen osoittamiin suuntiin.


comfort%20system.jpg


Kääntyvät ja kulkusuuntaan lukittuvat eturenkaat ovat osoittautuneet nappivalinnaksi! Me olemme käyttäneet rattaita niin asfaltilla, hiekalla, lenkillä pururadalla (ei ole kuitenkaan tarkoitettu hölkkä/juoksurattaiksi), kaupungilla kaupoissa kuin rannallakin. Meillä on siis ilmakumit ja irroitettavat eturenkaat ovat näissä mielestäni mukavan isot (eturenkaiden halkaisija 22cm, takarenkaissa 30cm).


Lenkillä hölkätessä/ suoraan kävellessä on ollut todella helpottavaa kun renkaat saa lukittua kulkusuuntaan, muutoin ne ”kulkisivat omaa reittiään”. Uskon että tämä on suuri plussa myös talvella auraamattomilla teillä! Talveksi on lisävarusteena mahdollista hankkia erilliset vielä isommat, kääntymättömät talvirenkaat eteen mutten osaa ajatella että niille olisi käyttöä kun nuokin vaikuttavat niin hyviltä koon puolesta ja saa kuitenkin lukittua suoraan, saa nähdä! Täytyy talvella sitten heti kertoa miten on. Te joilla ollut talvikäytössä, oletteko joutuneet ostamaan erikseen talvirenkaat?


Kääntyvät eturenkaat ovat olleet käytännölliset esimerkiksi kaupoilla, kirppiksillä, virastoissa ja muissa ahtaammissa paikoissa joissa vaunut saa rullaamaan todella näppärästi pienissäkin tiloissa ja tiukoissa käännöksissä. Myös ruuhkassa näille iso plussa! Eturenkaatkin ovat helpot irroittaa, painan vain painiketta. Näin runko menee vielä pienempään tilaan kasatessa kuin normaalisti.


renkaat.jpg


Isot, irroitettavat ilmakumirenkaat edessä ja takana mustassa AIR-rungossa. (kuvat alla ja yllä)


IMG_7728.jpg


Kääntyvät ja lukittavat isot eturenkaat ovat myös helposti irroitettavissa. Lukitus alemmasta harmaasta painikkeesta, irroitus ylemmästä. (kuva alla)


IMG_7729.jpg


Ratasistuin on ergonominen ja helpposäätöinen, tarkoitettu 6kk eteenpäin 24kg:n saakka. Värivaitoehtoja viisi ja päädyimme ajattomaan mustaan. Värivaihtoehtoja kuomuun oli 15 ja päädyimme tumman violettiin Lilac-väriin. Ajaton ja tyylikäs, sopii tytölle ja pojalle. Kuomun väriä vaihtamalla saan ilmettä muutettua nopeasti (vetoketju!) ja edullisesti.


Istuin kiinnitetään hyvin vaivattomasti loksauttamalla rungon Easy Fix-kiinnikkeisiin. Liljan saa kätevästi istumaan kolmeen eri asentoon (neljäs asento tarkoitettu vain kasaamiseen) ja selkänojan mekanismi on kätevä ja helppo. (Sellainen jämäkkä muovihihna josta vedetään.)  Saan laitettua selkänojan täyteen makuuasentoon mikä on hyvä ominaisuus koska Lilja nukkuu toisinaan kävelyllä rattaissa päiväunet. Ratasistuin on myös helposti käännettävissä työntäjään tai poispäin työntäjästä. Istuin on hyvin kevyt, vain 3,3kg joten kääntäminen onnistuu senkin puolesta myös minulta helposti.


Linkki ratasistuimeen: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Rattaat/Emmaljunga-Super-Viking-Ratasistuin,-Lounge-Black.html


Selkänoja säädettävissä kolmeen eri asentoon, neljäs vain kasausta varten.


IMG_7842.jpg


Plussaa hyvistä 5-pistevöistä (olkavöissä pehmusteet) ja haararemmistä, lapsi pysyy turvallisesti kyydissä. Meillä Lilja nousisi muuten huomaamattomasti rattaissa seisomaan ja saattaisi pudota. Myöskään unille ei uskaltaisi jättää lainkaan ilman 5-pistevöitä. Vyöt ja haararemmin saa myös kahteen eri korkeuteen lapsen koon mukaan.


Turvallista menoa! Kuvassa käytössä myös duopussi ilman etuosaa. (kuva alla)


5-pistevy%C3%B6t.jpg


Pehmustettu turvakaari on myös kätevästi avattavissa sivuun jolloin lapsen saa ratasosaan helposti ja myös sieltä pois ilman sitä ainaista ongelmaa että kenkä tarttuu johonkin kiinni tai jalat ovat muuten jossain jumissa nostettaessa. Kangas pysyy myös paremmin puhtaana kun lasta ei tarvitse ensin ”laittaa seisomaan” istuimen päälle ja ohjata siitä istumaan alas. Käytän tätä ominaisuutta aina!

Turvakaaren saa myös kokonaan pois vaikka Emmaljunga toki ohjeistaa sitä aina käytettävän kun ratasosa on käytössä (esimerkiksi kasatessa menee pienempään tilaan kun kaaren irroittaa). Istuinkangas on helposti irroitettavissa esimerkiksi pesuun.


Haararemmi on turvakaaressa kiinni jämäkällä nepparilla. Turvakaaren saa sivulle auki lasta siirrellessä ratasistuimeen ja pois. (kuva alla)


IMG_7761.jpg


Ratasistuimen kuomua voi säätää korkeusuunnassa, hyvä ominaisuus! Kannattaa kuitenkin huomioda että kuomua liu`utetaan istuinosan runkoputkea pitkin joten huomasin nopeasti että runko tosiaan  kannattaa pitää puhtaana ettei tule naarmuja! Jalkatuki on hyvin ja helposti säädettävissä reunoissa olevilla painikkeilla.


Hankimme tosiaan jo aiemmin mainitsemani duopussin Liljalle tuohon ratasistuimeen. Vaihtoehtona duopussille oli Lilac-kuosia jalkapeite mutta duopussi on monipuolisempi koska toimii istuinpehmusteena sekä lämpöpussina. Lämpöisemmillä keleillä päällisosan voi irroittaa jolloin istuinpehmuste suojaa ratasistuimen kankaita. Pussissa on tietenkin paikat rattaiden 5-pistevöille kahdella eri korkeudella lapsen koon mukaan säädettäviksi. Duopussi on ihanan pehmeää puuvillafleeseä. Liljakin totesi ”inana” silittäen pussin pehmeää pintaa. Värivaihtoehtoja runsaasti ja tuokin kivaa piristystä meidän mustaan istuinosaan.


Linkki duopussiin: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/L%C3%A4mp%C3%B6pussit-ja-pehmusteet/Emmaljunga-Duopussi,-Lilac.html


Duopussi istuinpehmusteena ilman etuosaa. (kuva alla)


IMG_7861.jpg


Liljasta oli hauskaa piiloutua duopussin syövereihin. Reunan saa myös neppareilla käännettyä alas. Käyttöön kokonaisuudessaan vasta kylmillä keleillä.


duopussi.jpg


Edessä kätevä vetoketju alas asti jolloin Lilja on helppo ottaa pois pussista sekä laittaa pussiin ilman että koko pussia tarvitsee irroittaa. Sivuun käännettävä turvakaari on kätevä myös tässä tilanteessa. (kuva alla)


duo.jpg


Etuosa irroitetaan/laitetaan paikoilleen helposti vetoketjulla vaikka kesken matkan.(kuva alla)


duopussinvetskari.jpg


Vaunukoppa vaikuttaa myös oikein laadukkaalta ja kätevältä vaikkei siitä vielä muuten ole käyttökokemuksia kuin sen verran että olen kokeillut kuinka se laitetaan runkoon yksinään tai ratasosan tai turvakaukalon kanssa. Helppoa ja yksinkertaista se kyllä on! Koppa on myös hyvin kevyt käsitellä, painoa vain 3,9kg. Kopassa on kuomussa kiinni tukeva kantokahva mistä iso plussa!

Koppa on tarkoitettu vastasyntyneestä aina 6kk ikään saakka, painoraja kopalla on 9kg.


Koppa on miellyttävän pehmeä ja kankaat tuntuvat laadukkailta. Värivaihtoehtoja kopalle oli viisi. Vaunukopan kuomuun vaihtoehtoja oli 17 mutta päädyimme siinä samaan Lilac-väriin kuin ratasistuimessa. Puisen pohjan päädyn saa halutessaan nostettua ylemmäksi. Vaunukopan saa kasattua aivan matalaksi esimerkiksi auton peräkonttiin tai eteiseen mikä oli aikamoinen yllätys ja todella iso plussa!


Linkki koppaan: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Kantokassit-ja--kopat/Emmaljunga-Super-Viking-Koppa,-Lounge-Black.html


Kuomut ovat sen verran edullisia että niillä saa helposti piristettyä ja päivitettyä omien vaunujen ilmettä jos vanha väri alkaa kyllästyttää. Kuomun vaihto/putsaaminen on yksinkertaista vetoketjun ansiosta. Kaikki kankaat ovat UV50+ suojattuja ja erittäin laadukkaan oloisia näin maallikonkin silmissä.


Linkki kuomuun (ratasistuin): https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Muut-vaunutarvikkeet/Emmaljunga-Kuomu-Super-Viking-Ratasistui,-Lilac.html


Linkki kuomuun (vaunukoppa): https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Muut-vaunutarvikkeet/Emmaljunga-Kuomu-Viking-Koppa,-Lilac.html


Super Viking musta AIR-runko+vaunukoppa Lilac-kuomulla. Työntöaisan putkessa roikkuu mukana Emmaljungan oma sadesuoja.(kuva alla)


IMG_7711.jpg


Laadukkaat, pehmeät materiaalit. Ihana patja! (kuva alla)


patja.jpg


Puinen pohja. Päätyä saa muoviosalla kohotetua. Mustista lenkeistä vetämällä helposti koppa kasaan ja taas kokoon.

Kuomussa vetoketju jonka ansioista sen vaihtaminen/irroitaminen on erittäin nopeaa ja yksinkertaista. (kuva alla)


IMG_7895.jpg


Koska runko on kapea, on koppakin siro. Hankimme Lastentarvikkeesta vauvalle Voksi-cityn lämpöpussin mikä on kovin muhkea ja taatusti lämmin. Vaikka vaunukoppa on kapea niin pussi mahtuu oikein hyvin sinne ja pelkoni siitä tuleeko vauvalle talvella ahdasta on todennäköisesti turha. Palataan tähän asiaan talvella! Liljan aiemmissa Emmaljungissa oli iso vaunukoppa ja se oli kyllä kätevä, toisaalta siro koppa tuo varmasti vastasyntyneelle talvivauvalle turvallisuudentunnetta?


Voksi-cityn lämpöpussi vaunukopassa:


IMG_7891.jpg


Kopan ulkoiset mitat ovat pituus 79,5 cm ja leveys 39,0 cm. Super Vikingin vaunukoppaa voi käyttää myös City Crosseissa, Nitroissa sekä Super Nitroissa.

Koppa on ulkonäöltään moderni eikä sellainen ”sotalaiva” millaisiksi jotkut vanhoja Emmaljungan koppia ulkonäon vuoksi kutsuvat. Tulevaisuus kertoo minulle kummasta mallista tykkään itse käytännössä enemmän.Tuota siroa koppaa on kyllä ollut helppo kannella ja siirrellä kokonsa puolesta ja tietenkin hyvän kantokahvansa ansiosta, toisin kuin vanhaa isoa vaunukoppaamme.


Lilja viihtyi ihan hyvin ratasistuimessaan kopan alla. Tilaa jää mielestäni hyvin, sitä ennalta vähän mietin että onko kovin ahdas mutta olen positiivisesti yllättynyt! (kuva alla)


IMG_7684.jpg


Ajattelin hommata samalla kertaa myös Emmaljungan seisomalaudan jotta joskus voimme kulkea pelkällä vaunukopalla Liljan seisoessa laudalla. Lauta sai kuitenkin jo nyt 2 vuotiaamme suuren suosion joten se on ollut meillä käytössä jo pelkän ratasosan kanssa. Lilja seisoo laudalla kovin tohkeissaan ja huilaa sitten aina välillä ratasosassa. Lauta on kulkenut oikein hyvin asfaltilla ja hiekkateillä joilla olemme sitä käyttäneet. Täytyy kertoa kokemuksia sitten talvella!

Emmaljungan seisomalauta on tarkoitettu noin 2 vuotiaasta 20kg:n asti. Miinus siitä ettei lautaa kyllä mahdu käyttämään jos rungossa on kiinni vaunukoppa Go Double-adapterissa eli esim. ratasosa+vaunukoppa. Tai ainakin se on laudan käyttäjälle hankalaa. Ohjeistus tosin kuuluukin että käytössä tulisi olla mieluiten yksi lisäosa kerrallaan.


Lauta sopii Super Vikingien lisäksi City Cross-, Duo-S-, Ozone-, Edge Sport Chassis-, Nitro-, Super Nitro-, Viking-, Double Viking-, Cerox 2.0-, Scooter 2.0- sekä Scooter S-runkoihin.


Linkki Emmaljungan seisomalautaan: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Seisomatelineet/Emmaljunga-Seisomateline-ALU-Brake.html


jalkalauta.jpg


Seisomalaudan mukana tuli hihna joka on tarkoitettu ainoastaan laudan nostamiseen ylös kun sitä ei käytetä. Olen nähnyt käytettävän myös rannehihnana että vaunut eivät vaan karkaa esimerkiksi jyrkässä alamäessä mutta siihen se ei ole virallisesti tarkoitettu. Lauta on todella helppo ja nopea kiinnittää runkoon laudan omilla pienillä lukoilla.

Hihnalla ylhäällä. (kuva alla)

seisomalautaylh%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jpg


Vaaleanharmaata osiota, pikalukkoa kääntämällä saa laudan kiinni tai irti hyvin helposti. (kuva alla)


IMG_7701.jpg


Hankimme ratasistuimeen ja vaunukoppaan sopivat Emmaljungan omat sadesuojat. Sadesuoja on ollut Liljalla kovassa käytössä ja se istuu hyvin. Etuosa on muovia ja tyttö näkee hyvin ympäröivää maailmaa vaikka suoja on paikoillaan. Edessä on aukaistava luukku ja siitä ei ole satanut kovallakaan tuiskulla vettä sisään kuten ei sivuissa olevista ilmanottoaukoistakaan. Sadesuojassa on todella hyvät heijastimet, plussaa varsinkin näin pimeinä syysiltoina! Sama suoja käy vaunukoppaan. Ratasosassa käytettäessä edessä on vetoketju auki ja vaunukopassa sitä pidetään kiinni. Tyylikäs ulkonäkö.


Linkki Emmaljungan sadesuojaan: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Sade-,-hy%C3%B6nteis--ja-aurinkosuo/Emmaljunga-Sadetakki-Excl-Viking-cKop.html


Sadesuojan kanssa. Tarrat suojan yllä pitävät luukun halutessa auki. (kuva alla)


sadesuoja.jpg


Olin iloinen kun huomasin että vaunuihin saa myös lisävarusteena "side basketin" eli  tavarakorin rungon sivuun! Paikoilleen laittaminen ja pois ottaminen tapahtuu kädenkäänteessä vain loksauttamalla kiinni runkoon vasemmalle. Näin ison raskausvatsan kanssa on ollut todella helppoa laittaa tavaroita rattaiden kylkeen eikä alas tavarakoriin, kovassa käytössä ollut siis!

Kesällä siinä kulki hyvin rantalelut ja vesipullot, kaupassa osan ostoksista sain siihen ja loput alas tavarakoriin. Korissa on kantokahva joten sitä voi käyttää myös kauppakorina irrallisena. Puistoon kun lähdemme niin hiekkalelut ovat helposti Liljan saatavissa ja varavaatteet mahtuvat hyvin myös tuohon koriin mikä on melko tilava.

Kesäkuosisen sai kannellisena, tätä mustaa perusmallia sain vain ilman kantta, siitä pieni miinus. Onneksi käsistään taitava anoppi lupasi tehdä siihen kannen jos tuntuu että sitä kaipaamme. Korin sisällä on vetoketjullinen tasku josta plussa! Sinne kätevä laittaa kännykkä, avaimet jne. Liljan ulottumattomiin. Kori kestää 2kg:n painon.


Linkki side tavarakoriin: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Muut-vaunutarvikkeet/Emmaljunga-Side-Basket,-All-Black.html


Kaupoille lähdössä "side basketiin" kanssa. Standardiovista mahtuu oikein hyvin korin ollessa asennettuna. Kahvan saa myös käännettyä alas. (kuva alla)


sidebag.jpg


Rungon oma tavarakori on kankainen ja kestää 10kg:n painon. Kun vertaan tätä aiempien rattaidemme metalliseen säilytyskoriin niin plussana että kankainen estää lian roiskumisen helposti tavaroihin korissa. Se on myös melko tilava. Metallinen kori taas pysyi paremmin puhtaana kun taas kankaisessa näkyy lika helpommin. Onneksi tuo materiaali on helppo pyyhkäistä kurakelin jälkeen vaikka ihan kostealla liinalla puhtaaksi. Kiinni rungossa jämäköillä neppareilla joten helposti kyllä irroitettavissa esimerkiksi tarkempaan pesuun.


”Samaan pakettiin” ostimme myös hieman sporttisen ja todella tilavan Emmaljungan Sport-hoitolaukun Lilac-kuosia. Laukussa on huimat 21 värivaihtoehtoa! Laukusta on aiempi oma postaus. Kurkkaa se tästä -> http://ajatustenihuonossaseurassa.vuodatus.net/lue/2015/08/tarve-tilavalle-ja-tyylikkaalle-hoitolaukulle-kurkkaa-tama


Linkki Lastentarvikkeen sivulle Sport-hoitolaukkuun: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Hoitolaukut/Emmaljunga-Hoitolaukku-Sport,-Lilac.html


IMG_7177.jpg


Kesäksi taidan hommata Lilac-kuosia vielä päivänvarjon. Ostin aiemmin ”halvan pilipalin” Liljan Emmaljungiin ja se meni oitis rikki, kiinnitysosa murtui perus käytössä. Nyt panostan mielelläni muutaman euron enemmän Emmaljungan omaan päivävarjoon jonka uskon kestävän aivan erilailla. Olisi vaan pitänyt ostaa kerralla laadukas eikä tuhlata rahaa noihin mitkä hajoavat käsiin... Onko jollain kokemuksia tuosta päivävarjosta Super Vikingeissä eri kokoonpanoilla? Kuulisin mielelläni! Mielelläni kuulen myös teidän erilaisia käyttökokemuksianne ja vinkkejänne Super Vikingeihin liittyen. 


Tässä vielä linkki tuohon päivänvarjoon jos joku haluaa kurkata mistä puhun: https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/Sade-,-hy%C3%B6nteis--ja-aurinkosuo/Emmaljunga-P%C3%A4iv%C3%A4nvarjo,-Lilac.html


Palailen vielä käyttökokemuksiin Super Vikingeistä kun saamme käyttökokemuksia myös vauva-arjen keskeltä vuoden vaihteessa.


Tutustu SV:hin vielä tarkemmin ja kurkkaa hintoja jne. omiin tarpeisiisi mukauttaen tästä linkistä  ->

http://www.lastentarvike.fi/kotisivu/Emmaljunga-Super-Viking.html


Ilokseni saan myös kertoa että kun meillä ei ole enää Emmaljungan Super Vikingeille käyttöä niin nämä ”SV:t” arvotaan blogissa seuraavalle tarvitsijalle yhteistyössä Lastentarvike-ketjun kanssa!