Ajattelin että voisin tähän väliin tökätä vähän kuulumisia meidän poppoolta.


Eetu on ollut kesälomalla ja käytiin vähän reissussa. Koko perheemme ja osa Eetun kotiväkeä, olimme ensin Turun kylpylä-hotelli Karibiassa pulikoimassa ja sen jälkeen yhdessä Tukholman risteilyllä Viking Gracella.


Vähän jännitin etukäteen jaksaako Venni olla kylpylässä, tai pelkääkö sitä kovaa meteliä mikä siellä taatusti on. Huoli oli aiheeton, sillä Venni rakasti polskimista ja vedessä räpiköintiä eivätkä kovat äänet haitanneet lainkaan.


Kotonakin molemmat muksut kyllä rakastavat ammeissa leikkimistä, kylpylät ovat kyllä ihan meidän perheen juttu! Liljan kanssa ollaan oltu kylpylöissä useasti aiemminkin.


Vensku tulossa kylvystä (kotona)


IMG_9905.jpg


Tykkään tuosta risteilijästä, siellä on niin paljon kaikkea touhua lapsille. Olimme siellä samalla porukalla myös silloin, kun odotin Elliä. Oli jotenkin haikeaa istua samassa pöydässä kuin silloin siihen aikaan, mutta toisaalta sanoin itselleni ”katso Riikka, elämä jatkuu ja mitä ihanaa oletkaan saanut”.


Lilja laivalla


IMG_9865.jpgVähänkö oli jännä matkasänky laivalla...


IMG_9820.jpg


Lilja meni laivassa hiki päässä leikkihuoneesta toiseen ja Vennin päiväunet jäi toiveeksi, kun oli niin paljon seurattavaa ja ihmeteltävää. Ihana oli sivusta seurata, miten iloisia muksut olivat touhutessaan, Venni konttasi lelujen luo minkä ehti ja Liljan kikatus kuului pallomeren uumenista. Kotiin Venni sai vaatetta, Lilja karkkia, äiti Guessia ja isi viskiä, kaikilla hyvä mieli!


Touhua


IMG_9859.jpg


Juhannuksena oltiin Eetun puolen kotiväen kanssa mökkeilemässä ja sitten Eetun kanssa yksi yö meidän ystäväpariskunnan luona saunomassa ja uimassa. Atlaskin on intoutunut uimaan!


Atlas ui mökillä


atlas.jpg


Tänä kesänä on ollut ihanaa perheenä touhuamisen lisäksi myös se, että olemme ottaneet ja saaneet Eetun kanssa aikaa myös vain toisillemme. Se on aina tarpeen.


Kävimme myös kahdestaan Ilosaarirokissa katsomassa meidän yhteistä lempparia Volbeatia ja oli kyllä upea keikka! Olen tainnut viimeksi käydä festareilla teininä, tuntui että meno oli rauhoittunut tai sitten se olin vain minä joka oli rauhoittunut?


Harmi vain, että mutkiakin oli matkassa kun Eetu oli vähän kipeänä ja kun pääsimme hotellille tavaroiden kanssa niin virkailija totesi että huone on siivoamatta. Ihmettelin asiaa, kun kellon mukaan huoneen luovutus olisi kyllä jo ollut jokin aika sitten. Kerroin, että haluaisin vähän laittautumaan että kauankohan siinä siivoamisessa sitten kestää, niin virkailija totesi että ”voitte viedä tavaranne autoonne ja huone on siivottu kun palaatte Ilosaaresta yöllä”.

Laitoin sitten vähän ripsiväriä taksissa ja puolet tavaroista jäi autoon mitä piti ottaa mukaan, kun tulikin vähän erilainen lähtö. En tiedä olisinko itkenyt vai nauranut. Kipeä kuski ainakin olisi halunnut tovin levätä.

Äsken juuri rustasin palautetta paikkaan, lähtiessämme seuraavana päivänä työntekijä ei osannut sanoa juuta eikä jaata. Ei kai se ihan oikein ole maksaa muutenkin korotettua hotellihintaa jos tavarat ovat omassa autossa kahteen asti yöllä. Oli kyllä vähän erikoinen vastaanotto jos en sanoisi, ei tarvitse toiste mennä. Mun tyynyllä oli myös hiuksia. Kiva.


Kävin itse tsekkaamassa Hurriganesin keikan kun tulivat tähän hollille Route 69-tapahtumaan. Paikalla oli väkeä kuin pipoa, liekkö Remu väen veti vaikka olihan siellä toki muitakin esiintyjiä. Jotenkin harmittaa, kun niin moni keikkaa mollasi. Mielestäni on typerää kuvitella että keikka olisi samanlainen kuin kymmeniä vuosia sitten. Remu on vanha mies. Deal with it, tai jää kotiin. Toki jos rumpukapula ei pysy kädessä, niin on ymmärrettävää, että joku saattaa olla sitä mieltä että olisiko nyt aika lopettaa.


Niin... me on tempaistu ja pistetty talo myyntiin, uusi koti olisi tiedossa tuossa ihan kivenheiton päässä. Hyvin samanlainen kuin tämä nykyinen, mutta muutama makuuhuone enempi. Muuten ei tästä kyllä mihinkään lähdettäisikään. Kiire ei ole lähteä onneksi, katsotaan nyt tämäkin kortti että meneekö kaupaksi vai ei. Pidetään myös kaikki ovet muutenkin vähän auki… elämälle. Syksyllä alan opiskella päihdetyötä kotoa käsin ja kädet syyhyää kovasti myös kirjoittamisen suhteen. Jotenkin sitä vaan aina illalla mielellään lysähtää tuon miehen kainaloon niin sitä aikaa pitäisi jostain sitten rakentaa...treeneissä olen käynyt mutten niin intensiivisesti kuin vuosi sitten.


Kirjoja menee mukavasti edelleen ja niitä voipi netti-ja kivijalkakauppojen lisäksi kysellä myös suoraan minulta.

Yhdessä paikallislehdessä kerroin taas meidän perheen tarinasta...surustani...Ellistä. Ihan hienoa kun on saanut puhua asiasta jonka ei pitäisi olla tabu...mistä pitäisi pystyä puhumaan. Positiivinen palaute vertaistuen antamisesta ja yleisesti ottaen vaikeasta asiasta puhumisesta saa aina hyvälle mielelle, ja tiedän tekeväni oikein ollessani avoin asian suhteen. Vertaistuesta puheenollen tähän maailmaan on tänäkin vuonna syntynyt jokunen trisomia-18 lapsi. Syksyllä olisi isompi vertaistapaaminenkin tiedossa, en jaksaisi odottaa!


Mitäs muuta...Venni jätti oikeastaan kunnon ryömimisen väliin kuten siskonsakin ja alkoi kontata suoraan. Melki heti perään käveli jo tukia pitkin. Kamala vahtiminen, kun on niin nopea liikkeissään ja kaikki kiinnostaa. Ihana pikku-termiitti!


Venninen


IMG_9807.jpg


Venni herää yleensä vain kerran yössä syömään, välillä havahtuu useammin kun muutama hammas on suuhun puhjennut. Liljalla ensimmäinen hammas puhkesi vasta 1v1kk.

Tästä puheenollen, pitäisiköhän Vennin tutti ottaa pois, kun hampaita tosiaan on alkanut tulla? Liljalta otettiin ennen 1v synttäreitä eli ennen hampaita myös. Luulin silloin, että se olisi jotenkin hankala operaatio, mutta se oli sitä vain omassa päässäni.


Hampihymy


IMG_9747.jpg


Nam nam...


IMG_9618.jpg


Venni on edelleen yleensä yhtä hymyä ja saa kaikki ympärillään hyvälle tuulelle. Parin päivän päästä ikää on jo 8kk ja ensi viikolla olisi neuvola. Meillä käytetään 74cm vaatetta ja uskon Vennin painavan vähän yli 10 kiloa.


Liljan 3v synttärit ovat ensi kuussa ja kakkua jo suunnitellaan. Lilja on päiväkuiva ja usein kyllä yötkin. Vähän taitaa äidin laiskuutta olla että yöksi vielä vaipat tökätään mutta ehkä niistäkin luovutaan vielä ennen synttäreitä!


Barbit ja prinsessat ovat in ja toki edelleen kaikki mikä kimaltaa tai on vaaleanpunaista. Lilja on todella hauskaa seuraa ja hänen kanssaan on kiva touhuta, tosin myös melko kova uhma on edelleen päällä. On se ehkä hiukan helpottanut… Liljalla tutkittiin esim. sitä kystista fibroosia ja sen tuloksia odottelemme saavamme elokuun jälkeen. Itse en jaksa uskoa että se olisi vaikka hengitystieinfektioita yms onkin ollut useampia...


Liljan-kukkanen


IMG_9640.jpg


Tässä muutamia Liljan hauskoja tokaisuja joista olen aiemmin tehnyt postauksiakin…olen koittanut näitä kirjoittaa ylös jos suinkin muistan!


- Lilja oli saanut yöksi sänkynsä viereen äidin ”aivan upean” juomapullon. Aamulla neiti juoksi tohkeissaan makuuhuoneestaan ilman ”huomenia” pullo kädessään ”Nyt mä äiti ryyppään vähän!”


- Taisi mennä hermo pikkuveljeen niin totesi ”Voisiko tuo Venni mennä pois?” Kysyin että ”No minne me nyt meidän Venni annettaisiin?” Vastaus kuului ”Vaikka jonkun tädin luo”.


- ”Kun oon iso niin mullakin on pimppeli!” (pippeli...pimppa ja pippeli...kuka näitä muistaa!)


- Lilja oli aamuyöllä tullut isin ja äidin sänkyyn eikä se ollut lainkaan tyypillistä. Kysyin ”Miksi olet tullut tänne nukkumaan?” Vastasi oitis ”No tulin kyllä varmasti ihan vahingossa!”


- Vennin ääniä kuului makuuhuoneesta. Lilja kipaisi sinne onnesta kiljuen ”Minun rakas siskoni!” Oikaisin että ”Venni on sinun veljesi eikä siskosi.” Illalla isi sai kuulla että ”Ei se oo Venni kun se on veli!”


- Lilja tykkää kauheasti kookosöljystä ihorasvana, aika jännää kun sitä saa vähän maistaakin. Yksi ilta Lilja koetti kuvailla kuinka ihanaa tuo kookosrasva onkaan ja totesi haltioituneena ” Se on kuin rakkautta ja voimaa.”


- Lilja oli illalla sängyssään ja todella väsynyt. Usein illalla neiti toteaa että ”En jaksa nukkua”. Nyt kun isi kertoi puoli unessa olevalle Liljalle ”Rakastan sinua” ja hyvät yötkin toivotettiin niin Lilja tuumasi unisena ”Mä en nyt jaksa rakastaa sua.”