Menettämisenpelko ja huoli vauvan voinnista ajoi meidät Eetun kanssa jo tänään illansuussa synnytysvastaanottoon. Kontrolli-aika oli sovittu perjantaille mutta olisin tullut hulluksi siihen mennessä.

Meitä vastassa oli hoitaja ja koetin hänelle itkua tihrustaen kertoa miksi olin pöllähtänyt paikalle. Hän totesi ettei taida olla mitään muuta kuin se elävä vauva sylissä mikä tämän huoleni saa taltutettua mutta minä koitin väittää että olen ollut melko hyvillä mielin koko odotuksen mutta nyt tämä pienipainoisuus yhdistettynä mahdollisiin istukkaongelmiin ovat saaneet minusta niskalenkkiotteen. Sydänkäyrä oli oikein hyvä ja siinä oli mukavaa vaihtelua. Kova hikka oli pienellä miehellä.

Onneksi päivystämässä oli ihana tuttu lääkäri Ellin odotusajalta. Hän ymmärsi huoleni täysin ja tutki tilanteen hyvin. Istukan virtaukset olivat hyvät vaikka istukka nyt olikin jonkin verran kalkkeutunut. Kannattaisi siis enemmän luottaa siihen asiaan kuin miettiä kalkkeutunutta istukkaa. Hän mittaili ja mittaili ja sai vauvan kooksi himpun yli 2kg.Reilu viikko sitten painoa oli 1647g (jos nyt tarkalleen oikein muistan) joten ei painoa oikeasti ollut voinut ihan noin paljoa tulla. Lääkärin mukaan ero johtui eri mittaajasta mutta tärkeintä oli että painoa oli kuitenkin selvästi tullut. Jos kyseessä olisi diabeetikkoäiti, saattaisi noin suuri kasvupyrähdys ollakin mahdollinen mutta se taas olisi huono asia koska kertoisi huonosta insuliinitasosta.

Poju piti käsiään kasvojensa edessä, taas ja heilutti vehkeitään, taas. Ei kuulema jäänyt nytkään epäselväksi että poika on tulossa. hän teki paljon hengitysharjoituksia mikä oli hyvä merkki myös. Lapsivettä oli sopivasti ja ultrauksen alussa vauva liikkuikin hyvin, niin myös käyrillä maatessani. Sanoinkin että liikkui tuolla käynnillä varmaan enemmän kuin neljään päivään olen rekisteröinyt liikkeitä. Toki vauvalla on kokoajan vähemmän tilaakin liikkua. Vauva on pääalaspäin ja todella alhaalla tulossa. Sen kyllä tunteekin...

Olin todella helpottunut ja hyvilläni siitä että päätimme mennä näytille. Nyt sain mielenrauhan taas vähäksi aikaa eteenpäin! Perjantain ultra siirrettiin ensi viikon keskiviikolle.

Hyvää yötä ja kauniita unia! Toivotaan että minullakin painajaiset olisivat tipotiessään tänä yönä!

IMG_7960.jpg