Olen pitkään halunnut kirjoittaa minua suuresti kiinnostavasta aihealueesta, nimittäin paranormaaleista ilmiöistä.Aihe on laaja ja mielenkiintoinen, joten olen odottanut hetkeä jolloin ehdin rauhassa kirjoittaa. Tätä postausta on minulta myös useasti toivottu. Toivon herättäväni keskustelua asian tiimilta mutta muistetaanhan että kukaan meistä ei tiedä mikä on totuus. En minä, etkä sinä!

Avataanpa alkuun mitä minä koen kuuluvaksi niin sanottuihin paranormaaleihin, yliluonnollisiin ilmiöihin. Haluan painottaa, että nämä asiat, tai jotkin niistä, ovat aivan normaaleja arkipäiväisiä asioita monille meistä, mutta ei suurimmalle osalle ihmisistä. Luonnollista tai yliluonnollista, keneltä kysytään ja kuka vastaa…? Postaus on omaa ajatuksenjuoksuani näistä asioista ja jokainen saa itse päättää mitä mieltä on mistäkin. Ole avarakatseinen mutta kriittinen.

Parapsykologisia ilmiöitä ovat esimerkiksi kielillä puhuminen, automaatiokirjoitus, kummittelu, kuolemanrajakokemukset, kehosta irtautumiskokemukset, etiäiset, menneisyyden tietäminen, telepatia ja selvänäköisyys. Nämä ovat mielestäni aitoja ilmiöitä eivätkä taikurien silmänkääntötemppuja mitkä ovat asia erikseen.

Yksi iso oivallus itselleni on ollut, että kaikki nämä asiat ovat yliluonnollisia asioita vain länsimaissa. Esimerkiksi Intiassa näissä asioissa ei ole mitään outoa tai ihmeellistä. Suomessa nämä asiat ovat vieraampia ja kuten kaikki muukin uusi ja vieras, on helpompi viitata kintaalla ja kuitata hölynpölynä kuin edes miettiä asiaa siltä kannalta, että se voisi olla tosi tai jotain muuta kuin hippityttöjen huuhaata. Itse tykkään leikitellä ajatuksella "entä jos...?"

Minun mielestäni esimerkiksi kyky nähdä enneunia, kyky joka itsellänikin on, on kyky siinä missä  hyvä piirustustaito, tai sävelkorva. Nämä kyvyt voivat olla synnynnäisiä tai niitä voi harjoittelemalla vahvistaa. Joskus oman kyvyn huomaa vasta aikuisiällä. Jos elämässä tapahtuu esimerkiksi jotain suurta ja mullistavaa niin saatat huomata oman piilevän kykysi. Voit milloin vain alkaa harjoitella esimerkiksi kitaran soittoa, sinusta tulee kitaravirtuoosi tai sitten ei, samaa voi sanoa yliluonnollisista kyvyistä. Itsekin aloitin parapsykologian opinnot taannoin, mutta ne jäivät taka-alalle ajanpuutteen vuoksi. Monet harjoitukset vaativat täydellisen hiljaisuuden ja rauhan, jota tässä talossa ei ole enää toviin näkynyt. Ehkä jonain päivänä jatkan opintoja...kuka tietää. Hyvänä esimerkkinä syvästä mielikuvaharjoittelusta on Buddhien meditointi, jonka on todistettu vaikuttavan suoraan heidän kehoonsa (esim. lämmönsäätelyyn).

buddhist-monk-meditation-on-water.jpg


Parapsykologian tutkimus on koko maailmassa todella heikkoa ja uskon sen johtuvan yleisestä asenteesta länsimaissa sekä rahoituksen puutteesta. Edelleen puhutaan, että nämä asiat ovat vain uskomuksia eikä niillä ole tieteellistä pohjaa. Tässä on yksi iso ongelmakohta koska täytyy muistaa, että yliluonnolliset asiat tapahtuvat yleensä arjessa eivätkä niinkään käskystä tiedemiesten laboratorioissa. Esimerkiksi tieteellisen kokeen toistettavuus on tällöin vaikeaa. Usein parapsykologiset tapahtumat sotivat tiedemiesten omia aiempia näkemyksiä ja oppeja vastaan, joten on varmasti paljon asioita joita ei haluta julki vain ja ainoastaan tästä syystä. Yliluonnollisia ilmiöitä tutkivat usein yksityisesti rahoitetut tutkimuslaitokset, joten resurssit ovat taatusti pienet.


Suomessa parapsykologiaa tutkii Suomen parapsykologinen tutkimusseura (jonka alaisuudessa minunkin opintoni olivat), Euroopassa esimerkiksi Edinburgin yliopisto ja lisäksi Lontoon Goldsmith`s ja Adelaiden yliopistot. Ruotsissa Lundin yliopistossa tutkitaan myös näitä ilmiöitä. Tässä linkki tuonne Suomen parapsykologisen tutkimusseuran sivuille -> http://www.paratutkimusseura.org/index.html


Usein kuulee sanottavan, että jos jollain on esimerkiksi kyky nähdä tulevaan tai kyky kommunikoida kuolleiden kanssa niin miksi hän ei esimerkiksi ole sitten lottomiljonääri jne. Asiat eivät ole niin mustavalkoisia.

Esimerkiksi minä saan joskus viestejä menehtyneiltä ihmisiltä heidän läheisilleen mutten todellakaan aina, vaikka haluaisin tai yrittäisin. Varmasti lähes kaikki joilla on kykyjä voivat allekirjoittaa, ettei silloin myöskään ole tarvetta todistella kenellekään mitään. Aina löytyy epäilijöitä! Toisaalta esimerkiksi olen itse kokenut sen, että kun puhut asioista suoraan, niin aina löytyy niitä jotka pitävät sinua hulluna tai naurettavana, vähintään joudut helvettiin. Ihan oikeasti, viimeksi kun näistä asioista avoimesti julkisesti puhuin, niin minun perääni huudeltiin kadulla ja heräsin sunnuntai-aamuna puheluun, jossa kerrottiin että tiedänhän joutuvani helvettiin, ja kannattaisi alkaa lukea raamattua! Itseasiassa olen vahvasti siinä uskossa, että olen perehtynyt Raamattuun keskiverto-suomalaista paremmin ja onneksi minua lähestyivät myös ihmiset jotka halusivat kertoa myös omia vastaavia kokemuksiaan.


Raamatussa enkelien ilmestymiset, aurojen näkemiset ja ruumiista irtautumiset ovat ihan oleellisessa osassa. Nykyään esimerkiksi rukouksen voimasta on tehty useampia tieteellisiä tutkimuksia joiden tulokset ovat pöyristyttävän myönteisiä. Rukouksen voima yltää myös eläimiin ja kasveihin.  Mukana on myös lumevaikutuksen poissulkevia kaksoissokkokokeita jolloin henkilöt eivät ole tienneet, että heidän puolestaan rukoillaan. Olen lukenut useammasta tapauksesta, joissa on parannettu rukouksella jopa syöpiä. En ole itse syvemmin perehtynyt kuitenkaan näihin väitteisiin, mutta esimerkiksi Larry Dosseyn tiedän olevan kuuluisa rukouksen voiman puolesta puhuja. Hän on lääketieteen tohtori ja kirjoittanut useamman kirjan tästä aiheesta. Tässä linkki hänen sivuilleen: http://www.dosseydossey.com/larry/default.html

Tässä linkki yhteen harjoitukseen ruumiista irtautumiseen liittyen -> http://paranormaaliblogi.net/index.php/2008/03/03/ooben-saavuttaminen/

Aura Kirlian-kuvauksessa:

Aura%20Kirlian-kuvauksessa.jpg

Itse olen käynyt esimerkiksi reiki-hoidossa. Se on mielestäni hyvin verrattavissa rukoukseen. Reiki on energiahoitoa, missä ihminen välittää energiaa toiseen ihmiseen käsiensä kautta. Itse tunnen energian välittymisen lämpönä, jopa kuumuutena ja mieleni ja kehoni on levännyt reikin jälkeen. Seuraavana yönä näen aina todella paljon unia. Tässä linkki sille reikihoitajalle jolla minä olen käynyt -> http://reikitupa.fi/  


 Kaukoparannus on energiahoitoa välimatkan päästä. Sitä käytetään paljon esimerkiksi sairaaloissa täydentävänä hoitomuotona, tunnetuimpana hoitomuotona juuri reiki. (Huom. myös rukous on kaukoparannusta…) Reiki on käsittääkseni virallisena hoitomuotona käytössä sairaaloissa esimerkiksi Yhdysvalloissa, Norjassa, Iso-Britanniassa ja Unkarissa. Lumevaikutuksella on koitettu selittää useat terveysvaikutukset, joita energiahoidosta koituu, mutta väite on kumottu useissa tutkimuksissa esimerkiksi kaksoissokkokokeilla tai on käytetty esimerkiksi valeparantajia, tai ei ole kerrottu että henkilöt ovat saaneet energiahoitoa. Haluan painottaa että reikiä käytetään sairaaloissa yleensä muun hoidon ohella, esimerkiksi parantumisen vauhdittamiseksi leikkauksen jälkeen.


Kummittelu. Se käsitys että ”henkiä” näkevät tai kuulevat ihmiset pitävät salaisia kynttilämessuja joissa henkiä pyydetään luokse ouija-laudan kolistessa, ei ehkä ole ihan oikea kuvitelma todellisuudesta. Henget saattavat näyttäytyä aivan arkisissa tilanteissa kuten astioita pestessä. Henget saattavat olla jollain tapaa kytköksissä henkilöön mutta usein avainsana onkin paikka tai vaikkapa esine.

Puhutaan myös reinkarnaatiosta eli jälleensyntymisestä ja osa ihmisistä muistaa edellisiä elämiään. Joillain ihmisillä on kyky nähdä toisten ihmisten entisiin elämiin. Minulla on ollut tunne, että kuolen niin että jotain terävää on vatsassani. Tuo tunne on ollut minulla niin kauan kuin muistan. Eräs näkijä kertoi minulle, että olen aikaisemmin ollut mm. miespuolinen intiaani ja menehdyin keihään tai vastaavan lävistäessä vatsani, kun taistelin naisesta. Olen sitten ajatellut, että ehkä tuo tunne kertookin edellisestä elämästäni. Minua on myös aina kiinnostanut kovasti intiaanit. Tiedätkö sinä jotain entisistä elämistäsi? Joidenkin tulkintojen mukaan myös Raamatussa puhutaan jälleensyntymisestä, kun Profeetta Elia syntyi Johannes Kastajana (Matt.11:13-15). Mitä mieltä olet? Buddhalaisuudessa puhutaan jälleensyntymisestä ja hindulaisuudessa sielunvaelluksesta, sama asia?


Olen lukenut jonkin verran menneitä elämiä käsittelevää kirjallisuutta ja katsonut joitain dokumentteja asian tiimoilta.

Hyvin usein mainitaan, että lapset muistavat edellisiä elämiään. Uskon, että usein lapsen herkkyys sammutetaan vähättelemällä ja viittaamalla kintaalla moisille puheille. Joskus vanhemmat alkavat kuitenkin ottaa selvää tarkemmin ja esimerkiksi historialliset paikat ja tapahtumat pitävätkin paikkaansa. Lapset saattavat muistaa tarkkoja paikkoja, nimiä ja vuosia ja kuvailevat oman menehtymisensä. Olen myös vahvasti itse sitä mieltä, että lapset aistivat henkimaailmaa aikuisia paremmin mutta tuo herkkyys usein kaikkoaa iän myötä, samasta aiemmasta mainitsemastani syystä.

Toki herkkyyden hälvenemiseen vaikuttaa myös muu oppiminen ja ajatuksien ja mielenkiinnon kohdentuminen muihin asioihin. Lapsi myös oppii nopeasti, etteivät aikuiset näe ja koe samaa, joten lakkaavat ”puhumasta joutavia”. Jos kuulet aina että ”näit vaan unta” on hiljentyminen luonnollista. Toki lapsilla on vilkas mielikuvituskin ja esimerkiksi mielikuvitusystävät ovat yleisiä tietyssä iässä. Itse en kuitenkaan voi olla leikittelemällä asialla oliko lapsuuden pitkäaikainen mielikuvitusystäväni Mikko sittenkin totta? Onko tyttäreni Miisa-ystävä vain mielikuvituksen tuotetta vai jotain muuta? No ainakin se on varmaa, että omille lapsilleni en sano ”kummituksia ei ole olemassa” koska en itsekään usko siihen.


Olen törmännyt myös tulkintaan, että lasten syntymämerkit saattavat liittyä edellisiin elämiin. Sanotaan, että jos lapsi saa avoimesti puhua näistä entisiin elämiin liittyvistä tuntemuksistaan, saattaa sillä olla suuri helpottava vaikutus esimerkiksi lapsen pelkotiloihin. Esimerkiksi veden pelkääminen saattaa selittyä aiemmassa elämässä tapahtuneella traumaattisella asialla. Ken tietää?


Tyttäreni oli 1,5v kun hänen vastasyntynyt siskonsa kuoli. Kun muutama päivä menetyksen jälkeen poistuimme kotoa, Lilja kääntyi eteisessä kannoiltaan ja käveli meidän vanhempien makuuhuoneen ovelle. Hän katsoi tyhjään huoneeseen ja vilkutti tyhjäksi jääneen pinnasängyn yläpuolelle ”hei hei” ja tuli sitten perässä eteiseen. Kyllä siinä kyynel vierähti useammalta paikalla olleelta eikä kenenkään tarvinnut kysyä ääneen miksi. (Sisko ei koskaan ollut fyysisesti tuossa sängyssään mutta Lilja näki Elli-siskonsa muutaman otteeseen).

Itse tunnen ajoittain syvää lämpöä sylissäni, siinä kohdassa missä pidin pientä enkelityttöäni. Kuvitelmaa vai ei, ainakin todentuntuista ja lohduttavaa. Kun Elli-tyttöni menehtyi, tiesin tarkalleen millä hetkellä se tapahtui, vaikka häntä oli elvytetty sylissäni 20 minuuttia. Annoin hänelle ”luvan” lähteä ja hän lähti. Tuo hetki muutti käsitykseni elämästä ja kuolemasta. Sain varmistuksen moneen epäilyyni, enää en epäile. Olen kuullut useilta läheisensä menettäneiltä mitä erikoisempia asioita kuolin tilanteeseen liittyen. Kerro ihmeessä omasi!


Kävin muuten jokunen vuosi taaksepäin kotikonnuillani eräällä meediolla ja hän tuolloin mainitsi, että näkee pienen tytön, sovittelijan. Minulla ei tuolloin ollut lapsia. Hän myös sanoi, että minun kannattaisi kirjoittaa ja että se kyllä tuleekin tapahtumaan oikean aiheen ilmestyessä elämääni. Näin tosiaan tapahtui. Hän myös tiesi suurien surujeni määrän neljän vuoden sisällä. Mielenkiintoista. Hän pyysi tuolloin minua kirjoittamaan muistiin seuraavan: ”Olen hyvin lähellä ratkaisua. Jokainen kokemus auttaa ymmärtämään oikean tien. Oletko valmis oppimaan kokemuksistasi?” Olen pyyhkinyt pois kohdan ”Luovun kapeasta näkökulmasta tilanteessani”. Toki moni saattaa löytää tästä linkkejä omaan elämäänsä mutta itse koen tämän vahvasti liittyvän syvästi kehitysvammaiseen tyttäreeni ja hänen menettämiseensä josta minä ja moni muu opimme paljon.

Meedio siis on henkilö jonka kautta henkimaailma voi kanavoida viestejä. Ehkä tämä henkilö oli enemmänkin selvänäkijä kuin meedio. Selvänäkijä näkee menneeseen, tulevaan ja osaa tulkita myös tämän hetkisiä tilanteita ja asioita. Tunnettuja meedioita ovat mm. Sylvia Browne ja Lisa Williams. Tunnettuja selvänäkijöitä puolestaan esimerkiksi poliisiakin auttava Allison DuBois ja kaksoset Terry ja Linda Jamison. Kaksoset ovat ennustaneet julkisesti monia suuria tapahtumia kuten John F. Kennedy Jr:n kuoleman, WTC-iskut, Afganistanin sodan ja Irakin miehityksen.

Suomessa kuuluisin tietämäni selvänäkijä on ollut Aino Kassinen, jolta kuulema jopa Urho Kekkonen kysyi neuvoja. Kassisen itsensä mukaan hänen opissaan on ollut esimerkiksi Vesa-Matti Loiri.


Meillä on suvussa niin isäni ja äitini puolella jonkin verran ns. yliluonnollista herkkyyttä. Uskonkin että se on osittain myös periytyvää.

Uskotteko että oman kuolemansa voi aavistaa ennalta? Minä uskon, että näin monesti on. Eräs läheiseni näkee kuolemaa ennen mustan linnun kyseisestä ihmisestä kertovassa unessa. Läheiseni ovat myös kertoneet kuolleen vierailleen luonaan kuolinhetkellään. Minä olen unessani ollut kuolevan ihmisen hautajaisissa jne. 

Julkisuuden henkilöistä muistan esimerkiksi Katri Helenan puhuneen julkisesti siitä, että saa viestejä kuolleilta läheisiltään. Hän on tainnut kirjoittaa kirjankin noista viesteistä. Sanotaan, että eläimet aistivat myös oman kuolemansa. Esimerkiksi kissat harvoin kuolevat kotinsa vilskeessä, vaan lähtevät ”rauhaan” kuolemaan.


Pappani kuoli, kun olin alle kouluikäinen. Olimme kuin paita ja peppu. Pappani oli vain viisikymppinen, kun hän menehtyi sydänkohtaukseen uuden vuoden yönä, kukaan ei tätä osannut odottaa. Hänen viimeiset sanansa olivat ikkunassa raketteja katsellessaan ”Voi kun saisin vielä kaivaa matoja ensi kesänä Riikan kanssa” (kävimme yhdessä mato-ongella kesäisin). Sinä yönä hän kuoli.

Kun minä heräsin tuona aamuna, koin ensimmäisen paranormaalin kokemukseni, jonka itse muistan. Menin olohuoneeseen ja näin itkevän äitini, isäni kainalossa. Äitini alkoi kertoa surullisena, että hänellä oli minulle ikävää kerrottavaa. Keskeytin hänet sanoen ”Tiedän että pappa on kuollut” ja palasin itkien huoneeseeni. Vanhempani muistavat myös tilanteen ja ovat jälkikäteen kertoneet, etten mitenkään voinut asiasta tietää mitään luonnollista kautta.

Äitini myös kertoi, että muutama päivä kuolemasta oli ollut erikoinen aamu. Isäni oli yleensä töihin lähtiessään todella kiireinen ja kireä. Tuona aamuna hän oli levollinen, rauhallinen ja mietteissään. Aikansa asiasta tivattuaan, isäni oli kertonut hämillään äidilleni öisestä tapahtumasta. Hän ei ollut koskaan ollut hyvää pataa pappani kanssa mutta yöllä pappa oli ilmestynyt isälleni. Isäni ei ollut millään tavoin uskonnollinen ihminen tai muutenkaan uskonut moiseen aiemmin, mutta hänen mukaansa kyseessä ei ollut uni vaan hän oli valveilla. He olivat sopineet kaikki riitansa ja pappani oli pyytänyt huolehtimaan mummostani. Vielä tänäkin päivänä, vaikka tuosta yöstä on jo reilusti yli kaksikymmentä vuotta ja vanhempani ovat eronneet, isäni kysyy harva se kerta puhuessamme puhelimessa mitä mummolleni kuuluu. Niin voimakkaasti tuo tapaus häneen vaikutti, hän haluaa pitää lupauksensa, jonka sinä yönä antoi. Nämä eivät ole ainoita yliluonnollisia asioita jo pelkästään pappaani liittyen, niitä olisi kymmeniä lisää.


Itse olen aina nähnyt enneunia ja se kulkee meillä myös jossain määrin suvussa. Näen unissa kaikkea mahdollista ennalta, seuraavan päivän kauppatapahtumista kuolemiin. Muistan uneni todella tarkkaan herätessäni ja koetan aina välillä myös tulkita omia ja toisten ihmisten unia. Raamatussakin on useampia kohtia, joissa käsitellään unia esim. Moos. 37 / Moos. 15, Kun. 3:5-15.

Monia merkityksellisiä tapahtumia on väitetty nähneen ennalta esim. Titanic, WTC-iskut jne. Niistä on myös varoitettu ennalta. Virkamiesten on kuitenkin vaikeaa toimia ”vain jonkun tavallisen ihmisen unen perusteella” mikä tietenkin on ymmärrettävää.


Vuosien myötä olen alkanut luottaa enemmän itseeni viestien välittäjänä. Saan toisinaan viestejä tuonpuoleisesta varsinkin täysin vieraille ihmisille joista en tiedä ennalta yhtään mitään. En siis unissani vaan valveilla ollessani.  Usein viesteissä korostuvat esineet, vaatteet, kulkuneuvot ja paikat joita voin tietylle ihmiselle kuvailla tarkkaan. Tuo ihminen kyllä tietää mitä asia koskee, vaikken itse tiedäkään.

Aiemmin en uskaltanut luottaa kykyyni, vaan pelkäsin että tulkitsen itseäni väärin ja loukkaan tuntematonta ihmistä puheillani. Kun huomasin olevani asiani kanssa oikeassa ja näin miten paljon viestini saivat hyvää aikaan läheisensä menettäneissä, olen alkanut olla rohkeampi asian suhteen. Jonkin verran saan viestejä myös minulle tutuille ihmisille, mutta silloin aina pelkään, että jokin asia mitä heistä ennalta tiedän, vaikuttaa näkemääni. Mieluiten välitän siksi viestejä aivan tuntemattomille ihmisille.

Viesti ei välttämättä sisällä mitään sen erityisempää kuin tarkan kuvauksen jostain ihmisestä tai tapahtumasta. Sen sanoma on kuitenkin suuri ” Minä olen kanssasi, vaikka en fyysisesti enää ole läsnä”. Mitään ympäripyöreitä viestejä en koskaan kerro, vaan ainoastaan hyvin tarkat näyt jotka eivät jätä minua muuten rauhaan. Tähän mennessä kukaan ei ole vielä pahakseen ottanut. Joskus viestit saattavat ”mennä sekaisin” jos saan niitä vaikkapa kahdelle ihmiselle samaan aikaan. Uskon että harjoitus ja luottaminen auttavat asiaan. Onko sinulla vastaavia kykyjä tai kokemuksia?

Joskus minua harmittaa suunnattomasti jos en ole tohtinut "luottaa viestiin". Minulle merkityksellisin kokemus tästä oli kun paikkakunnallamme oli eräs henkilö muutaman vuoden kadoksissa. Ajoin viikottain erään paikan ohitse kiireessä ja lähes joka kerran minulle tuli olo että tuolla järven rannassa on ruumis. Jossain vaiheessa tunne tuon ruumiin henkilöllisyydestä alkoi varmistua tuoksi kyseiseksi kadonneeksi henkilöksi. Voi sitä järkytyksen määrää kun luin paikallislehdestä että ruumis todella löytyi tuolta alueelta tänä kesänä, enkä koskaan saanut aikaiseksi itse mennä tarkistamaan asiaa. Minua tulee varmaan loppuelämäni piinaamaan ajatus siitä, olisiko tuo henkilö löytynyt huomattavasti aiemmin jos olisin luottanut intuitiooni asiassa. Ehkä en ollut valmis kohtaamaan näkyä enkä siksi mennyt, en tiedä mutta kamalalta tuntuu. Aina oli mukamas niin kiire ja asia jäi. Hirveää, tiedän. Toki on tärkeintä että henkilö löytyi ja hän pääsee haudan lepoon ja läheiset saavat rauhan asian suhteen.


Yksi yliluonnollinen ilmiö mikä minua on aina kovasti kiinnostanut, on psykokinesia (teleportaatio) eli esineiden liikuttaminen ajatuksen voimalla. Psykokinesia rikkoo nykyiset fysiikan lait mutta on tutkittu ja esitetty että ilmiö selittyisi kvanttifysiikalla. Lusikoiden vääntelemisiä yms. on tutkittu paljonkin ja laboratoriokokeita on paljon menestyksekkäitä ja huijauksiksi todistettuja. Tästä tunnetuin esimerkki on varmasti Uri Geller, hän on läpäissyt useita laboratorio-olosuhteissa tehtyjä kokeita mutta myös jäänyt kiinni huijauksista. 

Yksi tunnettu henkilö on myös joogi Swami Rama, jonka kerrotaan pystyvän vaikuttamaan oman sydämensä sykkeeseen esineiden liikuttamisen ohella.

Uri Geller

uriGeller.jpg

Kiinnostavia asioita ovat lisäksi myös materialisointi (asioiden ja esineiden ilmestyminen kuin tyhjästä), pyrokinesia (tuleen vaikuttaminen ajatuksen voimalla), levitaatio ja poltergeist-ilmiö (ns. räyhähenki joka liikuttelee elottomia esineitä) sekä esimerkiksi EVP (viestit esimerkiksi kännyköiden, radioiden, tietokoneiden yms. kautta).


evp.jpg

Esimerkiksi poltergeistiä on selitetty hallusinaatiolla ja mielikuvituksella mutta myös esimerkiksi juuri ihmisen hallitsemattomalla psykokineettisellä herkkyydellä tai kummittelulla. Tähän ilmiöön liittyy myös esimerkiksi ääniä kuten askeleet ja eläinten äänien matkiminen tai esimerkiksi koputtelu tai kuiskailu. Poltergeist liitetään yleisesti negatiivisiin ilmiöihin joiden kohteena ovat usein nuoret ihmiset. Ilmiö on ehkä tunnetuin paranormaali ilmiö ja sitä on tavattu samankaltaisena ympäri maailmaa jo iät ja ajat. Poltergeist-ilmiö voi olla hyvin voimakas ja jatkua pitkään, usein kehotetaankin pyytämään henkeä poistumaan jotta ilmiö lakkaa. Puhutaan että henki olisi jäänyt "välitilaan" ja tarvitsee apua siirtymisessä sieltä pois.

Itselläni on mahdollisesti juuri tästä ilmiöstä myös muutamia omakohtaisia kokemuksia. Esimerkiksi kerran valokuvatessani yön hiljaisuudessa kuului kamerani salaman ääni useita kertoja kauempaa takaani, vaikka kamera oli jo kiinni. Tästä koitin selvää olisiko ollut mahdollista, että kyseessä olisi ollut jokin lintu joka osaa matkia täydellisesti tuota ääntä mutta se oli paranormaaleja asioita tutkivan tahon mielestä epätodennäköistä. Tuo ei ollut ainoa asia mitä tuolloin valokuvatessani sattui. Myös kuviin tallentui outoja, selkeitä hahmoja.

Kaksi hahmoa istuvat selät toisiaan kohti tuon oikean puoleisen ison kiven edessä.(Huom. jos et näe niin et näe, ei tukita kommenttikenttää "en näe mitään"-kommenteilla. Kuva on oma ottamani.)

052.jpg

Kuin enkeli olisi tuon punertavan kive edessä. Siivet jatkuvat yli kiven. (oma ottamani kuva)

066.jpg


Onko teille tuttua automaatiokirjoitus? Siinä on kyse ilmiöstä jossa henki (joidenkin mukaan mahdollisesti myös avaruusolento!) ottaa henkilön valtaansa ja kanavoi hänen kauttaan tietoa ”automaattisesti kirjoittamalla”. Puhutaan myös automaattisäveltämisestä, jossa on kyse siitä, että kuollut säveltäjä kanavoi uusia sävellyksiä elävän henkilön kautta. Näin väitetään syntyneen esimerkiksi Rosemary Brownin automaattikirjoittamat Beethovenin sinfoniat 10 ja 11. Onkohan Suomessa hyviä automaatiokirjoittajia? Minä en tästä ilmiöstä juuri tiedä mutta kiinnostava aihe kieltämättä!


Telepatia on varmasti tutumpi käsite. Arjen telepatiaa ei herkästi koeta yliluonnolliseksi ilmiöksi ja monella on siitä omakohtaisia kokemuksia. Saatat juuri ajatella jotain ihmistä ja sitten hän jo koputtaakin ovelle tai kävelee kaupassa vastaan. Minulla itselläni käy välillä niin että näen jostain ihmisestä unta ja sitten näen hänet seuraavana päivänä, vaikken ole ehkä edes aikoihin muistanut koko ihmistä. Meillä on äitini kanssa jo ihan yleinen naurun aihe kun tiedämme ennalta toistemme puhelut. Voin esimerkiksi kaivaa kännykän laukusta valmiiksi koska tiedän että kohta se alkaa soida ja äiti soittaa, vaikkei puhelusta ole ennalta sovittu. Äidilläni on usein myös näin tai hän on juuri soittamassa minulle ja minun nimeni näkyykin jo saapuvassa puhelussa, vaikkei erityistä asiaa olisikaan.

Puolivitsillä syytän telepatiaa siitä, että Venni-vauvani alkaa pyöriä sängyssään jo kun menen oven taakse aikeena astua huoneeseen sisään, vaikka siihen asti olisi nukkunut levollisesti. Aamulla ei uskalla vauvaa edes ajatella tai se herää!


Vedetään nyt vielä ufotkin tähän mukaan, kun vauhtiin päästiin. Itselläni ei ole minkäänlaisia kokemuksia, tuttavillani on. Onko sinulla? Ufosta puhutaan, kun on havaittu lentävä esine tai kohde jota ei osata tunnistaa.

Usein ufo paljastuu esimerkiksi lentokoneeksi, rakettilaukaisuksi, linnuksi tai säähavaintopalloksi mutta toisinaan havainnoille ei löydy selitystä. Jotkut ihmiset ajattelevat, että ufoaluksia ohjaavat avaruusolennot/humanoidit jotka ovat peräisin vieraalta planeetalta. Näin olen itsekin asian ajatuksissani ajatellut.

Väitetään, että esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentit pitävät hallussaan maailmaa järisyttäviä tietoja ufoihin ja avaruusolentoihin liittyen mutta niistä asioista ei voida julkisesti puhua, koska ihmiset joutuisivat paniikin valtaan.  Näin väittivät esimerkiksi NASA:n kaksi astronauttia Edgar Mitchell sekä Gordon Cooper. He ovat kertoneet nähneensä ufoja useamman kerran avaruuslennoillaan. Esimerkiksi telegraph.co:n mukaan ufoja todellisina pitivät julkisesti ainakin presidentit Ronald Reagan ja Jimmy Carter sekä Richard Nixon. Tunnetuin ufotapaus lienee vuodelta 1947, Roswellin ufotapaus. Oletko sinänähnyt ufontai humanoidin?

Phoenix lights:

phoenixLights.jpg

Ufoevidence.org kertoo että 60 vuoden aikana ainakin 120 000 ihmistä on ilmoittanut nähneensä ufon. Aika hurjaa. Yli 20% havainnoista on kuvailtu valopalloiksi. Olen itsekin nähnyt pieniä valopalloja mutta miellän ne orbeiksi. Ehkä ufoista puhuttaessa nuo hehkuvat valopallot ovat suurempia. Minun ovat noin golfpallon kokoisia, enintään, ja paljaalla silmällä seurattavia. Orbeja kutsutaan myös enkelipalloiksi. Orbeja ilmestyy myös valokuviin, joo ja myös toki niitä pölyhiukkasia ja heijastuksia ;)

Toisinaan, nuo paljaalla silmällä seurattavat ja havaittavat valopallot koitetaan kuitata pallosalamoina, mutta ainakin minun havaitsemani pallot ovat näkyneet esimerkiksi pakkaspäivänä talvella, kultainen pallo noin 3m päässä ja 2-3m korkeudessa noin 15 sekunnin ajan. Ufohavaintoja voit Suomessa ilmoittaa http://www.suomenufotutkijat.fi/kautta.


Paranormaalit ilmiöt ovat mielestäni tosi kiinnostavia asioita, ilman että se tarkoittaa, että uskon kaikkeen yliluonnolliseen, en usko. Uskon silti, että ihminen ei todellakaan tiedä kaikkea mitä maailmankaikkeus pitää sisällään ja on paljon ainoita joita me emme uskalla ymmärtää tai tajua edes ajatella. Maailmankaikkeus on niin äärettömän suuri, että eikö oikeasti olisi todella epätodennäköistä, että ei olisi muuta älyllistä elämää kuin täällä maapallolla? Maapallohan on aivan onnettoman mitätön läntti maailmankaikkeudessa. Sanotaanko, että jos näin on, että ihminen olisi fiksuin olento mitä olemassa on, niin olisi se kyllä aika surkuhupaisaa. Eikö.