Muutimme uuteen kotiin joku aika sitten. Kaikki muuttoon liittyen on sujunut oikein mukavasti. Vähän mietin että miten lapset jäävät esimerkiksi uusiin huoneisiin ekana, mutta ei ole ollut mitään ongelmaa. Molemmat lapset näyttävät viihtyvän hyvin, eikä esimerkiksi Lilja ole ikävöinyt vanhaan kotiin. Meillä vaihtui myös suurin osa huonekaluista muuton yhteydessä, mutta ei sekään tehnyt uuteen sopeutumisesta vaikeaa. Uusi kotimme on hyvin samanlainen kuin aiempi, tilaa vain on enemmän. Atlas tykkää isommasta pihasta ja isi omasta työhuoneesta. Äitistä kaksi vessaa on kiva ja se että suihkuja on kaksi ei myöskään ole hassumpaa!

Venni-rakas täyttää ensi kuussa jo vuoden! Aika menee niiiiiiin nopeasti. Venni kävelee 1-2m matkoja ilman tukea, sanoo "mam mam mam" kun haluaa maitoa. Joskus on kuultu myös "äittä" mutta se jäi muutamaan kertaan. Hampaita on kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä.

Vennin lempi puuhaa on Hakka-peli eli sillä vasaralla naputellaan niitä tappeja. Hän rakastaa myös palloja ja autoja. "Prmmmm prmmmm" kuuluu usein leikkien lomasta.

Ulkona oleminen on vähän ärsyttävää kun siellä pitää jo olla sen verran paljon päällä ja kävely siellä ei oikein onnistu. Rukkasissa ei pysy mikään kädessä. Rattailla käppäily on sitten jo kivempaa.

Lempi tyyppi on mummo kun se ottaa aina syliin. Venni viihtyy aika huonosti edelleen lattialla, sylissä olisi kaikista mieluiten. Nyt on vielä ilmeisesti joku vaihe, ettei äidin tarvitse kuin selkä kääntää niin tulee itku.

Jätkä on alkanut syödä aika paljon jo samaa ruokaa kuin me muut. Toki suolaisimmat ja mausteisimmat jää väliin. Tutti on vielä käytössä kun se on niin hyvä lohtu. Yöt menee hyvin, yleensä käydään kerran laittamassa tutti suuhun ja unta riittää sen 12h. Se on kyllä ihana asia!

En malta odottaa 1-vuotis kuvausta...! Ja ekoja synttäribileitä...!

Vensku:

IMG_20161016_194510.jpg


IMG_20160921_123045.jpg

Hakka-peli:

IMG_20161017_083802.jpg

Kukkuu, kuuleeko Atlas?

IMG_20161019_090416.jpg

Kurkkaus Vennin huoneeseen:

IMG_0271.jpg

Liljalla on edelleen kova prinsessakausi päällä. Kaiken pitäisi olla pinkkiä ja kimaltaa. Kaikki on niin ihanaa ja kaunista. Monet naurut ollaan saatu Liljan puheista...hauskoja sanoja ja sanontoja sopivissa yhteyksissä. "Äiti me ollaan niin cooleja!", "Huomenna on varmaan aivan upee päivä", "Venni varmaan haluu vaan chillata", "Onko mun mahassa vauva? Miten tuo Venni on muuten tänne tullu?"  "Äiti sulla on uusi ihana paita. Mutta hei, voiko tuo päällä tanssia?", "Ostetaanko isille pipo kun sillä ei oo yhtään pinkkiä pipoa."   Yks päivä Lilja odotti että laittaisin Netflixistä piirretyn kun Venni menee nukkumaan. Tuolloin meillä saa katsoa lastenohjelmia. Touhusin ja touhusin siinäVennin kanssa vaikka mitä ja aina tuli jotain etten ehtinyt mennä laittamaan ohjelmaa. Lilja puuskahti sohvan nurkassa ja totesi "Ei tästä äiti vittu tuu taas yhtään mitään!".  Joo. Vanhempien pitäisi ehä pestä omat suut saippualla...

Liljalla on kova uhma, ihan joka asiassa taistellaan. Toisinaan kaikki menee mukavasti ja onhan tuo tyttö aivan ihana ja helllyyttävä mutta on kyllä vaikeaakin. Koitan aina muistaa, ettei Liljan elämä ole ollut ihan tasainen, paljon on mahtunut kolmeen vuoteen.

Lilja käy seurakunnan 3-vuotiaiden kerhossa kerran viikossa 2h kerrallaan sekä toisaalla ns.temppukerhossa 45 min kerrallaan jossa on 4-6  vuotiaita. Hyvin on kuulema mukana mennyt, vaikka onkin vähän nuorempi (suurin osa eskarilaisia). Ollaan koitettu käydä myös perhekerhoilemassa 1-2x viikossa, minä ja lapset. Välillä mummokin on päässyt mukaan. Varsinkin Liljalle tekee hyvää opetella toisten kanssa leikkimistä ja lelujen jakamista, vuoron odottamista ja toisten huomioimista. Se ottaa välillä tosi lujille. Kuuluu varmasti ikäänkin. Lilja kaipaa kovasti kavereita joita hänellä ei juurikaan ole. Toivottavasti sitten myöhemmi päiväkodin myötä niitä tulee.  Lilja hakeutuu usein aikuisten seuraan ja haluaisi leikkiä heidän kanssaan. Olin pienenä kuulema ihan samanlainen.

Neitokainen on hyvä apuri monessa asiassa kuten ruoanlaitossa, Vennin hoitamisessa, siivousjutuissa kuten pyykkihuollossa ja astianpesukoneen tyhjentämisessä. Lilja on myös tohkeissaan kun saa olla mukana näissä askareissa ja onnistuu niissä hyvin. Uudessa kodissa on myös leikkimökki jossa on kiva leikkiä.

Lempparijuttuja ovat nuket, ponit, barbiet, prinsessaleikit...Frozenjutut.

Kiukkukohtaus:

IMG_20161012_152918.jpg

Kerholainen:

IMG_20161007_085304.jpg

Äidin apuri:

IMG_20161020_110903.jpg

Kurkkaus Liljan valtakuntaan:

IMG_0270.jpg


IMG_0269.jpg

Leikkimökissä on kivaa leikkiä

IMG_0275.jpg