Aika moni äiti (miksei toki moni muukin) voi taatusti samaistua siihen fiilikseen mikä minut pysäytti yksi helmikuinen aamu. Katsoin itseäni peilistä, tarkemmin sanottuna kulahtanutta pehkoa päässäni ja ajattelin että tarttis vissiin tehdä jotain!


Monesti se omasta ulkonäöstä huolehtiminen saattaa vähän unohtua lasten myötä? Ei kyllä pitäisi! Otin itseäni niskasta kiinni ja otin yhteyttä ”luottoparturiini” Eija Hamdi-Mäenpäähän joka tekee taikojaan Cleopatra-parturikampaamossaan Äänekosken Kotakennääntiellä.


Eija on lähtenyt omalle alalleen jo peruskoulun päätyttyä. Nuori tyttö suuntasi kotikonnuiltaan Laukaasta parturilinjalle Jyväskylään ja siitä suoraan työntekoon Punasalonkiin. Punasalongin ajoilta työkaverin kanssa perustettiin yhdessä Nefertiti-parturikampaamo ja sillä tiellä nainen on edelleen. Välillä nykyisessä Cleopatrassa Eijalla on ollut toisia työntekijöitä tai vuokratuolilaisia, välillä Eija on työkennellyt yksin. Tällä hetkellä Cleopatrassa työskentelee vuokratuolilla Nataliya Sayenko jolla on kymmenen vuoden kokemus alalta.


IMG_9179.jpg


Minulla itselläni on ollut elämäni aikana ties minkälaisia hiustyylejä! Minulla on nähty aivan lyhyt tukka vuosien ajan jolloin se oli milloin punainen, punamusta, violetti, ruskea ja jopa vihreä irokeesi on koettu! Pitkässä tukassakin olen viihtynyt blondina, brunettena... rastat, violetti ja värikkäät raidatkin siinä nähtiin! Ylivoimaisesti pisimpään olen kuitenkin aina viihtynyt syvän punaisessa tukassa. Nytkin olen ollut tykästynyt syvän punaisiin hiuksiini jo vuosia joten nyt toivoin muodonmuutosta joka olisi jotain aivan muuta! Olen piipahtanut elämäni aikana muutamassa eri parturissa mutta aina palannut Eijan tykö koska hän tietää mistä pidän ja hänellä on aina raikkaita uusia ideoita! Hän tietää että hiuksissani pitää aina olla ripaus jotain ekstraa säväyttämässä. Eija myös avoimesti kertoo mikä minulle sopii ja tietää myös mikä milloinkin on muodissa, oli siis aivan selvää minne suunnata!


Lähtötilanne oli se että pitkään tukkaani oli laitettu punaista väriä ties kuinka monta kertaa. Olimme käyttäneet Elumen-väriä jolloin jokaisella värjäyskerralla saadaan aina vain pysyvämpi ja intensiivisempi lopputulos. Hyvin vaativa lähtökohta siis kun haluaakin yht`äkkiä jotain muuta väriä! Viimeisin kerta oli samassa parturissa lokakuussa 2015 ja silloinkin laitettiin Elumenin punaista väriä ja siistittiin latvoja. Olin tuolloin raskaana mutta Elumen-väriaine sopii käytettäväksi myös silloin koska sen käyttö perustuu suoravärjäystekniikkaan eli väri sidotaan hiuksen pintaan erillisellä lukkoaineella. Juurikin tuon lukkoaineen ansiosta Elumen-väri kesti hiuksissani todella hyvin ja teki hiuksistani todella kiiltävät. Tuntui että tuo väri suorastaan hoiti hiusta toisin kuin esimerkiksi kaupan hiusvärit joihin olen aikoinaan myös sortunut.


Ajan saatossa olen oppinut että ensinäkin säästääkseni omia hermojani ja hiuksiani niin myös halvemmaksi tulee mennä ammattilaiselle värjäämään hiukset kerralla kuntoon kuin taiteilla ominpäin kaupan väriaineilla ja lopulta laahustaa parturiin pää polvissa pyytämään apua että kehtaa astua kotiovesta ulos.


Muistan esimerkiksi erään kerran kun tietämättömänä ajattelin että saan itse värjättyä ruskean tukkani kuntoon niin värjäysoperaationi päätteeksi latva olikin täysin musta! Tyvi oli kyllä kauniin ruskea muttei se latvaan sointunut yhtään kauniisti. Puhumattakaan blondausyrityksistä kun lopputulos oli väistämättä jonkin sortin keltainen. Jokainen värjäyskerta kotiväreillä näkyy hiuksessa eikä vanha väri poistu värjäämällä vaan aina uutta päälle. Kun aletaan vaalentaa hiusta esimerkiksi omassa tapauksessani punaisesta on lopputulos ensin oranssi ja sitten keltainen, ei siis kovin kaunis tai puhumattakaan tasainen! Tässä yksi syy miksi en tällaiseen muodonmuutokseen suosittele kenenkään lähtevän omin käsin vaan kannattaa turvautua ammattilaiseen jo alunperin!


Eija selvensi että pyrimme tasaisiin ja luonnollisiin sävyihin taittamalla punaisen alta paljastuvaa keltaisuutta kylmillä sävyillä kuten esimerkiksi violetilla. Koetamme siis taittaa nuo aiemmat lämpimän sävyt mahdollisuuksien mukaan pois. Lähtötilanteessa minulla oli n.5cm juurikasvua ja huomatkaa että myös kolmekymppisellä voi tosiaan olla myös harmaita hiuksia, kääks! Tavoitteena oli saada hiuksiin kauniita pastelin sävyjä liukuvärjäysteknikalla ja sekaan muutama lila raita tasoittamaan kokonaisuutta. Lisätwistiä haetaan niskasiilistä joka jyrää alleen aiemmin muodissa olleen sivusiilin!


Tässä lähtötilanne:


IMG_9181.jpg


Jos haluat ratsastaa muodin aallonharjalla Suomessa niin värjäytä itsellesi harmaa ”Granny-tukka” tai pastellin sävyjä minun tapaani esimerkiksi kaunis laventeli tai ns. mansikkablondi! Hittijutut hiuksissa lähtevät usein liikkeelle esimerkiksi julkisuuden henkilöitä jäljittelemällä. Pastellin sininen bongattiin Sannilla Vain elämää-sarjasta ja sivusiili Sisko tahtoisin jäädä-näyttelijättäreltä. Muistatko vielä Salkkarien Venla-tukan tai Bomfunk mc-rastat? Suomeen monet tyylit rantautuvat jopa parin vuoden viiveellä. Eija kertoi käyvänsä keväisin Lorealin ja Goldwellin muotinäytöksissä katsomassa ideoita tulevalle vuodelle, syksyn näytöksissä sitten kuluvan muodin linjat tarkentuvat.

Eija kertoi hiukan huvittuneena huomaavansa kuinka hiusmuodissakin vanhat jutut tulevat aina takaisin. 80-luvun takatukka tekee tuloaan, uskokaa tai älkää! Kun on ollut 30 vuotta alalla niin on kuulema todettava että ”pyörää ei voi keksiä uudestaan.”


Eijan mukaan suurin osa asiakkaista pysyttelee omassa tyylissään ja toivoo parturin kertovan mikä sopii parhaiten juuri hänelle ja mikä olisi helppohoitoista, tosin joskus tullaan esimerkiksi julkkiksen kuva kädessä paikalle ja toivotaan juuri jotain tiettyä samaa väriä tai leikkausta kuin jollain kaunottarella punaisella matolla.


Parturikampaajan hyvään ammattitaitoon kuuluu myös rohkeus sanoa asiakkaalle reilusti jos esimerkiksi jotain tiettyä väriä on todella vaikea saada asiakkaan hiuksiin tai jokin muu idea ehkä toimisi hänellä paremmin.

Eniten Eijan arkea työllistävät tyvivärjäykset ja miesten hiuksien leikkaaminen.

Kampaajamestarina Eija nauttii esimerkiksi upeiden vanhojentanssikampausten tekemisestä ja kertookin parasta työssään olevan kun joku vaativa kampaus on valmiina juuri sellainen kuin asiakas toivoi, silloin tulee itselle myös hyvä mieli!


Kun ryhdytään isoihin muutostöihin värjäämällä tai hius on huonossa kunnossa niin Eija käyttää väriaineen seassa Olaplex-hoitotuotetta, niin myös minun kansssani. Olaplex estää hiusta vahingoittumasta, korjaa jo syntyneitä vaurioita sekä vahvistaa hiusta. Tuote sekoitettiin tavalliseen Goldwellin vaalennusaineeseen ja tämä toimenpide toistettiin kaksi kertaa, nopea tapa saada suuria muutoksia aikaan! Hiuksiin tehtiin myös Elumenin return-käsittely joka poistaa vielä entisestään vanhaa Elumen-väriä.


IMG_9192.jpg


Eijan mukaan hius saattaa olla jopa paremmassa kunnossa parturista pois lähtiessä kun hiusta on vaalennettu Olaplexin kera. Tämä on mahdollistanut paljon hiusten värjäysten saralla kun ei tarvitse pelätä hiusten vaurioitumista vaalennusten yhteydessä kuten aiemmin.


Olaplexia voidaan käyttää kaikenlaatuisissa ja -kuntoisissa hiuksissa ja sitä voidaan käyttää kaikkien vaalennus-,väri- ja permanenttituotteiden kanssa sekä erikseen tehohoitona. Tuotetta voi myös käyttää voimakkaasti käsitellyihin hiuksiin mutta myös käsittelemättömiin. Lopulta minunkin hiuksiini tehtiin vielä Olaplex-tehohoito ilman vaalennusainetta. Sen jälkeen laitettiin lopulliset Goldwellin väriaineet. Cleopatrassa käytetään siis Goldwellin kestovärejä, värihuuhtelua jne. sekä Elumen-suoravärejä, lisäksi saatavilla on öljypohjainen ammoniakiton värisarja nimeltä Nectaya jonka kehutaan mm. peittävän harmaat hiukset sata prosenttisesti!


Tässä tilanne kahden Olaplex-vaalennuksen jälkeen:


IMG_9183.jpg


Tässä lopputulos:


IMG_9187.jpg


Venni-vauvan kanssa tulee pidettyä hiuksia paljon kiinni niin siitäkin syystä oli kivaa että tehtiin niskasiili:


IMG_9190.jpg


Kotiin sain Olaplex-hoitoaineen joka ylläpitää aiempaa hoitoa. Käytän sitä noin kerran viikossa ja sen pitäisi myös vahvistaa hiusta sekä valmistaa sitä seuraavaan värjäyskertaan.


Hiuksia värjätessä pistin merkille etteivät mitkään käytetyistä aineista olleet voimakkaan tuoksuisia, ei edes vaalennusaine.


Eijan käsittelyssä aika kului kun siivillä vaikka hommassa menikin useampi tunti. Cleopatran tuolissa istuessa paranee maailmakin aina hitusen ja olo on siksikin kevyempi kotiin lähtiessä, niin myös tällä kerralla!


Kyllä kannatti ryhtyä tuumasta toimeen! Tämä muodonmuutos toi iloa ja piristystä arkeen todella paljon! Olisikohan seuraavaksi vuorossa vaatekaappi?! Jos sinäkin kaipaat piristystä kevääseen tai peilistä katsoo kulahtanut kuontalo niin ei muuta kuin luuri käteen ja aikaa varaamaan ( Cleopatra: 045 272 6136) tai napsauta linkistä itsesi Cleopatran ajanvarausohjelmaan →


http://www.cleopatra.fi/ajanvaraus/startPage.php


Hinnat, yhteystiedot jne:


http://www.cleopatra.fi/index.htmlKiitoksia ihanasta tukasta Cleopatra ja siitä että sain jakaa sen myös lukijoille blogiin! Millaisia kevätlookkeja lukijoilta löytyy? Minkä tyylin toivoisit salaa tulevan taas muotiin?