”Hiukkasista elämän on suuret ihmeet luotu”.

 

Voih tätä onnellisuuden määrää! Pienin murunen nähty nyt ensimmäistä kertaa ja äidin ja isän sydämet suli oitis.

Siellä hän on missä pitääkin ja oikein hyvä syke näkyi. Paljon muuta ei vielä voikkaan nähdä, no esimerkiksi selkärankaa ja rannetta näkyi. Seuraavaa tapaamista odotellessa, sitten näkyykin jo huomattavasti enempi.

 

Huomenna on neuvolakäynti ja lähiaikoina meille soitellaan Kuopion Kyssistä milloin menemme sinne NIPT-tutkimukseen. NIPT-tutkimus tehdään kuulema rv10 ja tänään vauva vastasi viikkoja 8+4. Laskettuaika olisi siis 5.12 2015.

NIPT-tutkimus otetaan verikokeella joten siinä ei ole keskenmenoriskiä kuten istukkabiopsiassa tai lapsivesipunktiossa. Tuosta tutkimuksesta selviää onko vauvalla trisomia-21,-13 tai -18 kuten Ellillä oli. Menemme tutkimukseen pääsääntöisesti oman mielenrauhan takia. Vaikka vauvalla voi toki aina olla muutakin kuin jokin noista kolmesta yleisimmästä ja ”vaikka mitä” voi tapahtua pitkin raskautta niin tiedän että tieto siitä ettei noita yleisimpiä trisomioita ole rauhoittaa. Jos on niin sitten mennään niillä eväillä eteenpäin.

 

Yllättävän rauhallinen ja onnellinen olen pystynyt olemaan tähän saakka. Jokainen hyvä ultrakäynti varmasti aina rauhoittaa enemmän ja antaa uskoa siihen että kaikki on hyvin.

 

Tässäpä vielä kuva meijjän murusesta! rv8+4

 

Kikka-kolmonen%20002_m.jpg