Kun Lilja oli pieni, saimme tuttavilta käytetyn Stokken Tripp Trapp-tuolin syöttötuoliksi. Tuoli on ollut todella kovassa käytössä ja se käytettiin jo kertaalleen maalaamossa kunnostuksessa. Nyt kun alkoi näyttää siltä että se kaipaisi taas kunnostusta, päätimme pistää sen kiertoon ja ostaa vihdoin uuden syöttötuolin joka palvelisi paremmin tarpeitamme.

 

Netissä pyöriessämme ihastuimme oitis Tripp Trappinkin suunnitelleen Peter Opsvikin uutuuteen, Nomi-tuoliin lastentarvike.fi sivuilla.

 

Ensimmäisenä ajattelin että voi kuinka tyylikäs ja ajaton se onkaan! Ulkomuotonsa ansiosta tuoli sopii moneen suomalaiseen kotiin!

 

IMG_6706.jpg

Nomi-syöttötuoli (kuvassa myös turvakaari+pehmusteet)

 

 

Päätöksemme päätyä juuri Nomi-tuoliin vahvistui kun huomasin kuinka muunneltavissa tuoli onkaan. Se menee vastasyntyneestä teini-ikään saakka! Täydellistä!

Saamme Nomin käyttöön Liljalle (2v.) ja kun vauva syntyy loppuvuodesta saa hän jatkaa tuolin käyttöä. Voi olla että tuolloin hommaamme tuoleja vielä toisen koska olemme niin rakastuneet Nomiin Liljan käytössä että vauva saakin omansa?

 

IMG_6721.jpg

Nomi Baby pehmusteilla

 

 

Nomi Baby on oiva lisävaruste jonka saa todella näppärästi säädettyä aivan makuuasennosta aina istuvampaan asentoon asti, tietenkin portaattomasti.

 

Kun Lilja oli vauva ja alkoi maistella soseita, nostimme aina vanhanaikaisen baby sitter-istuimen keittiönpöydälle tai vaihtoehtoisesti istuimme itse lattialla syöttämässä. Sitteri vei puolet ruokapöydästä eikä ollut kovin hygieenista nostella sitä lattialta pöydälle ja pois. Nyt se ei tulisi kuuloonkaan myöskään siitä syystä että Lilja saattaisi vetäistä sitterin alas pöydältä, ei kovin turvallista liukkaalla pöydällä ilman Liljaakaan...

 

Nomi baby mahdollistaa että saan vauvan pöydän ääreen toisten ruokailijoiden tasolle ja seuraan. Syöttäminen ja hoitaminen on ergonomista ja eikä vauva jää ulkopuoliseksi lattiatasoon.

Nomi babyssa on ihanan muhkea irroitettava pehmuste ja hyvät vyöt takaamassa turvallisuuden. Tämän lisävarusteen laittaminen paikoilleen oli nopeaa ja helppoa, jopa minulta jolla ei ole lainkaan loogista päättelykykyä!

 

IMG_6722.jpg

Vauva pääsee toisten seuraan ja hoitaminen helpottuu.

 

 

IMG_6728.jpg

Portaaton säätö on helppo ja näppärä. Vauvan saat Nomi Babyssa makuuasennosta istuvampaan asentoon saakka.

 

 

Liljalla on tällä hetkellä käytössä Nomissaan lisävarusteena turvakaari. Kaaren saa poistettua hetkessä jos haluaa. Vähän isompana hän ei sitä enää tarvitse. Lilja on totaalisen ihastunut omaan Nomiinsa ja hokee joka päivä ”hieno tooli”. No onhan se hieno! Meillä oli juhlatkin eikä tuoli jäänyt vierailtakaan huomaamatta. Monet kehuivat sen kevyttä rakennetta ja tyylikkyyttä.

 

IMG_6590.jpg

Turvakaari on kätevä lisävaruste pienemmälle käyttäjälle

 

 

Äitinä pidän kovasti siitä että Nomi on helppo pitää puhtaana. Jalka on puuta ja muut osat vankkaa muovia. Aiempi syöttötuolimme oli aivan järkyttävän näköinen ja todella epäsiisti, epähygieeninen koska en yksinkertaisesti saanut pidettyä sitä puhtaana. Olen ollut todella huojentunut siitä että tämän tuolin kanssa ei ole sitä ongelmaa lainkaan! Me kuitenkin syömme aina pöydän ääressä, leivomme yhdessä, askartelemme jne.

 

Siivotessa saan nostettua Nomin näppärästi pöydän reunaan imurin tieltä ja sitä on todella kevyt nostella, tuoli painaa vain 4,9kg eli on todella kevyt!

Tuolin takajaloissa on lisäksi pienet pyörät jotka helpottavat äärettömän paljon tuolin liikuttamista nostamatta sitä lainkaan ilmaan, silti käytössä tuoli pysyy jämäkästi aloillaan. Tuolia voi siis esimerkiksi vetää huoneesta toiseen tai siirtää näppärästi työntämällä vaikka pöydän päädystä sivuun rullien avulla.

 

Nomi on käytössämme todettu todella turvalliseksi. Se on jämäkkä ja tukeva vaikka näyttää kevyeltä ja sirolta. Sen jalat ovat niin hyvin suunnitellut ettei se pääse keikkaamaan. Pidin Tripp Trappia jämäkkänä tuolina mutta en voisi verrata sitä tähän tuoliin joka on paljon parempi. Nomi miellyttää myös omaa silmääni enemmän.

 

IMG_6591.jpg

 

Nomi on tukeva ja turvallinen

 

Ehdottomasti parasta tuolissa on muunneltavuus ja portaattomat säädöt. Huomaan että Liljan on todella helppoa ja mukavaa käyttää tuoliaan. En myöskään osaisi pyytää yhtään kauniimpaa tuolia eikä turvallisuudesta ole kuitenkaan nipistettyä yhtään, täydellinen paketti! ”Samassa paketissa” on saatavilla monta tarpeellista juttua mitä ei siten tarvitse ostaa erikseen eli säästyy myös tilaa ja rahaa! Nomista voi koota helposti itselleen mieluisan ja toimivan ratkaisun.

Nomia saa vaalealla (vaahtera) ja tummemmalla (pähkinä) jalalla, mustilla tai valkoisilla muoviosilla. Pehmusteet ovat myös tyylikkäät kuosiltaan ja ovat hyvin helppo ja nopea poistaa tarvittaessa vaikka pesuun.

 

Omat käyttökokemuksemme Nomista ovat niin hyvät että suosittelen mielelläni kyseistä tuolia!

 

Tutustu tuoliin ja ihastu :

 

Tästä Nomi-tuoliin!