Maailma johon synnyt, on ihmeellinen paikka. Aiemmin tänä vuonna synnytin tänne ihanan, rakkaan isosiskosi ja suureksi surukseni jouduin antamaan hänet käsistäni kuolemalle hyvin pian.


Piakkoin aloin odottaa Sinua, rakas poikani. Jokainen lapsi on suurin lahja mitä elämältä voin saada mutta lapsi menetetyn jälkeen kantaa mukanaan jotain erityistä. Pähkinälapsen saaneet ovat kertoneet että seuraava lapsi tuo mukanaan viestin menetetyltä, terveiset kasvoillaan kun hän syntyy. Ketään et korvaa, en haluaisikaan mutta rakkaampi olet aina vaan…


Matkallamme kuolemanpelko, lohtu ja toivo, ilokin. Välillä on vaikeaa uskoa että kohta olet täällä kanssamme, kotona? Nyt olet jo kasvanut isommaksi kuin Elli-siskosi vaikka pienenä miehenä kasvatkin, masun suojissa onneksi olet. Yöt ovat varsinkin minulle jo vaikeita, levossa alkavat supistelut ja lääkkeetkään eivät oikein meinaa aina auttaa. Malttaisit vielä, meillä on kyllä aikaa. Eilen tuli täyteen 32 masuviikkoa, vielä viisi niin olisit virallisesti täysiaikainen syntymään. Onneksi mukava lääkäri kertoi eilen kaiken olevan hyvin, äidin pitäisi vaan nyt kovasti lepäillä kotona ja ottaa herkästi ja reilusti lääkettä jos siltä tuntuu. Jos siitä ei ole meille apua niin mennään kuulema osastolle pötköttelemään jotta kasvat isommaksi pojaksi. Lilja-isosiskon aikaan näin tehtiin ja Liljasta onkin tullut jo todella näppärä 2-vuotias.


Lilja sinua kyllä jo odottaa, meistä vanhemmista puhumattakaan. Toivon että meillä on paljon yhteistä aikaa. Aikaa oppia ja kokea yhdessä elämän kaikki mutkat ja kiemurat joita meitä varten on suunniteltu. Ihanaa kun isosisko saa pikkuveljen leikkikaveriksi kotiin, olet siskollesi varmasti korvaamaton läpi elämän. Sisaret ovat rikkaus. Liljan kanssa olemme pikkuhiljaa laittaneet sinulle tavaroita valmiiksi, häntä huvitti pienet vaipat ja tutit. Lilja muistutti ettei isosiskot syö tuttia. Sinä saat syödä jos itse niin haluat.


Olet kova potkimaan, saakohan isi sinusta jaliskaverin? Onkohan sinulla äidin silmät ja isin hymy? Luonteeltasi siskosi kaltainen vai tyyni kuin järvenpinta? Kun synnyt, en varmaan saa katsettani sinusta irti, en käsiäni sinua suojaamasta. Lupaan aina olla läsnä ja rakastaa, teen parhaani ainoastaan. Olet niin rakas ja tervetullut että sitä on vaikea sanoiksi pukea, toivon että arki tuleva sen kuitenkin sinulle näyttää.


Herttaisia pikkumiesten vaatteita on viikattu lipaston laatikkoon. Joskus astelen huoneeseesi ja avaan nuo lipaston laatikot. Istun lipaston eteen, katson niitä kaikkia suloisia vaatteita ja kyynel vierehtää poskelleni. Uskon että tällä kertaa niitä vaatteita ei tarvitse sulloa takaisin varaston uumeniin kädet täristen vaan saan valita sairaalakassiin kotiutumisvaatteet, vaatteet ensikuviin ja nimiäisiin. Saan pukea yllesi ensin pienimmät koot, sitten siirtyä suurempiin. Lopulta tulee sekin päivä kun et enää tarvitse minua avuksi vaan sanot kuten siskosi tänä päivänä: ”minä ite!”. Silloin äiti ei voi kuin hymyillä ja olla onnellinen siitä mitä elämä on hänelle antanut.Juha Tapio: Meillä on aikaa:


Oi kultani, älä niin huoli vaikka terävä ja viuhuva nuoli saattaa meihinkin osua kyllä.

Mitä huominen ottaa, antaa sitä tänään vielä et voi kantaa eikä ne murheet meihin yllä.


Kertosäe: Meillä on aikaa vielä nauruun, leikkiin ja rakkauteen, iloon ja ukkosen jylinään.

Meillä on aikaa vielä, kääntää kellot kohdalleen.

Joka ainoa päivä on tänään.


Älä kaunaa mennyttä kanna, sen viimein jo lähteä anna, takkinsa ottaa ja ovella kiittää.

Älä pelkoa tulevaisuuden, älä onnen tai onnettomuuden, me olemme tässä ja nyt ja se riittää.


Kertosäe: Meillä on aikaa vielä nauruun, leikkiin ja rakkauteen iloon ja ukkosen jylinään.

Meillä on aikaa vielä, kääntää kellot kohdalleen.

Joka ainoa päivä on tänään.


Joka aamu mä odotan sua niin kuin ihmeellistä ja uutta.

Ja kun saavut mä tahdon katsoa sua niin kuin ensimmäistä kertaa katsotaan.


Kertosäe: Meillä on aikaa vielä nauruun, leikkiin ja rakkauteen, iloon ja ukkosen jylinään.

Meillä on aikaa vielä, kääntää kellot kohdalleen.

Joka ainoa päivä on tänään.


Rakastaen: Äiti.


babyboy.jpg