Ajattelin kertoa vähän Super Vikingeistä taas omia kokemuksiani kun nyt on päästy käyttämään niitä myös paljon tuplina ja talviolosuhteissa. Super Vikingeistä saa siis peräkkäiset tuplat helposti Go Double-adapterilla (lisäosa).


IMG_3705.jpg


Ensinäkin plussaa kääntyville mutta lukittuville etupyörille. Helpottavat kulkua huonosti auratuilla teillä. Kaupassa taaspyörii näppärästi hyllyjen väissä kun lukituksen saa nopeasti pois.


Meillä on irrotettavat ilmakumirenkaat, ei niitä erikseen saatavia isompia talvirenkaita. Saatavana on myös ecco-renkaat. Mielestäni Super Vikingit ovat todellä näppärät työntää ja kääntyillä myös lumessa. Jonkin verran lunta kasaantui n.-5 keleillä (kun ei oltu kävelytietä vielä aurattu ) eturenkaiden yläosaan mutta ei niin etteikö eteenpäin olisi päässyt suht` vaivattomasti. Nämä vaunut ovat tuplinakin kevyet!Super Vikingit eivät mielestäni ole liian pitkät ja ehkä siksikin ne ovat tukevan oloiset työntää myös lumessa. Ei ole tarvinnut pelätä että ne kaatuisivat epätasaisellakaan tiellä! Olen sis pitänyt suositusten mukaan aina vaunukoppaa päällä ja ratasosaa alla. Olen ymmärtänyt että joillain on tapana pitää myös toisinpäin mutta se vaikuttaa heikentävästi tasapainotukseen.


Lilja mahtuu ratasosaan myös Emmaljungan Duopussissa vaikka koppa on päällä. Duopussi on kyllä ollut ihana kun seen suojiin voi isomman lapsen jättää hyvin nukkumaan päiväunia, on niin lämpöinen. Reunan saa nostettua tuolloin suojaavasti ylös mutta kävelyllä sen saa nepparilla taitettua alemmas. Jos haluaa niin pussia voi pitää edestä auki (helpottaa poistumista pussista) ja etuosan saa myös kokonaan nopeasti vetoketjulla irti esimerkiksi kauppaan mentäessä. Pussin takaosaa voi siis käyttää myös pellkiltään ratasistuimen pehmusteenakin.


Ylimääräistä tilaa ei hirveämmin ole mutta ajattelen asian niin että niin vaunut pysyvät sopivan pituisina ja liikkuvat ongelmitta. Liljan saa kuitenkin esimerkiksi laitettua ratasosaan niin että koppa on jo kiinni ja otettua myös hyvin pois. Selkänojaa saa sen verran kallistettua että päiväunetkin pystyy hyvin nukkumaan myös ratasosassa. Liljan jalat ovat tuolloin käytännössä tavarakopassa joten sinne ei silloin kovin tavaraa tule laitettua vaikka tilaa sinne kyllä jää.


Meillä on Super Vikingeihin myös Emmaljungan oma sivukori tavaran säilytystä varten. Se toki vaikuttaa taas sitten vaunujen tasapainotukseen joten olen käyttänyt vain tarvittaessa.


Ollaan käytetty vaunuja tuplina myös sadetakkien kanssa (Näihin on omat sadetakit!) ja hyvin toimii!

IMG_3672.jpg


Kuomut ovat helposti irrotettavissa joten jos esimerkiksi lumipyry on yllättänyt niin ettei ole ehtinyt sadetakkia laittaa niin kuomut saa helposti puisteltua puhtaaksi ennen sisälle vientiä. On muuten ollut tosi kätevää vaan työntää vaunut eteiseen säilytykseen, vierekkäin istuttavat olisi aina pitänyt kasata ja nostaa sisälle kun eivät olisi mahtuneet ovesta. Nämä mahtuvat vähän kapeammastakin ovesta leveyden ollessa vain 57cm!


Super Vikingien kasaaminen ja kopan/ratasosan irroitus on myös todella nopeaa ja helppoa esimerkiksi autoon. Varmaan jokaisten vaunujen kanssa pitää alkuun miettiä kahdesti mitä tapahtui mistäkin vivusta mutta nopeasti sen oppii. Todella käteväksi on koettu myös Super Vikingien Travel System eli adapterit tuolle meidän Maxicosin turvakaukalolle. Kätevää käydä vaikka kaupassa ja napsauttaa vain kaukalo kiinni rungossa oleviin adaptereihin. Ollaan jätetty adapterit valmiiksi kiinni runkoon. Ulkomitat kasaan taitettuna 93x57x56 cm (sis pyörät, pituus x leveys x korkeus).


Vaunukopasta olen tykännyt kovasti, on todella helppoa tuoda esimerkiksi nukkuva vauva kopassaan sisälle kantokahvasta kiinni pitäen. Tuo kahva on siis nimenomaan kantamista varten! Koppa on kevyt ja kapea, sinne mahtuu kuitenkin juuri sopivasti toppapuvussa ja lämpöpussissakin. Koppaan mahtuu myös meidän aivan ihanan muhkeassa Voksi-cityn lämpöpussissa jossa olen pitänyt vähän kovemmilla pakkasilla. Esimerkiksi äitiyspakkauksen pussissa taas tilaa jää toki enempi muttei kuitenkaan liikaa jolloin Vennistäkin varmasti tuntuu turvalliselta olla kopassa nukkumassa. Iso plussa tässä vaunukopassa on sen litteäksi kasaamisen mahdollisuus kun se halutaan säilöä mahdollisimman pieneen tilaan tai kuljettaa esimerkiksi autossa.


Kun Venni kasvaa, voin laittaa runkoon kiinni toisen ratasistuimen, kätevää!


Kurkkaa laajempi, aiempi postaus Super Vikingeistä tästä -> http://ajatustenihuonossaseurassa.vuodatus.net/lue/2015/10/kayttokokemuksia-emmaljunga-super-viking


Kurkkaa hinnat ja lisätiedot täältä -> http://www.lastentarvike.fi/kotisivu/Emmaljunga-Super-Viking.html


laitan tuosta ihanasta Voksi citystä myös linkin -> https://www.lastentarvike.fi/verkkokauppa/Lastenvaunut/L%C3%A4mp%C3%B6pussit-ja-pehmusteet/Voksi-City,-Black.html